Entizol

t1ny
19. feb 2018

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenost s liekom Entizol pocas tehotenstva. Tento liek je nieco ako antibiotikul, znizuje ucinnost antikoncepcie. Pocas tehotenstva je prisne zakazany. Ide mi o to, ak by som otehotnela kvoli znizenej ucinnosti HAK a brala by som Entizol, nechcem, aby to plodu ublizilo. Neviem, ci som alebo nie som tehotna, v podstate je velmi skoro, aby sme to doma zistili. Bohuzial mam neprijemnu koznu chorobu, ktoru sposobilo pochybenie lekarov a tento liek by som mala uzivat, aby som sa toho zbavila.

Dakujem, pekny den 🙂

bosoriak
19. feb 2018

@t1ny No tak takto:
a) ak mas podozrenie, ze si tehotna, prestan brat aj HAK aj Entizol. Sprav si test. HAK (vraj) nemoze plodu uskodit, minimalne nie do doby, kym zistis, ze si tehotna, co byva zvycajne dva tyzdne max. Entizol neviem, je tam len napisane, ze sa neodporuca pokym ziadane pozitiva neprevazia mozne rizika. Co je lekarenska hantyrka "nikto nikdy netestoval, co to spravi, niektore tehotne zeny ho brali a nic sa nestalo, ale nebudeme riskovat sudny spor."

b) ak tehotna nie si, ale bojis sa, ze pocas uzivania HAK budes brat aj Entizol a potom otehotnies, tak pouzivaj aj inu formu ochrany, napr. kondom.

t1ny
autor
19. feb 2018

Diky za odpoved. Po necelých 10 dnoch sa tehotenstvo presne urcite neda a tie Entizol by som mala brat teraz.

bosoriak
19. feb 2018

@t1ny Tak vyckaj s entizolom par dni a sprav si test. Aj ked ak si brala HAK tak je vysoko nepravdepodobne, ze si tehotna. Bez ohladu na to, ci si brala Entizol alebo nie.

t1ny
autor
19. feb 2018

@bosoriak Díky moc 🙂

diva199
21. feb 2018

Skús pozrieť toto https://wellu.eu/shop/categories/101,0,peptide-...
Ja to užívam ten holisticky uz4 mesiace a som s tým veľmi spokojná doktorka ktorá je onkgynekologicka to odporúča aj svojim zdravým pacientkam aj počas
tehotenstva tu je jej video

https://www.youtube.com/watch?v=6M5ieqBq5s8

V kombinacii s týmto repair gélom na kožu ja to používam na všetko https://wellu.eu/shop/products/63/10209,repair-...

t1ny
autor
22. feb 2018

@diva199 ďakujem veľmi pekne za radu 🙂

diva199
22. feb 2018

@t1ny neni za čo držím palce 😉

wojtowitch
22. feb 2018

@t1ny neukazalo by ani v krvi? Ja som mala napr stavy ze mi bolo zle vracala som a este mi nemeskala ms ale obvodna ma hned poslala na odber ku gynekologicke ci nie som tehu lebo ked sa snazime aby mi nedali nespravne lieky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre