Ahojte tehulky,
chcem sa spytat.... Viem, ze v tehu sa nema fajcit a ani nechcem.... Ale zistila som, ze som tehotna, az ked som bola v 10. tyzdni.... A dovtedy som hulila ako komin.... Myslite si, ze bude vsetko OK??? Keby som to vedela, skoncim skor.... Snazim sa ukludnit tym, ze ked sa pozriem na tie tehotne fetacky a alkoholicky a vsetko maju v poriadku.... Dufam, ze aj my budeme v poriadku..... Dakujem za akukolved odpoved a podporu😘
@monika431 Ja kým som zistila, že som tehotná ( autor dieťaťa mal maturu ), tak som pila ako duha, fajčila ako turek a húlila (marihuanu). Moje dieťa je super inteligentné, samé jednotky a superlatíva. Takže ako moja babička povedala: Dieťa je parazit a zobeire si iba to čo potrebuje.
Mne zacalo chutit dvakrat viac a nevedela som sa stopnut asi tri tyzdne.,, fajcila som ties do dakeho 10tt postupne som prestavala s tymi tenkymi az som prestala uplne
Velmi vam dakujem... Aspon trochu ste ma ukludnili😉😉 ja by som bola najradsej keby sa mi to zo dna na den uplne zhnusilo....
To by si musela ozaj prehuliť celé tehotenstvo, potom by sa skoro určite niečo prejavilo. Síce tu je možnosť niečoho zleho ale velmi malá.
Ja som fajcila dovtedy pokial som si neurobila test ked vysiel pozitivne zapalila som si este jednu v tej sekunde bola posledna... Zdravie dietata je na prvom mieste😊
@monika431 ahoj, ja som fajcila pred tehotenstvom, ze som tehu som zistila v 6tt a vtedy som s tym okamzite sekla, este sme mali v obdobi ked som bola asi v 4tt chatu a tam som sa opila. Neskor som sa strasne bala, ci to nebude mat nasledky, ale dcerka je zdrava chvalabohu. Nastastie sa mi fajcenie tak zhnusilo, ze teraz nepochopim ako som to mohla. A uz nefajcim 2,5 roka 🙂
Paci sa mi vyrok: Dieta je parazit a zoberie si len to dobre....😉😉😉
Mám známu ktorá má 2deti a ona sama vravela že keď ostala tak jej to chutilo že vkuse fajčila aj keď isla rodiť povedala a že si musí najskôr zapalit a potom môže ísť na sálu +aj šampanské jej veľmi chutilo aj to si dala
Pokial sii prestala, tak bude vsetko ok. Ja som pri oboch tehu prestala fajcit, ked som zistila, ze som tehotna. Horsie by bolo, ak by si pokracovala. Dietatku by sa dostalo menej zivin a fajciarky maju aj nervoznejsue babätka, moze z toho vzniknut astma atd. neskor
Mna sokuju nazory niektorych lekarov, ktori odporucaju fajciarkam, ze jedna dve cigy su v tehu v pohode, aby dieta nemalo sok, WTF???
Drzim palceky, aby si vydrzala...mas pre koho
Inak...JEDEN POHAR vina, opije babätko v brusku na 20hodin!!! To maloktora vie, este aj lekari radia na "krvinky"
vela zien na to zial pride neskoro, ja po 1 trimestri. mne gynekologicka povedala ze kym som si nepichala kokain, tak vsetko bude ok a bolo 😀 syn ma skoro 18 rokov
ci je vsetko v poriadku sa dozvies az na prehliadkach neskor. Moja dcera sa v prvom trimestri musela chemicky otuzovat v labaku...ja moc cisto nepracujem, este k tomu som fajcila a jednym z prvych priznakov tehotenstva bolo, ze mi prestali chutit cigarety. Mala sa aj napriek tomu narodila zdrava.
@tobnuf tak to je uz zazrak, ze sa tvojej kamaratke narodilo zdrave babo.
@dolijalu Je jedno či to nazveme že bude opité, spracováva alebo metabolizuje, je to stále o tom istom. Ten enzým ( alkoholdehydrogenáza) to ,,spracúva´´ vždy približne o polovicu dlhšie než u matky. samozrejme to môže byť 20 hodin, pokial má matka alebo dieťa nedostatok enzýmov, genetické vady v týchto procesoch a podobne.. Ale poruchy správania pri nadmernom pití alkoholu v gravidite, o tom sa robia štúdie, to je pravda, na druhú stranu, z toho výčtu negatívnych účinkov čo nadmerné pitie na dieťa má, je to asi jeden z tých najmenších.
@nyusika Hej hej, čítala som o tom velmi vela vedeckých študií, ale väčšina sa zhodne, že v tých neskorších štádiach pohárik fakt neublíži. Ale to , že sa niektoré mamičky toho boja zas chápem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neboj sa .. nestresuj .. ja som tiez fajcila do 10tt a babatko je zdrave .. 🙂