Dobrý deň,
prosím Vás, je nebezpečné, ak od začiatku tehotenstva dvíham svoje dvorjočné dieťa na ruky? Momentálne som v 18.týždni.
Je to nebezpečné? Môže to nejak ublížiť dieťatku?
Syna nenosím na rukách stále, ale niekedy cez deň sa prosí na ruky, tak ho vezmem.
Ďakujem za odpovede
tiez som tehotna a chodim do fitka. Dviham 25kg kotuce, ked si nakladm 120kg na legpress... dvihaj dietatko "nohami" z drepu, maj spevneny stred tela a vsetko bude v poriadku 🙂 Pokial nemas rizikove tehotenstvo, bolesti a nekrvacas, nemusis sa bat 🙂
Úplne v pohode. Keď som krvácala, tak som menej, ale inak ho beriem. Pokiaľ nemáš nejaké rizikové alebo nejaký problém, tak nevidím dôvod nedvihat.
Prestala som staršieho 3r. dvíhať, lebo som nonstop grcala, bolo mi zle. To pretrváva az do teraz, a to mam 2 dni do pôrodu... lenže on ma 110cm a 22kg, takže keď som ho sem tam musela dvihnut, aj ma to bolelo, hlavne v mieste, kde má zašívali po cisárskom. Takže som mu vysvetlila, že dvíhanie sa ruší. Teraz, keď vie, že už budem rodit a babo pojde von z brucha, začína sa tesit, že ho budem môcť zas dvíhať 😅🙈😄
Som 34tt. Dviham skoro 3r a 1 a pol rocne. xD Nic mi nie je..
@jks27 som v 14tt a môjho 15m syna bežne dviham xy krát za deň. Zaspáva iba v šatke/nosiči takže sa tomu aj tak nevyhnem. Nevidím v tom problém dvíhať dieťa pokiaľ nie je vyslovene zakázané od dr. Kvôli zdravotným problémom 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@jks27 ja som v 24tt (pomaly 25tt) a svoju 19m dcérku riadne dvíham na ruky 🙂 neriešila som takúto vec