Egypt v tehotenstve

meli399
1. jún 2023

Ahojte , bola niektorá z vás v Egypte v tehotenstve? (17tt) - keby idem tak teraz začiatkom júna je tam od 35-38 stupnov .
Ja som celkovo ešte nebola v Egypte , myslim že keby si dávam pozor nemusela by som dostať faraónovu pomstu 🫠 ale nechám si poradit.
Chystam sa aj Dr zavolať zajtra .

jan510
1. jún 2023

Bola som 5x ale ako tehotna by som nesla.

domireb
1. jún 2023

Tehotná som nebola, ale v rezorte bola jedna s bruškom, odhad 4/5 mesiac. Nezabudnem na ňu, červená, spuchnutá, vyzerala, že nevládala ani dýchať ani žiť, personál po nej v bikinách iba zazeral. Čo jedla, to som nepostrhla, iba raz pri raňajkách asi s dakým čajom. Osobne by som nešla, keď už, tak do podobného podnebia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
1. jún 2023

Nešla by som.....tehotná som tam nebola, ale takú faraónovu pomstu čo som mala už nikdy nechcem zažiť, mala som aj teploty a 3 dni na izbe, ako tehotná to musí byť ešte horšie

nikpa
1. jún 2023

@meli399 aj ja som si dávala pozor a prd mi to pomohlo 😅 išla som si čreva vygrcat a od spodu ani nehovorím čo zo mňa išlo a to ešte niekoľko dní po návrate na Slovensko. Ledva som zvládla cestu domov. Neviem si predstaviť, že by som do toho bola ešte tehotná. Neblázni, existuje veľa iných, vhodnejších krajín na dovolenku počas tehotenstva.

meli399
autor
1. jún 2023

@nikpa to určite Ano , len ma zaujal last minute ponuka a keďže som tam ešte nebola tak som sa chcela informovať no ale samé zle správy 😅

mmoonna
1. jún 2023

@meli399 ja som si dávala veľký pozor a aj tak som skončila v egyptskej nemocnici.

jamimo
1. jún 2023

@meli399 nešla by som... kolegyňa skončila 4 dni na infúziach v nemocnici 🙄

domiklik
1. jún 2023

@meli399 no hlavne, že ani jedna z komentujúcich ešte v Egypte tehotná nebola 😃

panelacikova
1. jún 2023

@meli399 bola som v tunisku, bola som v 3.mesiaci. absolútne som sa vyhýbala voľne tečúcej vode... ešte aj zuby som si oplachovala vodou z fliaš (mali sme all-inkl., takže vodu z fliaš som si mohla liať aj do vane) 😀 jedla som obozretne. väčšinou nejaké hydinové mäso s troškou ryže. obišla som bez problémov, ale fakt som si dávala poriadny pozor 🙂
@jamimo ja som takto skončila minulý rok v bulharsku. je veľká pravdepodobnosť, že som sa nakazila v lietadle...

jamimo
1. jún 2023

@panelacikova áno, je to možné, človek sa môže nakaziť hocikde, hocičím. Nič príjemné, zvlášť na dovolenke. O to komplikovanejšie v tehotenstve. V tehotenstve by som sa nešla prehrievať, je to záťaž pre organizmus+ hygienický štandard krajiny, strava... Ale to je môj názor, nech každý koná ako cíti.

queen_mary
2. jún 2023

Ja by som to asi neriskovala. Predsalen, ak by si aj mala nedajboze problemy, tak bohvie, ci mozes ako tehotna tie ich lieky,...
A je ine podla mna, ked ta zacne prehanat v spanielsku ci grecku, ako v egypte😅 a to mam egypt rada

pr85
2. jún 2023

@meli399 Letime v nedelu do Tuniska a manzeka je v 26. tyzdni. A tesime sa hoci gynekologycka manzelke Afriku neodporucala.

jj298
2. jún 2023

@meli399 nesla by som v tehotenstve nikam odkial sa nemozem sama hocikedy vratit. A nemas si moc ako davat pozor. S manzelom sme jedli a pili presne to iste. Aj odporucanu dezinfekcii dvakraz denne😀 On to chytil a ja nie.

panelacikova
2. jún 2023

@jamimo akože dnes by som už tehotná určite nešla. Mám za sebou nepríjemných 10 rokov diagnóz a už viem, čo obnáša zlý zdravotný stav... Vtedy som bola ešte mladá, "zdravá", odvážna.... 😁

veselo_neveselo
2. jún 2023

Asi nie, alebo ked, tak len do luxusneho hotela. Do takych "beznych" by som sa bala. A navyse iba so super poistenim, takze dalsia ostara, a tiez len ak si schopna sa po anglicky samostatne bavit a dohodnut v pripade problemov.

Inak tam bude hrozne teplo, pocitaj tak 30, mozno viac, mna by len to teplo polozilo.
Tehotna asi radsej po Europe, aj na zdravotny standard sa mozes spolahnut, dohovor je jednoduchsi, akykolvek problem sa riesi lahsie a nemusis sa bat potravin.

Inac ved v Spanielsku je tiez milion ponuk, teplo jak v Egypte, krasne more, Grecko detto, to si urcite vyberies, a tam mozes aj do lacnejsieho hotela a bude to v pohode.

dilino
2. jún 2023

Nešla by som tehotna tak daleko.Ine stravovanie voda faraonova posta to je hnus hnačky zvracanie.A ešte tehotna ako sa nachytro pri problémoch dostaneš domov.Ved to nie je za rohom.Dlha cesta v lietadle ak hnačky neprejdu alebo iné problémy.

jamimo
2. jún 2023

@panelacikova jasné, človek sa vekom mení, okolnosti, zdravie. Prajem mnoho rokov bez diagnóz. A mnoho pekných dovoleniek. 🌞

panelacikova
3. jún 2023

@jamimo podobne

kiki68
12. jún 2023

Radsej ako Egypt napr Emiraty, skrz to, ze keby cosi, tak tie nemocnice su tam lepsie vybavene. Ako ja som nemala v Egypte ani raz problem s jedlom, ale to neznamena, ze to keep pravidlo. V jednom hoteli nam ale nechutilo jest , tak sme to patlali nejakymi vecami z potravin a tym, co sme doniesli. To som bola zrovna s kamoskou. Na ranajky sme jedli banany a Rittersport cokoladu 😂

rozovykon
12. jún 2023

@meli399 ja by som tam nešla vôbec, a tehotná už tobôž nie.

maribell
12. jún 2023

Joj, na zlom mieste sa pýtaš. Tu ti napíše 99% žien, že by tam nešli ani zadarmo 😅.
Ja som tam ako tehotná nebola, takže neviem poradiť, ale skúsila by som sa opýtať v skupine Egypt, poprípade v skupine Aktuálne v Egypte na fb.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre