Gélové nechty v 1. trimestri

zuzullyk
30. sep 2016

Ahojte dievcata, chcem sa spytat co hovorite na gelove nechty v tehotenstve?? Nevasia ruky v uv lampe babatku? Ja som sa dnes rozlozila ze idem zrobit nechty a tak som to aj zabalila.. poradte prosim..

aaliyah
30. sep 2016

@zuzullyk JA som cele tehotenstvo mala gelove nechty,a vôbec mi nehovoril môj gynekolog,nech si to nedavam,dokonca som ich mala aj pri pôrode,a nikto mi nič nepovedal 🙂

janka54321
30. sep 2016

Ja som chodila na nechty do 7.mesiaca...potom som si ich dala odstranit a to kvoli CS ...takze kludne si sprav

jeennyv
30. sep 2016

@zuzullyk nevadi to, len casto pri porode nariadia jeden mat prirodzeny, lebo na nechtoch lekari vidia, ci ti nemodraju atd...

lumma
30. sep 2016

Nevadia, ja som si aj farbila vlasy a v pohode

vroni
30. sep 2016

Ja mam gelace uz roky rokuce. Aj v tehu som mala, ani pri narkoze nevadili.

zuzullyk
autor
2. okt 2016

Dakujem dievcata 🙂

alenapiestany
19. okt 2016

Dokonca gelove nie su tak skodlive ako lakovanie si nechtov. Gel neobsahuje skodliviny co by prechadzali do krvy, naopak lak na nechty ich obsahuje.

chovancova27
19. okt 2016

To je taká otázka, vieš, vadia / nevadia. Niktorá nevieme či vadia alebo nevadia🙂 ja som "pre istotu" dala nechty dole a ani vlasy som nefarbila... lebo vieš ako to je...keby sa čosi pri...ralo, hned sú výčitky jak svet... ale je to na každej z nás 😉

alenapiestany
19. okt 2016

@chovancova27 Presne takto som to urobila aj ja a presne tak to beriem, keby sa niečo udeje, hneď by ma napadlo všetko čo som urobila a nemusela som...

chovancova27
19. okt 2016

@alenapiestany hej... pre istotu ako sa hovorí... možno sú to somariny,nieje to fajčenie ani chlast, ale tak človek nikdy neviem čo môže uškodiť a čo nie... ale tak najjednoduchšie je, ked ti niekto povie že "ano, môžeš" 🙂 alebo "ja som si lakovala a malej nič nieje...🙂 to sú také správy ako podme na jahody🙂

sam2
19. okt 2016

@chovancova27 ja teda dufam, ze si v tehotesntve pouzivala len cisto prirodnu kozmetiku, pripadne sa umyvala len cistou vodou. Lebo klasicka kozmetika obsahuje tolko chemickych latok (napr.parabeny-vyrobene z ropy) a tolko svinstva, ktore ti prenikaju pokozkou do organizmu, ze az. Taktiez je vzduch plny vyfukovych plynov a smogu.... To ze je zena tehotna, neznamena, ze sa ma prestat o seba starat.....Baby neprehanajte to, fakt

chovancova27
19. okt 2016

@sam2 🙂)) pobavila si ma🙂 presne tak, netreba to preháňať🙂 úplne súhlasím.

alenapiestany
19. okt 2016

Presne @sam2 ako píšeš. Dosť že do seba človek pcha tolko svinstva z vonku, nie ešte ďalšie si pridávať 🙂

sam2
19. okt 2016

Kock ja som to myslela ironicky. Nevidim nic zle na gelovych nechtoch v tehotenstve, taktiez na farbeni vlasom,.... tehotenstvo nie je choroba. A ked ste si tie vlasy farbili predtym trvalo by 2r kym by bol vas organizmus cisty.... keby ste mali brat co obsahuje chemiu a co moze/nemoze uskodit museli by ste sa zavriet do bubliny...

renci777
21. jan 2018

Baby, na tych nechtoch ani nejde o ten gel, ale skor o to UV ziarenie. Ak by ste si pozreli odborny clalnok o ucinku UV ziarenia z genetickeho hladiska, docitali by ste sa, ze sposobuje dvojite zlomy v ludskej DNA. Existuju jednoduche zlomy, tie vie ludsky orgsnizmus opravit. Potom existuju dvojite zlomy, ktore nie su opravitelne a prave tieto zlony sposobuju v bunkach zmatok, v nasledku coho moze viest k roznym patologickym zmenam. Takze ak Vam zalezi na zdravi nielen babatka, ale aj Vasom, tak sa UV lampam snazte vyhybat kocky. Nie som ziadna eko bio, dokonca si dam aj pohar vina v tehu, ale na toto si fakt dajte baby pozor 🙂

marianaaza
21. jan 2018

UV lampy su asi tak škodlivé ako slnko v lete,myslím bežná prechadzka,nie vypekanie sa,,,ako tu píšu baby,vzduch,strava ktoru jeme,kozmetiku ktoru používame tiež nie su vobec eno nuno,,,,mala som aj janechty do porodu aj kamaratky a to UV z lampy min.dosahuje na bruško.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre