Freigestellt v tehotenstve

miska0211
29. jan 2017

Ahojte kocky, prosim Vas co znamena freigestellt v tehotenstve ? Vedela by ste mi to niektora vysvetlit ? Pracujem v Rakusku

mbtly
29. jan 2017

Ahoj. Nieco ako rizikove tehotenstvo. Musis dostat papier od tvojho gynekologa na freigestellt, s tym papierom a knizkou ist k amtartzt, teda nieco ako posudkovy a odtial na zdravotnu poistovnu v rakusku. A podla toho na aky uvazok si pracovala, tak podla toho ti budu vyplacat kazdych 28 dni wochengeld az do porodu. Peniaze vyplacaju od datumu kedy si to vybavis vsetko, nie podla toho kedy skoncis v robote. Tak radsej to neodkladaj. ☺

lucinka511
29. jan 2017

@miska0211 no ze si na rizikovom a bude ti chodit nieco ako PN..vyssie .dobre popisane.

miska0211
autor
29. jan 2017

Sef ma chce "poslat"na freigestellt..Ja velmi nechcem, zevraj mozem ist ak chcem a on by mi vystavil nejake tlacivo v ktorom stoji, ze mi nevie poskytnut vyhovujuce pracovne podmienky ako pre tehotnu. Som prihlasena len na 20 hodin tyzdenne (zvysok som dostavala na ruku). A takto aspon nejaky ten tringelt mam, co robi mesacne okolo 300-350eur pri tych 12tich dnoch co robim uz momentalne.

miska0211
autor
29. jan 2017

Inak tym padom by som sa musela zdrziavat vo Viedni, keby ma vypisali na rizikove, ze ? To by som mala len tie vychadzy par hodinove ? Lebo vo Viedni som len ked pracujem, cez volno chodim domov. Alebo by to nebolo tak prisne brane ak by mi napriklad sef potvrdil, ze ma pre mna miesto len vo fajciarskej zone a tym padom je to pre mna nebezpecne ?

mbtly
29. jan 2017

Mna sa nikto nepytal kde sa budem zdrziavat. Ja som stale na sk od kedy nepracujem. Ty nejdes na pn, nie si chora, ide o to, ze sa y teba v robote fajci. A preco este robis? Ma sef pre teba miesto kde sa nefajci? Pocula som, ze ked si tehu, tak nemozes robit vikendy, nemas robit dlhsie ako do 20.00 a nie dlhsie ako 8 hod. A to aj vtedy ked ti da miesto tam, kde sa nefajci. Ale to si over este. Ja som to nemusela zistovat lebo u nas moznost robit tam, kde sa nefajci, nebola. A tebe sef nemusi nic potvrdzovat. Potvrdenie potrebujes od tvojho gynekologa a jedno das sefovi, druhe das na amtartzt.

mbtly
29. jan 2017

Ked si na 20 hod tak by si mala dostat okolo 500 eur mesacne. Tak to mala kolegyna moja, co bola na 20 hod. A asi aj zalezi na odvodoch, ale tak tie su asi rovnake vsade, teda minimalne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre