Ahojte. Som tu nova. Som v 5 tt. a mam silne bolesti v podbrusku a pravom boku. Minuly tyzden som absolvovala 2x chir. Vys. Aj interne, lebo som nevedela o tehotenstve este. aj vysetrenie zapaloviek a KO. Vsetko super. O tehotenstve viem 5 dni, uz som bola aj u gynekologa, 4 tt. 4d. Som mala HCG 836. Neviem stat poriadne na nohach navyse robim s dlhodobo chorymi a mam na hlave 18 leziacich pacientov, včera v robote som nevedela dockat vecera, velmi zle mi bolo, mala som mdloby, nepodávam 100% vykon. Vsetci mi vravia, ze je to normalne, ale ja neviem naozaj vydrzat je to velmi intenzivne. Vecer v posteli som mala tak silne krce ze som sa nevedela nadychnut..este pred tehotenstvom mi pred rokom gyn. diagnostikoval endometriozu na vajecniku.. teraz ked som ho navstivila, bol velmi odmerany, povedal nech si nerobim nadeje pretoze to moze byt 50/50. Prave tehot. vs. mimomaternicove..citila som sa po kontrole ako odpad..ma niekto skusenost s endometriozou na vajecniku a tehotnostou? Ja som 1x. tehotna vsetko je pre mna nove, ale neviem, ci je to endometriozou alebo som len padavka..
@lila342 ahoj, ja mám endometriozu- dokonca 2x operovanu, jeden vaječník mi vyhodili.
Prvé tehotenstvo- dcéra o chvíľu dva roky. Bolesti som mala viac- menej celé tehotenstvo, ťažko povedať či to bolo endometriozou. S pozitívnym nastavením sa to dalo zvládnuť. Bola som ale celé tehotenstvo PN kvôli hematomu v 8tt.
Teraz druhé tehotenstvo- 17 tt, bolesti nevnímam lebo sa nestíham pozorovať ako pri prvom 🤷🏼♀️
Držím prsty nech vsekto dobre dopadne, na mimomaternicové a podobne katastrofické scenáre ani nemysli! 😘
@blska22 gratulujem ❤ neda sa nemysliet, a hlavne mam pocit, ze to asi prehanam, ale ked neviem takto pracovat a fungovat..v praci musim byt ready nie na 100 ale 110 percent, nemozem si dovolit zastat..bezne mam za sluzbu 20 tis. Krokov, dviham chorych prebalujem starych, vvera mi pacient nahle zomrel, ozivovali sme ho, prislo.mi tak zle ze som sa rozplakala pred lekarom..
@lila342 ach to ma strašne mrzí taký gynekológ. Ak nie pre bolesti, aspoň pre nevoľnosť by to možno sa nechal dotlačiť riešiť - že proste to ohrozuje dieťa, keď ste na nohách a musíte narábať s ťažkými pacientkami a potom vám je zle a teda sa vám nedá ani jesť - ja som práve v nemocnici a leží tu žienka na infúziách, lebo nemohla do seba nič dostať. Možno to by bola cesta... A či si vezme na svedomie, ak potratite... Duplom ak je riziko mimomaternicového... Kokso... Odkiaľ ste? Pozrite či niekto z týchto lekárov nie je v okolí, sú skvelí, a skúste do telefónu vysvetliť situáciu, či by vás urgentne nevzal.... plodar.sk
@lila342 a inak je mi sympatický tvoj realizmus. Nám v júli zomrela dcéra pred pôrodom, teraz som 33.tt a vnímam to kus ináč, okrem toho, že si vážim každú chvíľu, čo dcéra žije, si uvedomujem, že je to dar, teraz, a vôbec nie je samozrejmosťou, že bude žiť aj ďalej. Mnohí keď to nejako v kontexte spomeniem, mi len hovoria, že to mi nemôže ani napadnúť, že to nesmiem ani povedať a podobne. Ale podľa mňa je to zdravý realizmus.
@lila342 vymenit gyn a napisat si ihned pn. Pockat dva tyzdne na usg a ked bude plod a srdiecko tak sup na rizikove. Dvihat nic nesmies ( zena v tehu moze dvihat do 5kg vahy) . S takymto jobom jedine nastupit na rizikove tehu. Aby si dieta donosila. A tu pn by som vyriesila u obvodnej. Dva tyzdne sa mozes dat v poho vypisat
Inak ja som mala pomerne narocnu pracu na dvihanie a dopadlo to tak, ze som musela na pn po tom ako som na pohotovosti skolabovala. Dostala som 39 teploty z nicoho nic a pekne som tam so sebou sekla. Nastastie dieta sa narodilo v poriadku. Pn mi pisala obvodna, potom uz gyn to vyradil na rizikove. A to tu v Rakusku ziskat rizikove ide tazko. Lenze ja som lezala doma ako lazar na konskych davkach magnezka a utrogestane a tiez riedili krv. Tiez mam endometriozu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lila342 ja sice nemam endometriozu (teda nezistovala som), som v 7. Tyzdni a zvladam to len kym lezim..je mi zle, boli ma brucho, mam nizky tlak...lekarka mi vravela, ze vsetko je ok...mozno ta to upokoji...