Dovolenka v 31. a 32. týždni tehotenstva

enisska
18. jún 2013

ahojte mamicky,chcem od vas radu.teda co by ste urobili na mojom mieste?.mame moznost vycestovat s manzelom a s dcerkou do zahranicia.konkretne na dovolenku do chorvatska.kedze moj manzel nemoze hoci kedy,musime sa mu s dovolenkou prisposobovat.nansa dovolenka by bola mozna tento rok az od 27-28 jula.to budem asi priblizne ked to ratam v 31-32 tzydni.chceli by sme vycestovat tak na 7 dni.cize je to tak na prelome 7-8 mesiaca.co sa tyka zdravotneho stavu,je vsetko v poriadku.len neviem co na to doktorka.v pondelok idem na poradnu,asi nebude velmi nadsena,kam mam v plane vycestovat.aky mate nazor na to vy?prvy porod som mala na termin presne,prejavy opuchnutych noh som mala az na konci tehotenstva.

katren
18. jún 2013

@enisska ked ti napiseme nechod, tak nepojdes??? 😅 😝 😝
to, ze nemas teraz komplikacie neznamena, ze ich neskor mat nemozes....ja by som sa rozhodovala pred terminom dovolenky, nie teraz....na letnu dovolenku si zbalena raz-dva a uvidis ako na tom budes.... 😉
a pises "asi nebude velmi nadsena,kam mam v plane vycestovat" takze podla tohto podla mna rozhodnuta si 😀

verronica
18. jún 2013

Ja som mala tehu do 34tt uplne bez problemov a potom som sa zacala otvárať a skončila v nemocnici na 9 dni. Ja by som to určite neriskovali. V 31 sa už ani neodporúča cestovať na dlhé trasy.

nikolet_89
18. jún 2013

@enisska ahoj ono zalezi aj ako dlho budete cestovat, ako daleko to je...a ja osobne by som asi sla, pretoze je to chorvatsko nie turecko, kde ti nikto nic nerozumie...a budu uz v EU cize myslim, zeby tam nemal byt velky problem...ale urcite sa porad s dr

jurkovamiluska
18. jún 2013

@enisska ja som bola tiez na prelome 7-8m, a to sme isli do bulharska autom, 27hod tam a 24 naspat, alebo tak nejak. cestu som v pohode zvladla, ani cikat sa mi tak casto nedalo ako sme sa bali. je to len a len na tebe. doktorka vedela a nepovedala mi na to nic, len ma upozornila, ze je mi sice fajn, ale to sa moze hocikedy zmenit. vybavila som si pre istotu europsky zdr.preukaz.

jankavr
18. jún 2013

Boli sme v Bulharsku. Prišla tam rodinka s 18m dieťatkom a tehotnou mamičkou. Porodila na tretí deň, v 7.mt. Delegátka strážila malé, manžel s mamičkou plakali v pôrodnici. Nemyslím, že je to taký skvelý nápad....

obcansr
18. jún 2013

no je to len na tebe ale ja by som asi nešla nikdy nevieš čo sa može zvrtnút, moja švagriná bola v 3 mes a dr ju autom nechcela ani pustit , jedine že ak pojde lietadlom lebo že autom je to dost dlho a jej sa už stalo že mala baby ktoré boli a niektoré porodili alebo potratili , ja by som sa osobne tiež bála

kelila
18. jún 2013

@enisska Teraz som sa vratila z dovolenky v nedelu. Som v 35 tyzdni. Tiez ma to lakalo ist k moru, kedze mame 4 rocneho chlapceka trosku alergika. Nakoniec sme dovolenku travili v Tatrach a bolo uplne suprovo. Keby sa predsa nieco stalo bud by som rodila v Poprade, alebo by sme stihli domov 😀 . Chorvatske more si nechame na september, teda ak bude vsetko v poriadku. Ak chcete kupalisko, vodu chodte trebars do Madarska, trosku blizsie ako 8hodin cesty.

hradnapani
18. jún 2013

@enisska zvolila by som dovolenku na Slovensku. Ten termin co si napisala, to je sobota/ nedela, vtedy su dost plne cesty. Keby si sa rozhodla ze ides, tak skuste zvazit aspon cestovanie mimo vikendu, odporucam, my uz inak ani nechodime.

gretocka
18. jún 2013

@enisska napisem ti moju skusenost: pri prvom syncekovi som si vybojovala dovolenku v 30 tyzdni tehotenstva. Ako neskusena prvorodicka som verila, ze ked budem mat rodit, budem to citit minimalne dva dni dopredu a ze teda sa z Chorvatska stihnem vratit niekde do EU, kde mi bude platit poistenie. S nadsazkou som tvrdila, ze odrodim aj v Madarsku alebo Slovinsku, ze po anglicky sa dohovorim.
Dovolenku som si naozaj uzila, polihovala som v tieniku, plavala v mori a bolo mi skutocne super. Bez problemov sme sa vratili domov, tyzden som stravila v robote a potom nastupila na matersku. Matersku som stihla vychutnavat presne tyzden, ked mi v 35 tyzdni z nicoho nic rano o piatej odtiekla voda a poobede uz bol drobec na svete.
Ked som spatne hodnotila ako mamina uz po porode, zalieval ma pot: prislo to nahle, takze moje plany, ze by som precestovala 200 km za hranice boli uplne ze trufalost, nehovoriac o tom, ze medzi kontrakciami by som si nespomenula ani na jedno anglicke slovicko a po madarsky neviem ani zatat.
Suma sumarum - pri dcerke som sa uz drzala ciest len tu po slovensku, aj ked sme boli na ceste v podstate este dva dni pred porodom. Ale ten druhy zas prisiel tak rychlo, ze pri tretom uz si netrufnem ani stihat vzdialenejsiu porodnicu... 🙂
Takze moje odporucanie je, ze chod len tam, kde si vies predstavit, ze v pripade nudze bude realne porodit 🙂
Drzim palce

gretocka
18. jún 2013

a co sa tyka lekarky, moj doktor o tom tiez vedel - priamo som sa ho na to pytala: jeho odpoved bola - prepacte ale budem alibista. Nemozem vam dat suhlas. Keby som vam povedal, chodte a nieco sa stane, budete mi to cely zivot vycitat.
Nepovedal priamo ani ze nemam ist, ale ani mi to neodsuhlasil 🙂

uankab
18. jún 2013

Podla mna to je dost neskoro.. ani lietadlom nemozes cestovat ak si uz viac ako 32tt tehotna, teda iba s povolenim lekara a aj to davaju len vtedy, ked je to nevyhnutne. Uprimne si tiez neviem predstavit taku dlhu cestu v aute. A druhy porod je obvykle velmi rychly, kamoska teraz porodila doma, nestihla ist ani do porodnice... od momentu ked citila prvotne kontrakcie to trvalo 5 hodin, ked jej praskla plodova voda, babo bolo hned vonku (ja si pamatam ako som sa 16 hod od prasknutia plodovky trapila pri prvom porode).

enisska
autor
18. jún 2013

baby dakujem,pokusim sa porozpravat so svojou doktorkou a ked bude proti nebudem to silit.asi bude lepsie zostat bud doma,alebo na slovensku niekde.kedze som mala prvy porod dost rychli na prvorodicku,tak ten druhy nebudem riskovat.ako ste spominali ,ze druhy moze byt rychlejsi.takze lenosit az buduci rok asi.ked to je tak ,ze mi sa nemozme vybrat na dovolenku hoci kedy,keby sme chceli ist aj na jesen.no uvidime

enisska
autor
25. jún 2013

ahojte,tak bola som dnes na poradni.doktorka mi povedala ze neni problem ist na dovolenku.ak sa ja dobre citim a ona bude mat pred dovolenkou dobre vysledky mozem ist.dokonca sama spomenula kupanie mori,ze to nie je problem.takze uvidime ako sa budeme citit a podla toho sa zariadime.

varadero
28. jan 2014

Ja budem cestovat v 31 tyzdny z Anglicka na Slovensko lebo som sa rozhodla rodit doma. Co je lepsie auto alebo vlak.

billam
28. jan 2014

@varadero rozhodne auto

kikinka91
27. jún 2022

Už je to síce staršia téma , ale ako nakoniec vycestovál niekto v takom obdobi ? Mám ísť tento piatok budem v 30 týždni zdravotne som bola na kontrole pred týždňom a všetko v poriadku zatvorená som, idem ešte na sono a ak mi povedia že je všetko v poriadku rozmýšľame nad chorvatskom cca750 km od nášho bydliska, sem tam mám pichnutie a tlak v brusku ale to už od 5 mesiaca beriem magnezium. Zatiaľ všetko v poriadku. Vaše názory. Doma sa viac narobím okolo dieťaťa a bytu ako na dovolenke tam sa chystám ležať 🤣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre