Fajčenie v prvých týždňoch tehotenstva

barborka1995
28. sep 2016

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať jednu vec. Včera som zistila, že som tehotná a pravdepodobne v 5tt. Moja otázka znie, že či to nejako ovplyvní bábetko keď som tých cca 5tt fajčila :/. Samozrejme, že som s tým hneď prestala ale veľmi sa bojím, že som tým veľmi ohrozila bábetko. Ďakujem za vaše odpovede.

sibalka21
28. sep 2016

@barborka1995 nie nijak si babo neohrozila, su tu nejake diskusie na tuto temu, skus popozerat

zuzka1008
28. sep 2016

určite si dieťa neohrozila, je tam min.šanca niektore ženy ani nevedia do3-4 mes ze su tehu a veselo piju a fajčia..

sosovica
28. sep 2016

Neublížila si mu ak si prestala hneď.Ja mam dve zdrave krásne deti hned som s tym sekla ako som.uvidela dve čiarky 🙂......Nefajči už nikdy zdravo sa stravuj a nemaj ziadne výčitky 🙂

barborka1995
autor
28. sep 2016

Ďakujem baby za povzbudenie 🙂

macka2303
28. sep 2016

Aj ja som fajčila a dokonca sme boli na veľmi dobrej grilovacke zo všetkým ako ma byt a o pár dní som sa dozvedela ze som tehotná a tiež dúfam že babetko je v poriadku.... 🙂 niektoré nevedia do 4mesiaca a vystrajaju iné veci a majú zdravé deti tak si myslím že až tak moc to na začiatku neuškodí a nespraví to tak zle jak keby cele tehotenstvo fajcis a pijes

stardust
28. sep 2016

nie, neohrozi...u mna bol prvy priznak tehotenstva, ze mi prestali chutit cigarety. A to som este robila v labaku a ja moc cisto nepracujem...hmm ja svoj styl prace nazyvam skor chemickym otuzovanim 😀 😀 A mala sa narodila uplne zdrava.

barborka1995
autor
28. sep 2016

Macka2303 držím ti palce aby bolo všetko v poriadku 🙂 stardust ja zatiaľ nemám ani žiadne príznaky okrem meškajúcej menštruácie a citlivých prsníkov 🙂

macka2303
28. sep 2016

@barborka1995 ďakujem 🙂

marcela91
29. sep 2016

aj ja som fajcila a netusila som, ze som tehu, mali sme ochranu a ani by ma nenapadlo... asi tak 6 cig denne. Najhorsie je uzivanie liekov na predpis /brala som na zapal sedacieho nervu este aj ako na potvoru/ a alkohol vo vyssom mnozstve /opijanie/, to moze vazne ohrozit plod, bavila som sa o tom s lekarom a tiez ma ukludnil.

barborka1995
autor
3. okt 2016

Jasne chapem viem, ze lieky a alkohol skodi najviac tak tomu sa chcem vyhnut a cigaretu som do ust tiez nedala od vtedy ako som zistila, ze som tehotna 🙂 snad bude vsetko fajn 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre