Fajčenie v tehotenstve

19. jún 2024

Ahojte žienky, ja už absolutne nerozumiem prečo tie ženy ktore su tehotne vkuse fajčia jedna za druhou..
Idem si po meste a tehotna s cigaretou v papuli a mohla byť tak c 6-7 mesiaci.. ako ja uz absolutne nemam slov na tieto mamičky ktoré fajčia veď to je odporne a zle preto dieťa , ja som tiez fajčiarka a ked som bola tehotna ani ma len nenapadlo si zapalit nič proste prednejšie mi je zdravie dietata ako jedna krabička cigariet .. ako uz nemam slov na tie tehotne ženy ktoré fajčia..

maranco
19. jún 2024

Na nikotín je veľmi silná závislosť silnejšia ako niektoré drogy, sú tak zotročené že dieťa je pre nich druhoradé, musia najprv uspokojiť závislosť.

nika23t
19. jún 2024

A este keď si prečítam, ze im niekto neodporúčal prestať zo dňa na deň, ale ze postupne, tak sa mi rozum zastavuje. Súhlasím, tieto ženy uprednostnia cigaretu v ústach pred zdravím vlastného dieťata.

angelous1991
19. jún 2024

Aj ja som dokázala prestať v tehotenstve . Preto tiež pozerám krivo a pritom som fajčiar . Avšak ja si viem rozkázať .

majka36912
19. jún 2024

Nepozastavujem sa nad tym a nesudim to.

anavixy
19. jún 2024

Ej, ale ako sa potom budu cudovat preco im dieta v porodnici stale place. Iste od hladu… 🫣 Je ich veru dost, najlepsie su tie, co fajcia iqos a to sa predsa moze. Nesudit je pekne, ale niekedy sakra tazke. 🥲

olivia_c
19. jún 2024

Ja som prestala napriklad cca v 8 tyzdni tehotenstva a to som fajcila 20 denne, uz som po porode a chut znova zacat, ale oddalujem to ako sa da (mala je zial na um, keby nebola, cigy mi tak nechybaju) a druhych mi neprinalezi sudit...

mandzula
19. jún 2024

Nie kazdy ma rozum, s tym nic nespravis.

diewcatqoo
19. jún 2024

Ja taketo zeny nestretavam a ak obcas hej, tak vacsinou su to pocernejsie spoluobcianky. Ale casto stretavam zeny alebo muzov, ktori jednou rukou tlacia kocik a v druhej cigareta. Toto mi pride tiez hnus, ked tomu dietatu rovno do tvare fukaju dym.. ale tak co uz, ich vec.

mimikarol
19. jún 2024

Áno poznáme. A dôvod? Lebo by mohla potratit keby zrazu prestala fajčiť 🤦.
Akože je to už pár rokov dozadu ale na takú sprostosť sa nedá zabudnúť.

060106
19. jún 2024

Ja som bola tiež tuhý fajčiť po 1 tehotenstve som začala znova fajčiť keď som zostala tehotná 2krat zas som prestala a už som stým ani nezačala a to mam doma už 3 dieťatko ja by som každej tehotnej ktorá fajčí zahájila sú cigaretu na čele ze si ničí svoje zdravie je jej vec ale ze ničí zdravie svojmu nenarodenemu dieťatku tak to fakt nechápem

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cookie29
19. jún 2024

@autorka preco Ta to tak vytaca? Vies ze vyskumy ukazuju, ze niekedy je horsie s tym narazovo seknut? Lebo su abstaky a vysoky stres a to strasne negativne vplyva na dieta?
PS pre tych co by si chceli rypnut, nikdy som nefajcila a cigarety sa mi hnusia.

domka222
19. jún 2024

Veru tiež také poznám. Dokonca jedna v pôrodnici nechcela kvôli tomu ani kojiť. Že ona nechce dieťaťu ubližovať. Ale to,že dymila ako komín počas tehotenstva, to bolo ok

sara07
19. jún 2024

to máš jedno, aj ked fajčíš vonku a potom ideš dnu , minimálne ešte vydychuješ hodinu v byte ten cajrajt, čiže tvoje dieta pasivne fajčí pekne s tebou ..
ja napr vo vytahu presne viem ktorý fajčiaci závislák šiel tiež aj ked nie je nafajčené

kolobezkabicykel
26. jún 2024

Ja som ležala v nemocnici na rizikovom od 34tt a moja spoluležiaca s totožným stavom fajčila na balkóne asi každých 15 minút. Mali sme tam ako v bare, lebo sa to cez tie deravé okná aj tak dostalo dnu. Nepomohlo dohováranie sestier, lekárov a pod. Ak to nechce tá žena, prestať jej nemôže nikto.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre