Druhý pôrod - šitie ako pri prvom

summergirl
13. aug 2020

Ahojte maminky, momentálne som druhýkrát tehotná a mám obavy z potrhania pri pôrode. Pri dcére som sa totiž strašne potrhala aj napriek tomu, že mi urobili nástrih. Celý pôrod bol v pohode (takmer žiadne bolesti, bez epiduralu, malá bola vonku raz-dva), najhoršie to bolo po ňom - pozašívaná ako Frankenstein dovnútra, hrádza a až ku konečníku. Keď sa to celé zahojilo, tak som chvalabohu nemala žiadne problémy, ale mesiac po pôrode som nemohla poriadne sedieť. A celkovo to bolo strašne náročné - neviem ako by som to teraz dala s 2,5-ročnou dcérou a bábom. Máte niekto podobnú skúsenosť? Aký bol druhý pôrod? Bolo to lepšie ako pri prvom? Rozmýšľam aj o kúpe Aniball, lebo už by som to ozaj nechcela mať také ako vtedy. Vopred ďakujem za odpovede 🙂

lucinka1988
13. aug 2020

@summergirl aniball veľmi odporúčam!!Ja som síce zatiaľ porodila len 1 dieťa, tiež som teraz opäť tehotná, ale pri prvom žiadny nastrih, natrhnutie, šitie, nič. S aniballom som poctivo cvičila a doktorka ma aj vďaka tomu nenastrihovala, určite budem cvičiť aj teraz.

nelllinkinka
13. aug 2020

To isté dom zažila pri prvom aj ja .Druhý pôrod úplne iný ,bol viac bolestivý,ale rýchlejší a šitie má vôbec nebolelo a boli to len pár stehov oproti prvému .

gabrielapatrik
14. aug 2020

Ahoj, ja som pri druhom neviem či aj nejaké stehy mala ale určite 🙂 lenže som ich ani necítila, ani problémy som nemala chodila som ako lanka 🙂🙂🙂 aj sedela hneď po pôrode, prvý pôrod ani postaviť ani sadnúť, strašne zle.
Teraz som tretí krát tehotná chystám sa na aniball taktiež mám strach.

ecko80
14. aug 2020

@summergirl Ahoj, pri prvom som bila natrhnuta a sita az po konecnik, ruptura 3. stupen. Sedenie a velka potreba boli utrpenim vyse mesiaca. Tak ako Ty som sa bala prave toho, ze sa mi to stane znova. Ale chvalabohu, pri druhom porode bolo sice natrhnutie, ale oooovela mensie, ruptura 1. stupen. To sedenie a celkovo hojenie sa fakt neda porovnat. Porody boli oba rychle, babatka boli zhruba rovnako velke. Len je pravda, ze pri druhom porode som uz vedela priblizne co a ako, kedy tlacit a tak.

alikal
14. aug 2020

kamosku prvy syn strasne dotrhal, sili ju hodinu, velke krvacanie, este mesiace mala problemy, bolesti, a druhy syn (4,5kila) vysiel relativne bez problemov, mala par stichov a skoro ziadne bolesti, takze sa to da 🙂 ona mala rozdiel medzi porodmi 4 roky

alikal
14. aug 2020

dodavam ze necvicila s anibalom ani nic podobne

asia83
14. aug 2020

@summergirl Mňa tiež po prvom riadne zašívala, malá bola veľká, ja prvorodička. Teraz pri druhom sotva tri stehy, malý bol tiež veľký. Druhýkrát je to lepšie, pôrodné cesty sú už poznačené.

vilma7
14. aug 2020

Za mňa určite aniball, pri prvom ani 2.porode žiadne natrhnutie, nastrihnutie, nič.

kiki68
14. aug 2020

Aniball a cvicit pekne. Ja som tlacila hodinu ako prvorodicka velke dieta a mala som iba zopar kozmetickych stichov. A to isiel rukou napred nas medved.

stanusenka
14. aug 2020

Ja som pri prvom mala nástrih a šitie, pri druhej dcére nič ani steh 😉

tatiana1329
14. aug 2020

Pri prvom mi urobili nastrih a nejake malinke sitie vnutri, nic zavazne, sedenie bolo neprijemne asi tak tyzden potom to uz bolo lepsie a lepsie... Pri druhom slo vsetko moc rychlo a mala uz mala hlavu vonku ale doktorka nikde, takze som sa cela potrhala az po konecnik. Nic som necitila ani som o tom nevedela, zasita trochu vnutri ale hlavne vela vonku a sedenie bolo dobre uz na druhy den. Tam som problem so sedenin skoro vobec nemala a celkovo to bolo lepsie...

summergirl
autor
17. aug 2020

Ďakujem krásne všetkým za odpovede. Verím teda, že to tentokrát bude lepšie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre