Ahojte, prosim vas, asi som tehotna ale po prvom cisarskom som len sest mesiacov...
Mate niektora skusenosti s tehotenstvom v tak kratkej dobe po cisarskom?
Gynekolog este urcite nevedel urcit ci som alebo niesom tehotna,.... ale hucal na mna, ze by to vobec nebolo dobre takto kratko po CR.....
dakujem
ja som ostala 10m tehu po prvom cr a zdvladla som to.
ahoj zuzi, ja som po cisárskom nebola vôbec poučená, že nemôžem otehotnieť, A my sme chceli rýchlo bábo, takže sme sa aj snažili a otehotnela som naozaj po pol roku, a dr. sa vôbec neznepokojoval, porodila som normálne, takže záleží aj od lekára a aj tvojho zdravotného stavu.
dakujem 🙂 mna tiez nikto nepoucoval,ale tak docitala som sa kade tade, ze aspon 2 roky by mal byt odstup,ale tak je to neplanovane,sme nechceli takto rychlo,ale asi sa stalo,.... tak som len chcela vediet ake maju skusenosti ine maminy.dakujem 🙂
Aj ja som otehotnela 6mesiacov po cisarskom. Doktor mi tiez najprv nadal, ale pri druhej navsteve bol uz kludny a prebehlo to u mna bez problemov.
bibina32 a nemala si ani nejake bolesti po reze ked sa ti brusko zvacsovalo?
drzim palce nech vsetko dobre dopadne. ja som tiz pocula ze min rok.ale je to individualne. urcite sa treba setrit viacej
ja som v porodnici lezala s babou, co mala doma 1,5 rocnu dceru, takze tak nejak otehotnela.. tiez rodila prve aj druhe cisarskym
ahoj, ja.som tiez tak otehotnela a vsetko dobre dopadlo. medzi mojimi detmi je rozdiel rok a mesiac a pol🙂. Prvy bol cs, druhy porod ma chceli odrodit spontanne, nemali s tym vobec problem, ale nakoniec to skoncilo aj tak cs, kvoli blanke plnej ziliek a cievok pred hlavickou malej. Inak, len tak mimochodom po druhom cs mam krajsiu jazvu jak som mala po prvom 🙂. A nechapem co ta tvoj dr stresuje, uplne v pohode je aj mensi rozostup medzi cs...
dakujem 86zuzana86 to ma celkom upokojilo, no uvidime pri dalsej navsteve co mi moj doktor mily povie :/
Ja som otehotnela 8,5 mesiaca po sekcii. Zatiaľ je všetko v poriadku, občas som cítila jazvu vnútornú aj vonkajšiu, ale už to prešlo klop klop. Snáď to dotiahneme do úspešného konca. 🙂
Pokiaľ viem, tých 6 mesiacov niektorí gynekológovia odporúčajú ako minimálnu už relatívne bezpečnú hranicu na možné otehotnenie, napríklad jedna mamka tu na MK, ktorá prišla o bábo písala, že doktori sa im dovolili snažiť otehotnieť už o pol roka.
@khkt a mne lekár povedal že minimálne 3 mesiace, po pol roku úplne v pohode ... ten rok dva sa preto odporúča aby druhy porod mohla mat zena prirodzeny ... ale tak mne je to jedno ci to bude opat sekcia ...
@trdielko149 fíha, to máš dobrého doktora. 🙂 Niektorí idú ukameňovať ženu, keď otehotnie rok po sekcii. 😠
Ja mam rozdiel medzi deťmi rok a mesiac a obaja sú narodení sekciou. Všetko bez problémov. Gynekológ vôbec nestresoval, tváril sa, že všetko je ok.
Ja som otehotnela 7 mesiacov po sekcii. Doktor len mavol rukou,ze to nie je take strasne a ze mi skontroluje jazvu..jazva sa celkom drzala,len ku koncu tehotenstva sa zacala viac ztensovat,tak mi druhu sekciu robili v 38tt.
Ahojky, chcem sa opýtať či ste všetky mali CS robený v termíne, alebo boli nejaké komplikácie. Ja som mala pred rokom v auguste akútny CS v 30tt a drobček nám nakoniec zomrel. Už by sme sa chceli snažiť opäť, len sa obávame či nieje skoro, aby to neskončili zle. Ďakujem za vaše príspevky
@darinecka1 To je mi veľmi ľúto, že vám drobček zomrel. ☹ Veľmi držím palce, aby ste sa dočkali zdravého bábätka.
Ja si myslím, že keď bola sekcia pred vyše rokom, tak by ste sa už kľudne mohli začať snažiť. Ale mal by vám to schváliť aj gynekológ. Neviem, prečo bol u vás akútny CS už v 30. týždni, možno sa treba zamerať na prevenciu, aby sa podobná situácia nepakovala.
Ja zatiaľ neviem povedať, ako to bude u nás s pôrodom pri druhom tehotenstve, som v 22. týždni a zatiaľ je všetko v poriadku, tak hádam dobojujeme šťastne.
Moja dcera ma 10mesiacov a ja som v 8tt,dr. mi na to nepovedala nic,akurat ze budem viac sledovana od 20tt a nemam tažke dvihat 🙂 🙂
@stepanka274 ak sa mozem spytat, porodila normalne znamena prirodzene? 🙂 Ak ano, v ktorej nemocnici sa ti to podarilo?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No určito nieje dobre mal menší rozostup od cisarskéro rezu..Ja mám už dve sekcie zasebou medzi nimi viac ako 3 roky.Niekto viem že má aj menej,ale je to určitó aj risk.. ☹ Ale tak jasne,nemusí sa vôbec nič stať,len treba dať pozor.