Fotka z ultrazvuku

9. okt 2024

Pýtala som si od pána doktora gynekológa fotku bábätka a nedal mi ju. Že si to mam odfotiť na telefón. Je toto normálne ? 😂🤣 že nemajú prístup k tomu, aby mi vytlačili fotku?

pribinak
9. okt 2024

V roku 2024 nemá pán doktor malú tlaciaren? Wau …to musí byt špičkovo vybavená ambulancia

autor
9. okt 2024

A pýtajú si 120€ za ich “starostlivosť” pritom ma len pozerá od spodu. Som tam dve minúty. A keď sa nič nepytam sami mi nič nepovedia. Vymeniť doktora alebo nie? Momentálne čakám na tehotenskú knižku.

minenkak
9. okt 2024

Ešte nemáš ani tehotenskú knižku a už chceš fotku z ultrazvuku a čo tam chceš vidieť

autor
9. okt 2024

Bábätko je už vidno . Som na začiatku 12 týždňa.

autor
9. okt 2024

Niekde davaju aj začiatok , keď ešte bábätko neni vyvinuté.

autor
9. okt 2024

Mudrlantka. Načo komentuješ odveci. Aj keby mám knižku nemajú prístup k tlačiarni.
@minenkak

kavasmliekom
9. okt 2024

120e na Slovensku? Ja som mala starostlivosť zadarmo, v rámci zdravotného poistenia 😬 fotku mi dal sám od seba.

colsami
9. okt 2024

120 e za co? Jedna prehliadka? Asi nie. Trosku zavadzajuca poznamka. Je to nejaky rocny poplatok, bez ohladu na tehotenstvo? Alebo poplatok za celu starostlivost pocas teho? Ak to nie je poplatok za jednu kontrolu tak ok, asi si s tym suhlasila ked si sla do obvodu.

Btw v tych prvych tyzdnoch cca do 3 mes sa pozera odspodu vaginalnou sondou, kedze na abd.usg cez brucho je vidiet vsetko ovela horsie, takze zatial je normalne ze len odspodu pozera.
A prehliadka trva len par min.
V inych statoch Ta vidia za 9 mes dva krat a dovi. Toto su len bezne pravidelne (a pomerne caste) kontroly ci je vsetko ok.

A ano, niekde ti da knizku v 7tt, inde v 12tt a pod. Takze to ze niekto dostane na zaciatku, neznamena ze to tak robia vsetci lekari.

Ano, moze mat aj pristroj z kt.sa to vytlacit neda, ak ma nejake zakladne usg a pod. Moze byt.

A ano - ak si so svojim nespokojna, vymenit.

katariiinkaa
9. okt 2024

@minenkak bežne niektorí lekári dávajú tehotenskú knižku až po 12tt.. a dovtedy je teda bábätko už krásne vidieť. Sama som dostala na každej kontrole pred 12tt fotku.

katariiinkaa
9. okt 2024

@kavasmliekom teraz je vraj nejaká novinka že si gynekológovia pýtajú ročné poplatky za to že tam má žena kartu, tak možno je to toto 😀 hrozné..

cimage
9. okt 2024

Ked nema tlaciaren, tak ti ju nevytlaci. To ti daju asi najskor na morfologickom ultrazvuku u ineho lekara.
Ano, bezne prehliadky trvaju 2min. Odvazia ta, skontroluju moc, tlak, opytaju ci je vsetko v poriadku a niekde skontroluju krcok, a mozno utz. Niekto ma kazdu poradnu a niekto len 2-3x pocas tehotenstva.
Ja som mala vzdy obyc gynekologa, nic som neplatila a fotky mi dali.

andrea2323
9. okt 2024

Ja som dostala fotku z ultrazvuku na každej jednej prehliadke a to ten ultrazvuk vyzeral dosť staro a pritom tlačil fotky. To už čo je, že za 120€ ročne ti ani takéto veci nedá.. no ja by som sa s ním o tom pobavila, a prípadne sa prehlásila inde fakt, lebo na čo potom vyberá od tých pacientiek ak neinvestuje aj do ich komfortu.

anjelicek26
9. okt 2024

Ako zas keď ma "pocit", ze máš finančné problémy, tak ti navrhol odfotit si fotku na mobil miesto toho, aby vzal 5-10e za fotku.. si si istá,že tu tlačiareň fakt nema,alebo ste sa len nepochopili?

autor
9. okt 2024

Ten poplatok by bol ale v pohode. Keby je ten doktor starostlivý. Začo si mame platiť 120€? Pozrú a dovidenia, vidime sa o dva tri týždne. Žiadna starostlivosť, čo sa týka tehotenstva. Neviem ako podaktoré, ale keď už si mám platiť, za to, že som tehotná, tak nech ten doktor za to stojí či ako? V druhom prípade by te to ročný poplatok pre mňa nič nebol. Ale štve ma to a dosť ! Krv mi brali dnes. Moč ešte nie. Krčok, nie. Odvážili ma niekedy ? Nie. Možno odvážia. Len hovorím, že mi prídu pozastavení. A ako tehotná sa chcem cítiť príjemne.
@anjelicek26 BTW. Budem mať dieťa, určite finančne problémy nemám ! 🤣

pribinak
9. okt 2024

Vymenila by som.

nikaeli
9. okt 2024

Reaguješ ako keby sme my mohli za to, akého máš lekára 🤷🏻‍♀️ kto ti ho vybral? ja chodím už x-rokov k tomu môjmu, stará sa naozaj kvalitne, vzal už aj moju dcéru a neplatím vôbec nič. Niekto ťa núti chodiť tam, keď nie si spokojná? je ale otázne, či ťa tehotnú prevezme niekto iný - väčšinou to lekári nechcú..

anjelicek26
9. okt 2024

Ale v prvom trimestri ma byt sono co najkratšie. Neviem,čo chceš aby robil s krckom do 12ho týždňa. Vážiť ta ma na čo? Ved krv ti normalne zobral,problemy ako zapal ci vytok nemas. Ako mam tip top gynekológa, ale to všetko prišlo neskôr..

pribinak
9. okt 2024

@anjelicek26 ale toto nie je o finančných problémoch …..mne doktor vytlačil každú návštevu určite aspoň 3-4 fotky
To je o prístupe lekára a tlačil ich zdarma.

autor
9. okt 2024

@nikaeli to vôbec tým nikoho neviním. Len vyjadrujem ako sa voči tomu lekárovi cítim. Nevidím nikoho tu.

autor
9. okt 2024

Neviním *

anjelicek26
9. okt 2024

@pribinak ja viem,že dosť lekárov tlaci fotky len za takýto poplatok. Lebo tlačiareň lebo toner. Na odfoteni na mobil zasa nič zlého nie je fotka ako fotka.. ci?

autor
9. okt 2024

@anjelicek26 ak by to stačilo tebe. Nech sa páči.🙂 mne určite nie. Ani ten prístup toho lekára.

ivik4
9. okt 2024

To ty si tu dnes pisala temu o tom ze platis 120e na gynde za evidenciu ?

pribinak
9. okt 2024

@anjelicek26 ale toto nie je o fotke, ale o prístupe
Zaplatila 120 eur a on jej nevytlaci ani foto? Vypýtala by som si svoje prniaze a šla inde
Nie pre foto, ale pre prístup

anjelicek26
9. okt 2024

Ved zmen.. ja mam trosku iné kritériá, ked mením lekára, ale v tom sme každá iná. Mala som milú zlatú úžasnú ukecanu gynekologicku co prehliadla pravý uzol v pupocniku u syna a skoro sa mi uskrtil pri pôrode (a aj v brusku)... lebo proste nepozrela prietoky pupocnika.. ale áno fotky boli... veľa fotiek 3d všetky uhly.. ten uzol tam mal tri mesiace minimálne.. 4 poradne..

autor
9. okt 2024

@ivik4 Niee. Tiež som to čítala. Lenže ja to mám zaplatené. 😁

mamickalisticka
9. okt 2024

Ja som dostala od dr foto len dvakrát (pri prvom) a pri ďalších deťoch som si odfotila z obrazovky a vytlačila. A neplatim za žiadnu starostlivosť nič navyše, ani za fotku. Mne to nevadilo

petamich
9. okt 2024

Ja som si zasa napr. dobrovolne radsej fotku do mobilu spravila 🙂 tlacene fotky mi daval, zoparkrat, ked bolo vtipne otocene alebo ked ten zaber uz daval zmysel (napr. pri morfo sone), vtedy mi dokonca kazal priniest si USB kluc, ze mi to vsetko nahra.

Tiez si platim u lekara rocny poplatok, plus priplatok v tehotenstve ale neplatim ho za fotky, platim ho za ine veci, ktore lekar poskytuje nad ramec beznych.

Kazdopadne ak si nespokojna treba vymenit. Aj ked sa treba zamysliet, preco si bola ochotna ten poplatok zaplatit, predpokladam, ze kvoli tomu, ze to je dobry odbornik, pripadne ine dovody a nie ze fotky tlaci.

jajanka31
9. okt 2024

Ja by som na tvojom mieste zmenila lekara. Viem presne ako sa citis. Moja ex lekarka aj so sestrickou bola strasna. Najprv mala dovolenku cely mesiac tak som isla k zastupu. Tam mi potvrdili ze som tehotna a dali foto. Potom som isla k tej svojej kde som platila rocny poplatok 100eur. To jedine ich zaujimalo. Najprv ma zdrbala ze som isla k zastupu potom ze co od nech chcem ved uz viem ze som tehotna. Prehliadky boli raz do mesiaca a trvali max 2 minuty. Normalne som si to stopla. Nic mi nepovedala sama od seba bola nafucana zduta aj jedna aj druha. Ked som sa nieco pytala odpovedala v style najdite si na nete alebo ste tehotna co ste cakali ze vam bude dobre.. v 22 tt som stratila nervy a isla k sukromnemu lekarovi kde som za sedenie platila 70eur. Tlacil fotky a komunikoval viac. Neskor sa ukazalo ze zanedbal tiez nejake veci. Lebo som mala akutnu sekciu v 33tt.
Teraz som tehotna 2x mam inu lekarku platila som poplatok za tehotenstvo 120eur jednorazovi ale dlzka jednej poradne trva 45 minut. Komunikuje, vysvetluje, poradi ci uz lieky, postup, aj obycajne lyzanky na palenie zahy, caje, atd.. vysvetluje co robi preco aky odber robia naco to robi kedy budu vysledky ake atd.. otvorene sa jej hocico mozem spytat. An sestricka aj ona su mile ustretove. A ja som sa podozvedala kopec roznych veci co som ani netusila. Teda kludne zmen lekara.

autor
9. okt 2024

@jajanka31 ďakujem pekne za pochopenie. 🙏
Určite ho zmením.
Zaplatila som preto, lebo vraj je dobrý primár. Možno ho niekto pozná, Stanislav Dušan sa vola, na strečianskej v Petržalke..
A teraz mi pride luto, že som to zaplatila, aj to neni tomu dlho, nie malý peniaz. A musím si hľadať iného doktora. Kiežby som to vedela skôr..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre