Fajčenie v tehotenstve

mito1995
14. jan 2016

Ahojte. Som tu nova. Veľmi vás prosím o radu. Som v 22 tt a nedokážem sa zbaviť fajčenia. Proste keď cítim dym je to ako keď ma niekto chuť na sladké. Som z toho zúfalá a nešťastná ale už neviem čo robiť. Niekedy by som dokonca aj filter z cigarety prezuvala v ústach ako žuvačku. Doktor vravel ze ak mi berie tak sa nemám nasilu brániť lebo to bude pre bábätko ešte horšie. Ale ja by som prestať chcela. Viem ze je to hrozne ale nedokážem sa toho zbaviť prosím o normálne rady čo mám robiť a prosím neodsudzujem má.ďakujem za každú radu ☹

lara1507
14. jan 2016

Tu ani nepíš moja. Tu ťa ukrižujú. Radsej zmazať čím skôr.
Veľa šťastia

pribinak
14. jan 2016

Co vlastne cakas? Ze ta tu polutuje niekto? Nic viac ako zdravie svojmu dietatu dat nemozes!

Zbytocne nakupis drahe handricky, znackove topanocky, kresielka, super moderny kocik a budete chodit na x kruzkov, ked nedarujes dietatu to naj dolezitejsie zdravie

Staci jedine - chciet prestat

Aj priemerne intelligentna osoba, dokonca aj deti vedla, ze fajcenie skodi zdraviu

99zuzula
14. jan 2016

@lara1507 tiez si myslim ze jej baby nalozia.
Ale mozno ju prave to nakopne a prestane s tym. Mozno nema klasicky nikotinovy abstak, len problem v hlave.
Takze zeny nakladajte a nadavajte.
Ja si myslim, ze su aj horsie veci v tehotenstve ako dve tri cigarety, ale nebudem to obhajovat, lebo som nefajciar.

8291
14. jan 2016

No pokial nebola motivacia tehotenstvo aby si sekla s fajčením,tak už žiadna ina motivacia ťa nedonúti prestať.

lucka1987
14. jan 2016

@mito1995 neodcudzujem, ani nejdem nikoho ukrizovavat. ja mam svedomie v tomto ciste a moje dieta ani jedno a ani to , tkore nosim pod srdcom, " nedycha" od pocatia cigaretovy dym.

no mas zvlastneho doktora : " ak mi berie tak sa nemám nasilu brániť lebo to bude pre bábätko ešte horšie "

neviem , co este je horsie, od zvyseneho rizika predcasneho porodu / potratu, nedozretie niektorych organov v tele babaka , podvizive novorodenca, syndrom nahleho umria novorodenca ,ochorenia, pluc , vrodena stma, amozne menlalne vyvojove vady , retardacia, zvysene riziko ziskania rakoviny uz v prvych mesiacoch zivota babatka...

preto mi pride tovj gynekolog neprofesionalny, pokial ti nevysvetlil, nasledky.
a ak aj vysvetlil, mal ti odporucit, aj prirodne veci na to, aby si taku chut na cigaretu nemala.
skusit treba vsetko co sa da a co je v tehotenstve mozne.
ja som bola tiez fajciarka... ( ked som sa zacala snazit o babo prvy krta, tak som hned prestala ň a mam vela kamosiek, tuhych fajciarok ( ktore si vedeli dat aj nieco tvrdsie ako len cigarety )
no ani jedna s tymto nepokracovala ( a to boli fajciarky co fajcili 15 rokov ) ked boli tehotne .

takze holka... mylsim, ze je to len o tebe, ako je silna tvoja vola a ako velmi chces prestat / alebo nechces .....

mozem ti tu popisat milion rad ako prestat, ale pokial sa ty nezatnes, hold smola...

skus sa poriadne zamestnan, vzdy ked mas cas na cigu,m tak si daj zuvacku a snaz sa tu cigu si nedat, vyhod vsetky sigarety d bytu, , zacvic si, chod na vychadzu, nezdrziavaj sa tam, kde sa fajci ....

