Ahojte, viem, ze touto temou pobúrim vela mamiciek, preto by som veľmi pekne poprosila hlavne tie, ktore s týmto skúsenosť maju, nejakým spôsobom to chapu, aby hlavne tie reagovali a vopred im za to ďakujem.. Bola som silná fajciarka pred tehotenstvom - krabicka a pol na den.. Odkedy som zistila, ze som tehotna, som prestala hned s klasickymi cigaretami, ale pomaham si ešte pocas dna e-cigaretou s najslabsim obsahom nikotinu.. Neviem ju zatiaľ uplne obmedziť aj ked sa velmi snažím.. Som v 10tom týždni.. Mam preto veľké výčitky a pevne dufam, ze prestanem aj s touto e-cigaretou.. Len sa chcem opýtať, ci ste niektorá možno skusili takúto nahradu počas tehotenstva a podarilo sa vam vďaka nej prestať.. Este raz poprosím bez odsudzovania..
Je super, ze si to aspon podla svojich moznosti nahradila menej nikotinovou nahradou. Co keby si si spravila nejaky casovy plan, ze budes postupne uberat a odmenovat sa za to nejako? A zamestnaj sa co najviac, aby si sa rozptylila od toho. Ale osobne nemam skusenost, len drzim palce
Chcela som dieťa. Skúšala som prestať ešte pred tým ako sme plánovali, nepodarilo sa. Pre mňa to bol oddych (káva, ciga po robote). Bála som sa toho, ako to zvládnem, keď raz budem dieťa čakať. A prišlo to. Cigarety som zahodila ale,, pre istotu'' som si nechala škatuľku slimiek doma, že čo ak....
Mala som veľkú chuť zapáliť si, zobrala som si ju, išla na balkón, skrtla ale nepotiahla. Rozplakala som sa, či chcem fakt riskovať a ubližovať dieťaťu, ktoré som chcela. Škatuľku som vyhodila a vydržala už len kvôli tomu malému 🙂 držím palce a skúste sa prekonať, je to len 9 mesiacov a stoji to za to.
@eliska987 moja švagriná - tuhá fajčiarka prestala zo dňa na deň, ked zistila tehotenstvo. Pri nikotine neexistuje v tehotenstve bezpečná dávka 🤦 Ja som prestala zo dňa na deň a nefajčím už 18 rokov, tak nech mi nikto netvrdí, že to nejde - hlavne ak je v hre zdravie dieťaťa.
@eliska987 ak uz zdravie vlastneho dietata nie je dostatocna motivacia tak uz potom nic ….
@eliska987 mne pomohlo vedieť, že pri fajčení je veľmi obmedzený prítok krvi cez cievy v placente, takže dieťa bude malé, slabo vyživené, slabo vyživený bude mať aj mozog, aj pľúca, aj srdiečko. Žena môže mať problém s tlakom a aj preeklampsiou, čo už je ohrozujúce na živote. Ako sestra som sa s fajčiarkami stretla aj v práci a niektoré mali veľmi malé bábätká. Neodsudzujem ťa, ale skús sa nad tým tak zamyslieť, je to silná motivácia. Držím palce.
Ja som taktiež vyfajcila veľakrát aj v robote 2 krabičky ale hneď som prestala .. myslím že síce edte do 6-7 týždňa som si potiahla ale odvtedy koniec. Nevedela som si predstaviť nefajčiť a teraz? Prestala by som znovu.. Za mna sú cigarety to väčšie zlo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja skusenosti nemam a neodsudzujem ta. Len mi nejde do hlavy to prirovnanie, ze si bola tuha fajciarka a teraz stale uzivas i ked najslabsi nikotin. Ako predtym som stiahla celu flasku fernetu a teraz dam denne uz len 2 stamprle. Skodim dietatu alkoholom ? Mozno ked uz si zistila, ze si tehotna sak bude asi najrychlejsia cesta sokova terapia. Nedat si ani nahradu a obmedzit si pristup k tomu (nemat to doma a vyhybat sa obchodom, kde to predavaju.) Partner by ti mohol pomoct nie ?