Ahojte, nenašla som tu veľa k tejto téme, tak píšem či sa nájde niekto s podobnou skúsenosťou.
Podľa poslednej ms som posledný den 10tt, ale dnes na kontrole dr povedal že je mimi trochu menšie, takže som asi 9t+4 dni. Z toho si hlavu nerobím, veď ťažko sa da určiť kedy presne prebehlo oplodnenie.
Čo mi ale robi starosti je,ze dr povedal že gestačny vak je trochu menši ako by mal byť. Mimi je vporiadku( srdiecko silno bije), dokonca mi dnes vedel uz aj povedať že to bude chlapec , ale vystrelil ma s tou veľkosťou vaku. 😔 Máte niekto podobnú skúsenosť? O tyzden mam ist znovu na kontrolu a že uvidíme či bude zmena.
No aj ja som bola prekvapená ked len tak medzi rečou povedal že je to chlapec. Ale asi to tam neako uvidel. Žijem na Cypre, možno má lepšie vybavenie... neviem. Ale dr ma dobre hodnotenie od známych ktoré k nemu chodia.
To že je plod menší ako by mal byť podľa ms ma nestresuje.
Ale to že gestačny vak je menší aký by mal mať plod aktuálnej veľkosti, z toho trochu nervózna som. Ze je okolo malého málo miesta. Tak sa vyjadril. Takže hľadám niekoho s podobnou skúsenosťou. Nie posmešky , dakujem
@rocherre no na tvojom mieste by som zmenila doktora..lebo ked robi sono v 10tt nieje mozne zeby vedel/videl pohlavie..jedine ak si pomylil pupocnu snuru s penisom (co v 10tt dieta este nema) a to by som teda k nemu ja nesla. Cize uz ked povedal taky blud neverila by som mu ani gestacny vak. A ako zeny pisu mohla sj mat neskorsiu ovulku a ked babatko je ok a bije srdiecko tam klud ;)
@bambulienka25 ok,vidím že si sčítaná, alebo nebodaj dr? Moja otázka však neznela či sa dá v 10 tt určiť pohlavie, aj ked sa to dá z krvi. Pytala som sa na veľkosť gestacneho vaku, takže ak nevieš odpoved na to, tak nemusíš ďalej komentovať o pohlaví. Ďakujem
@bambulienka25 tu je zbytocne sa zatazovat odpovedou 🙂
@bambulienka25 netreba sa iným posmievať len preto že vieš viac. Posunuta ovulacia znamena menší plod, to sedí. Neznamená to menší gestačny vak v pomere k plodu.
@bambulienka25 🤦♀️
@bambulienka25
@amelia000
Ďakujem za rady, pomohli ste.
A dr odkažem že jeho štúdium bolo zbytočné a jeho skúsenosti sú k ničomu.
Pekný večer aj vám...
Skúste si este raz prečítať na čo som sa pytala. Nie na pohlavie plodu. Nie na to ci je mozne ze je vak mensi ako by mal byť podľa ms. Pýtala som sa či je plod vporiadku, ked je vak mensi ako by mal byť v aktuálnej veľkosti plodu. Priklad: keby mal mať teraz okolo seba liter tekutiny podľa správnosti, ale ma len pol litra, ci je to vporiadku. Alebo či to len mohlo byť zle vidieť na USG. Ďakujem ešte raz za odpovede, a dr dokážem že je blbý.
A koment že niekto asi nemá v hlave, a že doktor trepe,vôbec neznie ako posmesok. Nikto z vás mi nevie odpovedať na to co sa pýtam. Alebo zatiaľ neodpovedal.
Pohlavie sa v tomto týždni da odhadnúť, podla sklonu falickeho výbežku(ak ide rovno s chrbtovou osou, je odhad dievčatko, ak je kolmo na os k chrbtici je zo chlapec) nie je to ziadna novota ani blbosť, ale je fakt, ze je to len odhad... Mne to na 3D okolo 11tt tiez lekar odhadol spravne a poznam viac známych v mojim okoli, kt sa trafil tiez...
Co sa týka veľkosti gestacneho vaku, s tým skúsenosti nemám, neostáva ti nic ine, ako počkať do ďalšej poradne.. Držím palce nech sa všetko pekne zrovna a je všetko v poriadku.. 🍀
Skúste si nájsť na zahraničných fórach či je možné aby bol vak mensi ako ma byt v porovnaní s plodom, a nájdete že to možné je. Aj to čo to znamená. Môže to byť iba posunúta ovulacia, alebo začínajúci potrat. Chcela som vedieť či tu ma niekto taku skúsenosť. Ale dozvedela som sa len že aj ja aj dr sme blbý. Ďakujem 🙃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@rocherre prepac, ale podla coho ti v 10tt povedal ze to je chlapec? 😂