ahojte, mám absolvovať glukozovy test na poliklinike tehelná. Keďže sa tam neobjednáva, neviem, ako to tam prebieha. Na mk som sa dočítala rôzne postupy, tak som troška z toho zmätená. Absolvovala niektorá ten test? Ako to tam prebiehalo?
ja som tam bola. Prišli sme pre istotu skôr aby tam nebolo veľa ľudí. A bola som tam jediná. Chvíľu po siedmej ma zavolali dnu. Odmerali cukor v krvi. Dali vypiť sladkú vodu. 2 hodiny som si posedela. Znova zmerali cukor. A poslali domov. Na ďalší deň som si volala pre výsledky...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@moni244 prebiehat to bude rovnako ako všade inde - postupy sa nemenia - len ked sa neobjednáva a bude tam veľa pacientov, tak si posedíš 🙂 ale to budeš musieť aj bez toho sedieť minimálne dve hodiny od podania glukozy, takže si zober knižku alebo časopis, aby si sa nenudila ... a po teste nejaké jedlo (nie sladké) a vodu aby ti potom nebolo zle ... ale to až ked pojdeš už domov ...