mito1995
autor
14. jan 2016

lucka1987 ďakujem za radu ja sa snažím kade jak ale proste....no neviem a práve že pred otehotnenim som si zapálila fakt ze sem tam nebola som tuhá fajčiarka a teraz je to tak 3 max 4 cigi denne niekedy ani nie a žuvačky nemôžem lebo ma s nich strašne nadvihuje na zvracanie

lucka1987
14. jan 2016

@mito1995 tak to mi je cuidne ak si pred tehotenstvom fajcila menej, ze ti to teraz chuti viac... a co takto nejake lizatko, ktore si strcis do ust ako aj cgaretu ? blbo to zniel alebo pelendrek . proste nieco aby si zamestnala telo aj mysel.
inak neviem poradit...
je to hlupy zlozvyk, na ktory zial doplaca najviac nenarodene drobatko. malo by to byt najvacsia motivacia

mito1995
autor
14. jan 2016

Ano ja viem skúšala som aj tie lizatka čo kúpiš v lekárni neviem ako sa to vola ale vydržala som tri dni a zasa má šlo poraziť z toho ze aspoň dve ťahy si musím dať

bobulazelena
14. jan 2016

@mito1995 aj volake naplaste su...ale osobnu skusenost nemam. Tiez su na baze substitucnej nikotinovej terapie.

mihula
14. jan 2016

tak mne to cudne vobec nie je.Mne sa stalo presne to iste.Bola som len taky prilezitostny fajciar.Z babami na kave,navsteva,pohar vina a sem tam ciga.Nikdy som si ich nekupovala.Ked som zostala tehotna z druhym dietatom,ja by som si snad cigaretu napchala do kazdej diery 🙂 do nosa dve,do usi tiez ...proste o nervy.Pri prvom tehotenstve,som zvracala,len co som zacitila dym.Jasne,ked som zistila ze som tehotna/4mesiac/lebo som mala menzes normalne,tak som prestala fajcit.Dieta bolo v poriadku,ziadne nasledky.Myslim ze to prejde same

1257
14. jan 2016

@mito1995 Nič si s toho nerob aj mne to povedal doktor a ked sme pri tom tak nikotín v krvi je10 ROKOV tak v podstate aj tak nikotín tam je.Ak sa nedá tak sa nedá.

luciferkax
14. jan 2016

@mihula moja skúsenosť, fajčila som tolko čo ty, občas na posedenie, pri prvom mi bolo z cigy zle, a pri druhom, som mala chuť iba na guláš a cigarety.. ale nefajčila som, aj ked bolo to sakramentsky ťažké, až ma z toho hlava bolela.. občas som si dala jeden ťah, ked fajčil švagor, alebo sa nadýchla dymu na zastávke, ked dakto vedla mna poťahoval :D :D

mnamko
14. jan 2016

Pri druhom tehu som mala to iste este aj smradu s aut v garazi som si musela chodit cuchnut pri tretej mi nechutili cigi ale musela som si aspon dva krat rano pri capucine potiahnut lebo by som nesla na velku tyzden zapcha bola strasna doktor mi tiez povolil

alka1980
14. jan 2016

Ja som fajciarka,ale ked som zistila v 6tt,ze som tehu viac som si nezapalila pre dobro babatka,dokonca mi to priserne smrdelo.Ale mam znamu silnu fajciarku a tej tiez gynekolog povedal,ze ked ma silnu chut nech si da,ze udajne je to este horsie.Neviem ci je to pravda,chapem tv chute,ale skus radsej nefajcit.Je to ,ale iba tv vec.

