Euthyrox 125 mg v tehotenstve

patka182
5. jún 2014

Ahojte par krat sa mi stalo že si zabudnem dať tabletku euthyrox 125mg. musim ho uživať raz denne na lačno chcem sa opýtať neuškodi babatku taka vysoka dávka?

jara24
5. jún 2014

@patka182 Ahoj, zrejme ti túto dávku naordinoval tvoj endokrinológ podľa výsledkov fungovania tvojej štítnej žľazy. My o tvojom zdravotnom stave nemáme žiadne informácie, tak skús veriť lekárovi. On vie, čo robí.

Pre bábo je skôr nebezpečné, ak tieto lieky neberieš tak, ako to máš predpísané. V tehotenstve sa pri zníženej funkcii štítnej žľazy väčšinou dávka liekov zvyšuje.

martinellka
5. jún 2014

Ahoj,mne moja endokrinilogicka po oznameni, ze som tehotna, spravila krvne testy a zvysila davku z 50 na 100. Babatku uskodi, ak lieky nebudes brat. Prave mu pomahaju a aj Tebe. Tak pekne poctivo, naj hned po zobudeni, to nezabudnes. Ja mam pri posteli a po budiku si hned dam. 🙂

kocka26
5. jún 2014

@patka182 ahoj. mne endokrinológ teraz zvýšil dávku z 50 na 75 a mám to brať aj počas dojčenia, teda po pôrode. termín mám v auguste. takže tak ako martinellka poctivo beriem,pri budíku na nočnom stolíku ich mám, nech to mám na očiach 🙂

ervenka
5. jún 2014

@patka182 trochu som si pozrela tvoj fotoblog. 😉 euthyroxu sa vobec nemusis bat. Prave ze je velmi ultra dolezity pre dieta. Ak mas THS vyssie ako 3.5 v 1. trimestri hrozi potrat. Ak je vyssie neskor v tehu, moze byt poskodenie plodu. Posledne vyskumi dokonca hovoria o tom,ze pre bezproblemove tehu je odporucana hladina TSH POD 2.0. TSH je dolezity pre spravy vyvin nerv. sustavy, hlavne mozgu. Takze by som ti odporucala rychlo ku endokrino, tehotne by mali mat prednost. A keby ta naozaj nikto nechcel zobrat, ries to s gyn. alebo s obvodnou. Niekto sa uz musi najst, kto ti pomoze.
Babo samotne prvy 3- 4 mesiace vlastnu stitnu zlazu nema, preto "vyjedava" z maminej SZ= preto sa davky zvysiju. Ale je mozne, ze neskor pocas tehu ti davku saze znizia...
A este k uzivaniu- najlepsie sa table. vstrebu hned po prebudeni, 30min. pred jedlom, a mala by si ich brat v cca rovnakej dobe.
Vzhladom na to, ze sa liecim na SZ cca 2apol roka (zistili mi znizenu cinnost, ked mal drobec 3 mesiace) hned ako otehotniem musim hned ist ku dr, na odber krvi a zvysia mi davku pravdepodobne na 125. TEraz beriem 75.

patka182
autor
5. jún 2014

fuuha dakujem vam všetkym dnes som si tabletku nedala mam iba 150mg a to sa bojim si dat aby mi to neuškodilo....no žial nemam žiadnu endokr.a ani žiadna volna nieje v meste tak musim rychlo najsť

bianca
5. jún 2014

@patka182 uskodi ak brat nebudes.Ja som brala ovela viac

patka182
autor
5. jún 2014

Ty si kolkatku brala? A ak si nedam hned na lacno ale po ranajkach uskodi to??

patka182
autor
5. jún 2014

@bianca ty si kolkatku brala? A vadi to ak si ich nedam na lacno ale po ranajkach?

martinellka
5. jún 2014

Treba to nalačno určite brať. A euthyrox TI predpíše aj Tvoja obvodná. Ja keď nemám, idem za ňou a dá mi recept.

ervenka
5. jún 2014

@patka182 ked ti predpisoval dr. tabletky, nepoucil ta o dolezitosti brania tabl.??? Prepac, ale mma pocit, ze to vsetko okolo SZ beries na velmi lahku vahu. 😔 V pribalovom letaku by malo byt napisane aj kedy a ako brat. Nedala by som sa len tak odradit, naozaj ide o zdravie tvojho dietata. 😖

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre