Ahojte , chcela by som isť na dovolenku k moru v auguste. Budem v 33 tt , mám isť ? Bola už niektorá z vás na dovolenke v 33 tt ? ako ste to znášali ? neviem sa rozhodnúť , prosím o radu.
@slavomiraaa uz by som to neriskovala
@slavomiraaa tak ja by nesla ani keby mi zaplatili za pobyt 😅 je to velke riziko moc velke 🙄
ani ja by som to neriskovala. Hlavne po skúsenosti, keď som pri prvom tehu nečakane porodila v 34tt, neviem si predstaviť, že by ma to chytilo na dovolenke 😒
Ja by som sla max. do toho 30tt, vo vyssom stadiu by som uz neriskovala, okrem toho v auguste bude vsade strasne horuco a to by si tiez nemusela dobre znasat v takom vysokom stadiu
neriskovala by som, skus sa spytat svojho gynekologa co si o tom mysli.... okrem toho do lietadla ta uz asi ani nepustia a trmacat sa autom 5 hodin v tomto stave... no nic moc:-/
ahoj,uz by som sa bala,necakane som porodila v 32tt,neviem si predstavit,ze by som bola niekde daleko od domu,maly bol 5 tyzdnov v inkubatore,denne sme za nim chodili,keby sme boli niekde v tramtarii asi by to bolo tazke... 😖
hm škoda, muž ma volno v auguste 2 týždne tak som myslela že by sme niekde skočili, ale tak radsej nepojdme... 😒
@slavomiraaa ved mozes..ale nie k moru 😉 niekde tutok blizko
radsej nie, nikdy nevies co ta moze cakat a radsej byt doma, je to uz dost vysoky tyzden, my sme chodili kazdy rok na dovolenky ale ked som bola tehotna nesli sme ani ked sa narodil maly hned ten prvy rok ale teraz uz ideme bude mat vtedy 20 mesiacov a budeme si to uzivat inak ako ked sme boli sami, este sa nachodite, radsej by som sa teraz v tvojom pripade vzdala dovolenky, neskor si to uzijete uz v trojici, bude to super
Okrem spomenuteho rizika treba mysliet aj na prachy...ziadna poistovna nepoisti tehulku do 2 mesiacov pred porodom...a teda taka starostlivost o predcasne narodene dieta by v cudzine vysla veeelmi draho...ja kvoli tomu zvazujem aj cestu z CR na SVK...
No ja žijem v Nemecku a tak poslednú dovolenku planujem na SR pred pôrodom. 🙂 aspon trošku doma 🙂
radsej nechod ....mne sa bobaky narodili predcasne no a v nemocnici boli tam so mnou dve mamky ktore tu prisli iba na dovolenku no a jednej v 34tt odtiekla voda a maly musel von ....a druhej sa zacala odlucovat placenta v 31tt a hned museli maleho vyberat ....okrem toho ze boli dlhe tyzden same tuto s detickaami mimo svojho bydliska bez rodiny....potom po prepusteni este museli s tymi predcasniatkami cestovat velke dialky domov co nie je dobre pre take bobatka....vtedy som si povedala ze v zivote by som tehotna nesla na dvolenku....ako 90% zien sa nic nestane ale tychh 10% sa dostane do hroznych situacii....
@slavomiraaa dobre ti radia dievcata uz radsej nic neriskovat.mozes sa citit uplne v poriadku a zrazu z nicoho nic pride sok a ty si v cudzine,nemas nic pre babo ani saty ani doklady...to nie je ziadna sranda sa potom z tej krajiny aj dostat ak mas predcasniatko...a to nie len z dovodu zdravotneho stavu,ale nechela by som sa dostat do situacie,ked este musim riesit navrat domov pre babatko cez ambasadu.ziadne more a ziadna dovolenka ti za to urcite nestoji.ak mas po sedliacky povedane '' mrle v zadku '' 😀 pre dovolenku,tak radsej zvolit miesto na SK,kde sa v pripade nudze dostanes do ktorejkolvek nemocnice.drzim palce k stastnemu koncu porodu 🙂
Ďakujem za vašu radu 😉 😉 😉
@slavomiraaa no ale predtym si zisti to poistenie...alebo si poistena na Slovensku?
Poistená niesom , ale mam tu v nemecku poistenie na cudzninu ako na SR. ale to neplati asi na porod...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslím, že tretí trimester je už velikánske riziko.