bubobubicek
14. jan 2016

ako clovek ktory prestal fajcit mozem povedat ze to jedine co je treba je vola.ziadne lizatka cukriky a podobne somariny.bud chcem alebo nechcem prestat.viem ze su ludia ktori maju geneticku predispoziciu k zavislosti a dalo by sa na to vyhovorit ale ako vravim ak chces a opakujem AK CHCES tak prestanes.v skutocnosti to totiz vobec nie je komplikovane.proste si nedas...nezaoberas sa v hlave otazkou ci ano ci nie.odpoved je vopred nie.nic ine nie je pripustne. drzim palce 😉

lubica285
14. jan 2016

@mito1995 ja som tiez fajcila, hlavne kvoli vsetkym starostiam, ktore sme v rodine mali. Ale ako mi gynekologicka povedala, ze som tehotna,sekla som s tym. Cigarety,co som mala som dala mame a viacma nezaujimalo. Dokonca ma to nelaka ani ked vidim niekoho fajcit, a uz mi to smrdi. Ktovie, mozno niekedy este zacnem, ale pokial budem tehotna, kojit, dietatko bude malinke, tak urcite nie. Som rada, ze ma to nelaka....

jairak
14. jan 2016

Ja som bola tiez silny fajciar,aj krabicku denne som dala,kazdy den som zacinala cigaretou.otehotnela sim necakane a ked som ti cca v 6tt zistila tak som prestala hned a bolo to fakt tazke a hlavne v praci.casom mi zacal dym smrdiet a teraz ma ani nepotiahne za cigou

butterfly333
15. jan 2016

@mito1995 Vieš čo niektoré ženy fajčia a piju cele tehu a maju zdrave deti ak ti to stéle ta ciga chutí tak fajči ale s mierou,Su také ženy čo nefajčia nepiju a dieta sa mi nedarí,No ak je bábo v poriadku aj ty tak si zapál. 😉 Netreba hned človeka odsudzovat.

flower72
15. jan 2016

Neodsudzujem ťa. Poviem ti môj zdravotný stav - som dieťa fajčiarky. Alergia na všetko okrem peria, slabá imunita, problémy s pleťou, slabé zuby. Môže to byť dedičné (ale to by som musela zdediť po prapra rodičoch, moji rodičia a starí rodičia to nemajú).

edn
15. jan 2016

Ja som fajcila v obidvoch tehotenstvach a male su zdrave ako rybicky.. Samozrejme skus co najviac aktivit, aby si nemyslela len na fajcenie a tym padom to co najviac obmedzila.. Podla mna zdravotny stav dietata zalezi od straaaasne vela faktorov.. Moji rodicia fajcia obaja a som absolutne zdrava.. Samozrejme, ze je to riziko a keby tvojmu dietatu nieco bolo, tak si to nikdy neodpustis, ale chapem ta, ze nedokazes prestat ( tiez mi to chutilo este viac ako pred otehotnenim - tehotne mavaju proste rozne chute) a myslim si, ze naozaj dietatu skodis este viac, ked sa nasilu pokusas prestat a si nervozna.. To nefajciarky nikdy nepochopia..

livocka21
15. jan 2016

@mito1995 ak si silna fajciarka tak nie je dobre naraz prestat...obmedz pocet cigariet...a postupne znizuj...moja svokra fajcila pri vsetkych troch detoch aj kojila a fajcila a deti su normalne a zdrave....

jarka800
15. jan 2016
Používateľ jarka800 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarka800.

Drzim palce aby sa ti to podarilo 🙂

anjelicek26
15. jan 2016

Pomudrujem okrajovo, tam nejde len o tie chemikalie a nikotin, ide aj o kyslik, ktoreho hladina sa v tele znizi, ked zena taha z cigarety, dietatu sa nedostava kyslika, jeho srdce musi buchat rychlejsie, silnejsie, aby toto dorovnalo. Je aj studia, ze deti matiek fajciarok maju omnoho castejsie vady na srdieckach, lebo od zaciatku museli takto makat navyse. Neviem, co poradit zakladatelke, hadam len pevnu volu, je to jej dieta. Anglicania maju na youtube seriu, kde porodna asistentka ukazuje buducej mamicke dusenie jej vlastneho dietata a aku nizku ma hladinu kyslika v krvi, ked to nepochopi niekto, tak uz asi nic.

https://www.youtube.com/watch?v=82fzOnq9h9Y
dominikav123
15. jan 2016

@mito1995 fajcila som pred otehotnenim dost vela...ked som si urobila test a vysiel pozitivne, prestala som zo dna na den...ak ta doteraz svedomie nedonutilo prestat, tak neprestanes ani so vsetkymi zuvackami alebo lizatkami na svete...

edn
15. jan 2016

@anjelicek26 Tu nejde o to, ze by sme to nechapali, ale proste nedokazeme prestat.. depresie, pocit stiesnenosti, chvenie ruk...a vela vela dalsich priznakov.. My si uvedomujeme, ze to je hrozne..ale proste to nedokazeme..kazdy nema pevnu volu.. a naozaj je to pre dieta horsie, ked su taketo zle priznaky..kazdy to znasa inak

lucka1987
15. jan 2016

@edn ake rizika hrozia dietatu, ak prestanes fajcit a nebola si tuha fajciarka ako zakladatelka diskusie, ktora pise, ze fajcila pred tehotenstvom len prilezitostne ?
prosim vymenuj tie rizika, v com je to pre dieta horsie, co mu hrozi ? je to horsie ako keby sa narodi s razstepmi, vrodenou astmou, rakovinou, pripadne sa narodi mrtve ? ( nehovorim, ze vzdy je otmu tak, ale je tam podstatne vyssie riziko ako u zien nefajciarok )

a vyhovorka, ze nikotin oistava v tele 10 rokov je tak alibisticka, ze ste ju sme ani nemuseli pisat ä neviem, ktora to tu pisala, )

kto chce, kona, kto nechce, ospravedlnuje svoje ciny
a ze to fajciarky nepochopia ? ( bola som fajciarka cca 5 cigariet denne 3-4 roky vkuse, samozrejme, ked sa slo von, do baru, alebo na akciu, padla krabicka za noc )

rebellefleur
15. jan 2016

Ahoj, podľa mňa je to čisto iba o vôli - nechceš fajčiť, tak jednoducho nefajči. A ver mi, že viem o čom hovorím. Ja bežne fajčím takmer krabičku denne, mam dve detičky a pri oboch akonahle mi vyšiel pozitivny tehotensky test, tak som s tym sekla. A nie, nebolo mi zle z cigariet, ani z cigaretoveho dymu ako som bola tehotna, ale pre mňa pozitivny tehu test automaticky znamenal stop. Preto ak som to dokazala ja a to som vela fajcila, tak ten kto naozaj chce, to dokaze tiez .. Drzim ti palce,nech to zvladnes 😉

alaguema
15. jan 2016

@mito1995 neviem, či sa dá absolvovať aj počas tehotenstva, ale ľudia majú dobré skúsenosti s biorezonanciou na odvykanie od fajčenia. Vraj to funguje, ľudia prestali fajčiť zo dňa na deň. Skúsenosť nemám, my sme chodili kvôli inému 🙂 Skús si nájsť nejaké centrum v blízkosti a informuj sa, či je to vhodné počas tehotenstva. Škoda, že si to neriešila pred otehotnením.

sasa1983
15. jan 2016

Ja som si vsetko necitala,ale jeden pruser je,ze fajcis pocas tehotenstva,druhy ze to evidentne budes robit pocas celeho detstva Tvojho dietata. Ak nebude mat astmu, tak zjem kefu. Akoze su aj horsie veci, ale...

edn
15. jan 2016

@lucka1987 Pardon, to, ze nebola tuha fajciarka som nezachytila..Ja som napisala, ze nefajciarky to nepochopia - myslela som to tak, ze to pochopi iba tuhy fajciar..
Ale ok, ospravedlnujem sa..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre