ahojte baby, mám otázočku na tie, ktoré chodíte do posilky. Rozmýšlam, že keď sa začneme snažiť o bábätko, či by mi cvičenie nemohlo uškodiť-hlavne cviky na brucho.. Ide o to, že sa nám dieťatko možno podarí o rok, a cvičenie kvôli tomu vynechať nechcem.. Na youtube som našla videá, kde fitnessky robili cviky na brucho v prvom trimestri.. čo vy na to?
@snehulienka99 alebo dieta,alebo postava,.....nikde neni napisane,ze potom uz cvicit nemozes,ale je to na tebe,....mozno nieco lahsie mozes,ale aj tak to budes musiet skoncit,lebo ked brusko bude väcsie,tak tazko sa ti bude cvicit v posilke,.... 🙂
no ja neviem, podla mna prvy trimester - cviky na brucho uplne v pohode, pokial sa pri nich nebudes citit neprijemne. Kolko tehotnych ani nevie, ze je v tom prvy trimester...
@snehulienka99 ... ale ved este nie si tehotna ... ci ??? aspon podla toho ako pises ... tak preco by si uz teraz mala prestat cvicit ??? nerozumiem ... ja ti poviem moj priklad ... to ze som tehotna som vedela ked som bola v druhom mesiaci dovted y a este aj mesiac potom som nadalej behavala ..... brusaky som normalne cvicila asi do konca tretieho mesiaca .. beh som neskor nahradila rychlou chodzou ... a tehotenstvo prebehlo ´maximalne v poriadku ... odrazilo sa to asi az po porode ked mam pocit ze moje dieta ani nevie normalne chodit ale stale beha od malicka takze to je asi jediny "nasledok" .... zavisi vela od toho ako sa citis ako na tom tvoje telo je a hlavne ci je tvoje telo zvyknute na cvicenie uz teraz ked este nie si tehotna .... a co bude potom to uvidis az sa to stane a sama posudis co je pre teba vhodne a co nie .... tehotenstvo neznamena za uz nic nemozes robit .... naopak ak nie su komplikacie lekari su len radi ked sa zena nadalej " hybe" aj ked mozno trochu obmedzene ale predsa ...
@dobromila veď práve, na nete som našla kopec videí, kde cvičili brucho v 1 trimestri... a bolo to vyslovene cvičenie na toto obdobie tehotenstva... potom by každá žena čo sa snažia o bábo musela prestať cvičiť...a keď sa podarí bábo o tri roky, tak tri roky nebude cvičiť??
@alex31 super 🙂.... ide o to, že veľa krát som čítala, že brušáky sa nesmú v tehotenstve atď... a nešlo mi to do hlavy 🙂 .
tehotná ešte nie som a nechcem prestať cvičiť určite,,ani v tehotenstve keď bude všetko prebiehať v poriadku
@snehulienka99 ... neviem s istotou povedat ake nasledky maju brusaky na plod v tele matky ale urcite to stlacanie nerobi dobre hlavne uz ked je plod vecsi .. ved ani tebe by sa nepacilo keby ta niekto stlacal 🙂 🙂 🙂 ale osobne si ani neviem predstavit ako by som take brusaky s takym balonikom pred sebou robila 🙂 🙂 🙂 asi by to dalo namahu a nebolo by to velmi pohodlne ... ale je mnoho inych cviceni ktore su vhodne pre tehulky ... v niektorych mestach su na to dokonca kurzy ak by si chcela mozes pozriet ako je to u vas ale ak teraz cvicis tak urcite neprestavaj aspon nie dovtedy kym nie si naozaj tehotna ... mozno sa podari hned ale mozno to naozaj chvilu potrva .... tak preco prestavat uz teraz ? ... rozhodnes sa potom 🙂
@alex31 samozrejme tie brušáky prestanem robiť akonáhle zistím, že čakám bábätko, len som sa bála, že či by mu to neublížilo ten prvý mesiac čo nebudem vedieť, že tehotná som... 🙂
@snehulienka99 ahoj, ja chodim cvicit do fitka na program, ktory sa vola "walking".(ak to ppznas, budes vediet, ake cvicky sa tam cvicia). nasa trenerka je prave tehotna. je na konci 4 mesiaca a len teraz prestala precvicovat, ale hovori, ze cvicit bude urcite aj dalej, len precvicovat iz nie. doktorka jej povedala, ze pokial je vsetko v poriadku, moze cvicit. uprimne, aj ja som sa cudovala, ze cvici aj s bruskom, aj cviky na brucho, dvihanie noh a vsetko zaradom. len beh vynechava. ale, ked jej dr povedal, ze moze a citi sa dobre, tak je to asi v poriadku. inak, podla mna zavisi aj od toho kolko pred otehotnenim zena cvici (myslim mesiace, roky) a co cvici, nakolko je telo zvyknute a tak...
Ja som cvicila 2 krat do tyzdna uplne na plno a uz som bola tehotna pokial to nevies ze si tak ta nic nezastavi a nic nepokazis jak som sa dozvedela ze som prestala som
@snehulienka99 chodila som na aerobic a cvicitelka precvicovala az do skoro 8 mes. tehotenstva. Samozrejme uz neskakala a nerobila cviky na bruch a podobne, vacsinou len ukazovala ze my mame skakat a tak. Ale napr cviky na stehna a nohy robila este aj vtedy celkom naplno. Takze si nemyslim ze nejake cvicenie moze uskodit. Samozrejme s mierov a ked uz otehotnies tak sa mozes opytat Gyn. ze co nemozes.
Ahojte dievčatá, nepridá sa niekto do debaty o cvičení vo fitku počas tehotenstva? Chodí momentálne niektorá z vás s bruškom do fitka? Ja áno, no začínam sa cítíť nepríjemne kvôli pohľadom (nie žeby odsudzovali, ale som tam jediná 😀 ). Potrebujem podporiť 🙂
Kocky mozem v prvom trimestri lahko behat na mieste?Alebo rychla chodza na beziacom pase?
Ahoj, myslim, ze pokial nebudes mat ziadne problemy, tak cvicenie je ok... sama som cvicila cca do 7 mesiaca, v 2-3 som mala pauzu, kvoli problemom, ale potom v pohode...a brusaky som akosi automaticky vynechala od zaciatku, vadilo mi uz stlacania brucha... ale inak v pohode...
Ahojte..ja som momentalne v 15 t.a stale normalne cvicim (kruhove treningy)..cviky na brucho robim uz len mierne lebo uz az tak nevladzem...beh som zatial nevypustila,citim sa po nom lepsie a menej nafuknuto..a aj ostatne veci robim zatial ako doteraz...som po tyzdnovej lyzovacke,stale si chodim zahrat volejbal a plavat...pokial sa budem citit dobre a nebudem mat problemy tak sa ani nechystam prestat sportovat....aj ked dost ludi (hlavne nasi) ma na to frflu a divne sa na mna pozeraju...pre mna je hlavne to ako sa ja citim...
@lumi26 ...HHM TAK SUPER...JA SOM V 21 TT STASTNE A AKONAHLE SOM SA DOZVEDELA,ZE SOM TEHU SOM PRESTALA ABSOLUTNE...I KED MI TO MOC CHYBA...PRED OTEHU SOM SCHUDLA MOJIM TRENINGOM ZA 3 MES 9 KG A TO SOM JEDLA KDECO,ALE ...JA SA OBAVAM CVICIT...RADSEJ NECH JE BABO V KLUDE...A POTOM OD JUNA ZACNEM KED BUDEM MAT MESIAC PO PORODE CCA...AAACH UZ ABY TO BOLO...♥
ja som 11ty tyzden a chodim 2x tyzdenne do fitka a raz tyzdenne plavem 1km kraul. vo fitku cvicim nohy, ruky a chrbat. brucho len staticke cviky ako plank. nezvladam taku zataz ako predtym ale cvicenie mi robi velmi dobre. doktorka mi povedala, ze cvicit mozem len si mam davat pozor na tep nech neprekroci 120 uderov za minutu. schvalila aj behanie. co ja nerobim kvoli operovanym kolenam.
ale tak tehotenstvo nie je choroba a pokial sa to neprehana, je to len zdrave a prospesne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
cvicit kludne mozes ale odporuca sa vynechat cviky na brucho a tak isto nesmies ist na pokraj svojich sil 🙂