Glukózovy test

wiwuska
9. jún 2020

Ahojte baby klasický glukozovy test zomna vždy vyletí ale na gynde mi odporučili ešte toto, mate s tým skúsenosť?

denullllka
9. jún 2020

@wiwuska tiež by som rada vedela, či ma niekto s tým skúsenosť.. vo štvrtok mám glukózový test a rozmýšľam nad týmto

kovacikovakristina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liana03
9. jún 2020

Ja som to pila minulý týždeň, dalo sa to, tiež je to dosť sladké, ale zvládla som v pohode

silviazlat
9. jún 2020

@wiwuska Dobre chápem, že by to mala byť náhrada klasickej glukózy? To znamená, že si to kúpim, prinesiem so sebou na testy a dovolia mi požiť to, namiesto toho sladkého sajrajtu?

qwert87
9. jún 2020

@wiwuska U nás dávajú na výber: buď glukózu alebo zješ dva biele rožky natreté obyčajným 82% maslom a vypiješ 2,5dc čaju s 2 lyžičkami bieleho cukru. Prvé dva razy som mala glukózu, teraz som sa rozhodla pre tie rožky 😃

marsella_22
9. jún 2020

@qwert87 Pravdepodobne chodíme k tomu istému gynekológovi 🙂. ZA, nemýlim sa? 🙂

qwert87
9. jún 2020

@marsella_22 áno:‑X

angela1989
9. jún 2020

@wiwuska za mňa lepšie ako obyčajná glukóza, je to tiež sladké ale má to príjemnú malinovú príchuť a nebolo mi po tom zle

denullllka
9. jún 2020

@angela1989 aj ja zvažujem nad kúpou toho malinoveho, lebo sa obávam že z obyčajnej mi bude zle. A ani ta nebolelo po tom brusko? Žiadne tazskosti si nemala ? Ďakujem za odpoved

angela1989
9. jún 2020

@denullllka nie vôbec nič mi nebolo 😊

ken
9. jún 2020

Pila som minuly tyzden, je to tiez sladke, s prichutou maliny, ale myslim, ze menej sladsie ako obycajna glukozova voda. A neviem, ci vdaka tomuto novemu napoju alebo som uz fakt zdrava, ale po cca 3,5 roku odkedy mi bola diagnostikovana tehotenska cukrovka som mala hodnoty cukru po 1 hod a 2 hodinach od vypitia konecne v norme.juchuuu😊

silviazlat
10. jún 2020

Skúsim sa spýtať ešte raz ........ Dobre chápem, že by to mala byť náhrada klasickej glukózy? To znamená, že si to kúpim, prinesiem so sebou na testy a dovolia mi požiť to, namiesto toho sladkého sajrajtu?

angela1989
10. jún 2020

@silviazlat presne tak

denullllka
10. jún 2020

@angela1989 ďakujem, bola som si to dnes objednať v lekárni lebo to nikde nie je dostupné skladom, keďže to je novinka 😃 a zajtra idem na tie testy, tak dúfam že ani mne nič z toho nebude

silviazlat
11. jún 2020

@angela1989 A nevieš, či to akceptujú v každej nemocnici??

angela1989
11. jún 2020

@silviazlat podľa mňa by mali, veď je to tiež glukóza, len ochutena a už rozrobena

silviazlat
12. jún 2020

@angela1989 objednala som si ju cez pilulku, keby náhodou v lekárni nebola dostupná. Ďakujem za info

wiwuska
autor
13. jún 2020

No ja som to tiež musela objednávať. A v pondelok alebo utorok idem opäť na to, dúfam ze sa to vo mne udrží, ale tie rožky by boli isto lepšie ale mne iba o tej glukóze furt na gynde hovoria ze musím vypiť tak som fakt zvedavá

silviazlat
15. jún 2020

Ešte žianky otázka. Čítam, že ráno prídete nalačno do laboratória, kde vám odoberú vzorku krvi. Potom vám dajú vypiť sladký roztok glukózy a po hodine znovu odoberú krv. Po ďalšej sa odber opakuje. To znamená, že roztoky, teda tento GlucosePro mám mať kúpený 2 kusy??? alebo to zistia z toho jedného??

wiwuska
autor
18. jún 2020

@silviazlat z jedného. Ráno nalačno krv zo žily, z prsta potom vypiť a po 2 hodka h z prsta

wiwuska
autor
18. jún 2020

Tak som vypila túto glukosepro a bolo to veru lepšie tým ze to bolo kyselkave a Malinove sa to vcelku dobre vypilo s jasne bojovala som aby to nevyšlo von ale udržala som lepšie ako obyč glukoza

dzovanna
20. jún 2020

Ahojte, kedze vidim,ze existuje viacero maminiek hladajucich odpovede, som zdravotnik a coskoro dvojnasobna maminka, u obidvoch tehu mi GDM bol potvrdeny (mame cukrovku v rodine) a preto som sa rozhodla o svoje poznatky a skusenosti podelit. Ak by niekto potreboval jednoduche vysvetlenia krok po kroku k tejto teme, odbornych protichodnych a casto nezrozumitelnych clankov odtrhnutych od praxe je na internete viac ako dost... Chcem vam dat do pozornosti moj nedavno zalozeny instagramovy ucet venujuci sa prave tejto teme. Snad niekomu pomoze...najdete ho pod nazvom "Drz cukrovku na uzde" ❤️

wendy20
10. dec 2020

zdravim potrebujem pomoct ,mne vysiel glukozovi test ze mam nizky cukor co to prosim vas znamena ? dakujem

dzovanna
10. dec 2020

@wendy20 ake ste mali hodnoty?

wendy20
10. dec 2020

nepovedala mi presne hodnoty...... nic som sa o nizkom cukre nedozvedela ,len vsade pisali o teho cukrovke
@dzovanna

dzovanna
11. dec 2020

@wendy20 ja by som sa o presne hodnoty zaujimala, pretoze nizky cukor je tak siroky pojem, ze vas tym len zbytocne vystrasili.Ci bol nizky prilis alebo len na spodnej hranici referencnych hodnot je velky rozdiel.Mate pravo poznat presne hodnoty a mali by byt napisane aj v tehotenskej knizke ako dopadol OGTT test.Ale pokial vas neposielali k diabetologovi, tak predpokladam,ze je to vsetko v poriadku a vy sa tym vobec netrapte ;)

zoruska
11. dec 2020

@dzovanna ahoj, nemam instagram, mozem napisat IP, prosim?

dzovanna
11. dec 2020

@zoruska 👍

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre