Framykoin masť v počiatočnom štádiu tehotenstva

rebelka2014
11. apr 2014

Ahojte, som asi v 4tt+5 a dnes som bola u gynekologičky s problémom, ktorý ma trápi už niekoľko týždňov. Pri veľkom pysku sa mi zrejme zapálil vlasový folikul a spravila sa boľavá hrčka (údajne vyrážka, no nemá na povrchu hnis). Doktorka mi predpísala framykoinovú masť. Myslíte, že to je OK? Trošku sa bojím, aby som tým neublížila našej malej fazuľke, keďže sa tam uvádza, že to je antibiotikum. V príbalovom letáku sa píše, že sa v tehotenstve môže používať len na malé plochy. No i tak sa bojím, keď som v počiatočnom štádiu tehotenstva a mám tú hrčku na takom blbom mieste.
Ďakujem za vaše príspevky.

saska.t
11. apr 2014

@rebelka2014 bat sa nemusis,je Vela zien,ktore musia brat oralne Atb,takze mast na male plochy nema ziadny negativny vplyv na dieta 😉 ,alebo skus nieco prirodne,sediet v repiku,potierat salviovym extraktom atd. 😉

freyjanr
12. apr 2014

@rebelka2014 myslím ze dobrá gynekologicka vie čo robí ;)

rebelka2014
autor
12. apr 2014

@freyjanr nechodim k nej dlho, doveru si musim este vybudovat... Pocula som na nu dobre ale aj zle.. Tak je pre mna dovera este tazka, ked nemam vlastnu skusenost

lenkadenisa
16. apr 2014

@rebelka2014 neboj sa, ja som bola na začiatku tehotenstva skoro nonstop 3 týždne chorá, mala som aj atb, teraz mám silnú alergiu a malé je OK 🙂 viac mu ublížiš, keď sa budeš stresovať a nerváčiť. nemysli na zlé veci, teš sa na krpca!

rebelka2014
autor
6. jún 2014

@saska.t Ahoj, vieš čo, mňa ten vred ešte stále trápi.. Už je to teda omnoho lepšie, no už dlho je to v takomto štádiu doliečenia.. Svrbieva ma to a tým pádom to mám často otvorené, ide mi odtiaľ krv a niekedy ešte stále trošku hnis. Aj dr. mi povedala, aby som si kúpila repíkový čaj a prikladala si ho pomocou gázy.. že treba, aby mi to vysušilo. Lenže neviem, mám pocit, že to nie je moc účinný spôsob (ako skúšala som to len raz), ale veď keď si na to priložím mokrú gázu párkrát, tak to je podľa mňa o ničom. Chcela som teda vyskúšať sedieť v repíku, len si s tým neviem akosi rady 🙂 ..Veď to miniem aj celé balenie toho čaju, keď si budem mať sadnúť do vane a močiť sa, nie? A kým to pripravím a ako to scedím? Akosi mi to nemyslí. Prosím, vieš mi prakticky poradiť? Už by som sa toho rada zbavila.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre