Ahojte...píšem síce keď už malá ma 9 týždňov ale rozhodla som sa napísať,pretože mne to čítanir pomohlo počas mojich problémov. Pred tehotenstvom som uživaka na vysoký tlak Nebilet ten ale bok vysadený hneď ako som sa dozvedela,že som tehotná. Potom mi nasadili v 09/2016 dopegyy - začali sme jeden denne ale účinok žiaden...skoro každý druhý deň som skončila na pohotovisti na infúziách magnéziových...postupne mi pridávali dávkovanie...aj keď som brala šesť denne eekt to nemalo..nechápala som ako to,že v 21. storočí neexistuje liek na vusoký tlak pre tehotné. Plakala som často,pretože som všetko robila tak ako sa má a tlak si robil čo chcel...strašbe som sa bála o malinkú...tlaky boli stále 150-160/100-105...Ale potom konečne po štyroch mesiacoch prišiel zlom...a dopegyt zabral...bol december ..... nevzdávajte to...ani ja som to nevzdala..a to som mala doma 5 ročnú bambuľku;) bola som tri krát v nemocnici ale všetko to stálo zato😊 nieje nič krajšie ako mať drobčeka ...
@miska2015 áno... škoda ... my sme rodili nakoniec krásne prirodzene v 39 tt 🙂
Ahojte,tiez ho beriem,hadam aspon do 35tt vydrzime🙂prve koncilo v 37tt pre preeklampsiu,tam som mala ale ukazkovy tlak a az na konci sa zvysil..aj babatka su v poriadku?niekedy ma napadne ci drobcovy dopegyt neublizi..
Ja som brala dopegyt 3x denne 1 tabletku tlak mi upravil ale sekciu som mala aj tak v 33+3 tt maly je zdravy 😊
Aj ja som brala dopegyt,uz 13r sa liecim na VT,ale v tehu bol tlak na normale,zacala som ho brat az v 36tt,tlak zacal dost stupat,skoncila sim na rizikovom,8tab dopegytu aj magnezka denne,maly musel v 37tt von,cisarskym,ja som skoncila na liekovej pumpe24/7,prisla som o mliecko,ale maly je zdravy ako buk..
Mne nezaberal... Ani v prvom a ani v druhom tehu. Pre vt sekcia 26tt a 28tt ... Ale obaja su zdravi a uzasni. Drzim palce
ja som na vys.tlak liecila pred prvym tehu asi 12 rokov, brala som concor 5 (1/2 tabletky rano). ked som zistila ze som tehu, presla som na dopegyt, uz si presne nepamatam, ale max 3 tabletky som asi brala za den.... doma som mala tlak ok, u lekara trosku vyssi
rodila som 36+3 prirodzene, bez problemov, malá mala tri kg
momentalne som v 17tt, od prvého porodu neberiem ziadne lieky na tlak lebo som ho mala ok, tlak meriam doma lebo u lekara mi vyskoci vzdy vysoky, písem si do denníka denne viackrát kolko som ho pocas dna mala. mám sice dopegyt doma uz pre istotu nachystaný ale dúfam, ze ho nebudem potrebovať resp. ak potrebovat tak co najneskor
@denisa87 malinka bola a je úplne v poriadku .... teraz kojím a beriem lieky na tlak naďalej ale Norvasc .... veľa šťastia ... a mala 49 cm a 2720 g 🙂
a ešte sme k tomu všetkému v 37 tt doniesli zo škôlky vši...:slight_smile😀😀😀
A keď malá prišla z pôrodnice tak staršia mala kiahne a potom ajnmalinká na štyri týždne dostala - strašne som sa bála ale zvládla to super😊
Dopegyt (alfametyldopa) je sice liek,kt pred 40rokmi uzivala aj moja mama pri tehu so mnou a kt teraz predpisujem gravidnym pacientkam.V sucastnosti je samozrejme viacero alternativ liecby hypertenzie v gravidite, ale zaciname s nim hlavne pre jeho rokmi overenu bezpecnost.
@katarinasm Ahoj, tiež som tehotná a liečim sa na hypertenziu 5 rokov, pred plánovaním tehotenstva mi už bol nasadený Dopegyt kvôli prevencii to predtým čo som brala sa nemôže užívať počas tehu. Na začiatku mi tiež veľmi nezabral, bola som rozhádzaná, lekár má na to upozornil že sa mám psychicky pripraviť. No ako som otehotnela stále to nebolo v norme ale teraz už som v 10tyzdni a tlak super, zabralo to. No stále mam také trochu v hlave že či to neublíži bábätku beriem 2tbl ráno a 2tbl večer. Tak verím ze všetko dopadne co najlepšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne tiež veľmi nezaberal, brala som ho celé tehotenstvo, ale len 2x denne. Skončilo to sekciou v 33t, keď už bol tlak vysoký. Po pôrode do pár dní v pohode. Skoda, že nie je aj ina alternatíva ako dopegyt.