Doktor mi v 8. týždni nepovedal, či som tehotná

denisa1812
4. jan 2017

Ahojte maminy. Chcem sa spýtat či ste sa uz stretli s niečim takým alebo chyba len v doktorovi...podla poslednej menstruacie by som mala byt v 8 tyzdni ...po vyse 2 tyzdnoch ma doktor objednal na dnes...vysli mi 4 testy ale predsa doktor je istota . Ale on mi nepovedal nic...zagratuloval mi,poprial vela stastia az je zdrave,zobral mi len ster . Ze si mam o 10 dni zavolat na vysledky a na sono ma objednal az 24.1. To mam akoze dovtedy cakat ci teda som alebo.nie? Troaku hlupe. Ja som tam sla kvoli tomu ze mi to povie...neviem ci sa to robieva niekde takto ze to vlastne az ako keby v 3 mesiaci povedia aby sa clovek zbytocne neradoval alebo nechapem...dakujem za odpovede. 😘

majusqa77
4. jan 2017

a opytala si sa ho, ze k comu ti blahozel?

denisa1812
autor
4. jan 2017

Ja neviem co ma za videnie. Ci to vidi cez brucho alebo ako.

leeenka26
4. jan 2017

@denisa1812 on ti nerobik ani sono ani krv nebral? Kedy si mala poslednu ms?

pribinak
4. jan 2017

@denisa1812 robil ti sono cez bruško? No ano vidi

bubinko1506
4. jan 2017

V 8tt by uz malo byt vidno aj srdiecko
To ti nerobil ani sono a ani nezobral krv? K comu potom gratuloval? Ak chces byt kludna, tak chod na pohotovost, ze si tehotna a mas bolesti, nech ti spravia sono.

denisa1812
autor
4. jan 2017

Nebral mi ani krv a ani sono nerobil. Nic... 12 novembra. ☹

denisa1812
autor
4. jan 2017

@bubinko1506 asi to aj tak spravim lebo cakat do 24. By ma asi porazilo....

leeenka26
4. jan 2017

@denisa1812 to je cudne lebo kludne ti uz mohol spravit sono ved si v 8 tt a to uz aj srdiecko bije. Teda ak je vsetko ok co predpokladajme ze je.

denisa1812
autor
4. jan 2017

@leeenka26 on je nejaky poskodeny ten doktor. Mne sa to hned nezdalo. Ale tak on je doktor.. on ma vediet....co a ako.😒

leeenka26
4. jan 2017

@denisa1812 poskodeny 😨😍 no evidentne nevie co a ako. Ako teoreticky ano do 12 tt sa s tebou o tom nejak extra bavit nebudu vela tehotenstiev konci potratom do 12tt ale robi sa aj predtym sono na potvrdenie tehotenstva cize mala si na to narok. Ja by som sa mozno vratila k nemu a narovinu mu povedala ze pan doktor premyslala som, vy ste mi to tehotenstvo nijak nepotvrdili a ja by som si chcela byt ista , ze je vsetko v poriadku a plod sa vyvija ako ma. Tu sa ukaze ci by si chcela k takemuto dr chodit aj dalej alebo je to hajzlik neskuseny a beres kartu adios.

paladia
4. jan 2017

no zvlastne, ja ked som prisla s tym, ze som tehotna,prva vec bola krv, ked sa ukazalo hcg vysoke, dal sa doktor do hladania plodu cez uzv. ukazal sa az na tretej kontrole. Dovtedy nikto nechapal, ze ak je to mmt, preco ma nic neboli a nemam problemy a ak to nie je mmt, tak kde potom ten krpec je. 😀 😀

denisa1812
autor
4. jan 2017

@leeenka26 asi to aj vyskusam lebo som v obavach. A sama nechapem. 😥

ivana11155
4. jan 2017

Oficialne ultrazvuky su len tri: v 12, 20, 30 tom tyzdni, ale zvycajne doktori robia castejsie. Neojednal ta on rovno v 12tom tyzdni? Mal ale pozriet, ze ci je to v maternici a nie nahodou mimomaternicove /to ta nechcem strasit/. Pozrel krcok, videl ze je zavrety, t.z. si tehotna, preto ti blahozelal.

denisa1812
autor
4. jan 2017

@paladia podla mna az moc zvlastne. Ja som tam spa hlavne aby sa to potvrdilo kedze testom neverim a som este viac znepokojena. Co za doktora vlastne mam. :-/

leeenka26
4. jan 2017

@denisa1812 hned zajtra za nim chod no co ved hadam sa vies trosku ozvat

denisa1812
autor
4. jan 2017

@ivana11155
V celku to aj vychadza kedze som v 8 podla odhadov tak za 3 tyzdne bude 11-12. Takze by to aj bolo tak. Ale on sa na mna ani nedival len mi zobral ster. Zeby to videl?

leeenka26
4. jan 2017

@denisa1812 nerozumiem preco ster..ten sa predsa nerobi ked si zena ide dat potvrdit tehotenstvo. Nemam ani vedomost o tom, ci z krcka sa da stanovit ze je zena tehotna. Na to je predsa sono a v tomto tt by uz plodiku bilo aj srdiecko.

ivana11155
4. jan 2017

Vsak ti zobral ster z krcka maternice, to sa na zaciatku tehotenstva povinne robi, tak musel vidiet krcok, ci? Pri prvej tehotnosti som ani ja nic nevedela, nic si z toho nerob.

denisa1812
autor
4. jan 2017

Ja uz nerozumiem nicomu :(

denisa1812
autor
4. jan 2017

@ivana11155 ja neviem. Ja som o tomto nepocula . Co citam a co mi kamosky hovoria tak vsade len sono krv . A ja ani jedno ani druhe..

sue
4. jan 2017

Možno máš práve najlepšieho doktora ☺

Prečo? Väčšina tehotenstiev s chorým miminkom končí do 12tt, múdri lekári vedia, že skorým zásahom (UZV, šprtaním a vyšetrovaním) do zdravej ženy nič nedokážu, preto začnú bezproblémové tehu riešiť a vnímať po 12tt. Samozrejme toto sa nemôže týkať žien po potratoch, IVF a dlhodobej snahe o bábo.

Nestresuj a ži 😉 naše mamky to mali tak isto, na západe je to to isté 😉

denisa1812
autor
4. jan 2017

@sue ..rozumiem...ale tak chcela by som to už vediet...predsa uz je to doba...

katriona1
4. jan 2017

@leeenka26 tak jako pise @ivana11155 pojistovna proplaci 3x ultrazvuk za cele tehotenstvi, to ze ho nejaky Dr. dela na kazde poradne je jeho dobra vule, mne teda sono udelal a potom dalsi v 13. tydnu kdy mi dal i tehu knizku

sue
4. jan 2017

@denisa1812 chápem 😐 no ak nemáš známeho gyndoša, asi musíš počkať, alebo sa objednať cash niekde...

lavinis
4. jan 2017

@denisa1812 zvlastne, ja som bola v6tt a krv mi ani nebral, pozrel na sono a bolo to jasne. Na co krv.

lilka5566
4. jan 2017

Ani tá nevysetroval?mňa vyšetrovala ,strcila mi prsty dole a povedala áno ste tehotna.krv mi vôbec nebrala na potvrdenie

leeenka26
4. jan 2017

Lenze to je trosku iny utz. Morfologicky. Toto sono by sa malo robit na potvrdenie len. Tam sa neda nejak nic extra merat alebo co. Len potvrrdit. Do 12 tt je dost dlho cakat. Kazdy dr ma asi iny pristup neviem ale ja som vystriedala 3. Dr pocas 3. Tehotenstiev a kazdy jeden robil utz este pred 12 tt. 1 dr uz v 5 tt, druhy v 9 tt a treti v 7 tt.

fazulkaaa
5. jan 2017

@denisa1812
Najskor ide o to, ze poistovna preplaca iba 3 utz a on nechce byt stratovy.
Ja som si v 7 tyzdni zaplatila 10 e za utz na vlastnu ziadost na potvrdenie tehotenstva, uz ked som cakala na ten 7. tyzden som pocitala dni od zvedavosti.
Pozri si, ci v cenniku ma takuto polozku a chod tam, ze chces utz a aj si to sama zaplatis.
Podla mna je to dolezite vediet, co najskor, kde sa plod uchytil, ci to nie je mimomaternicove tehotenstvo a ci je vsetko v poriadku a hlavne aby si mala klud na dusi 😘

janush
5. jan 2017

Do 10 týždňa sa lekári neradi vyjadrujú k gravidite jasne, nakoľko stále hrozí riziko potratu. Treba počkať, dávať si pozor a byť trpezlivá 🙂

denisa1812
autor
5. jan 2017

@janush
@fazulkaaa dakujem vam žienky za rady . Asi si počkam a nebudem predbiehať. Aspon sa nebudem tak na to pútat a bude to asi aj lepsie. Potom sa Vam ozvem. :-*

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre