Genetický morfologický ultrazvuk - zmiešané pocity

natha_sha
11. mar 2015

Ahojte kocky,

priblizne pred tyzdnom som bola na genetickom morfologickom ultrazvuku, ktorý sa robí v 20-22 tt. Bola som dost sklamana z toho ultrazvuku, nie kvoli vysledkom (tie su vraj v poriadku), ale preto, ze vysetrenie (ultrazvuk) trval ani nie 10 minut. Cakala som, ze kedze ten ultrazvuk ma odhalit geneticke poruchy a neviem co vsetko este, a stoji 40 eur, tak sa tomu bude lekar venovat trochu dlhsie. Ja som tam aj s cestou a vyzlecenim bola 10 minut. Nie je to malo? Mam pocit, ze to bola odflaknuta robota, najma ked mi moja tehotna kamaratka rozprava, ako jej dieta na ultrazvuku pozeraju centimeter po centimetri a lezi u lekara aj 40 minut.

Ake mate vy skusenosti s tými "velkými" ultrazvukmi, teda nie ultrazvukmi robenými v ramci beznej poradne, ale tými ultrazvukmi, ktore uz su specificke a maju nieco konkretne odhalit....

evitka83
11. mar 2015

@natha_sha mne robili 2 a kazdy trval cca 30 min

vevericka124
11. mar 2015

mne ho robil na 2x lebo som medzhitym sa musela prechadzat aby sa krpec otocil na spravnu polohu a tiez totrvalo tak do 10 minut, proste pomeral co mal pokukal a napisal spravu hotovo, hlavne ze vysledky boli dobre ine ma nezaujimalo, a kedze doktor je odbornik, venuje sa prakticky len tymto utz tak to mal tak sikovno 🙂 vedel co kde ma hladat a merat

dionyzka
11. mar 2015

@natha_sha ak aj vsetky ostatne vysledky mas v poriadku, tych 10 minut staci. Netrap sa s tym. Prilis dlhe utrazvuky mozno tiez nemusia sluzit k dobru - uz sa to tu niekde rozoberalo, neviem ci je ich skodlivost pravdou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre