Dokáže žena rozoznať, či dieťa vypučilo rúčku alebo nôžku v brušku?

limetka69
7. dec 2015

Ahojte, ani som nevedela ako nazvať tému, ale zaujímalo by ma či žena vie ku koncu tehotenstva rozoznať či malé vypučilo rúčku, alebo nôžku, alebo či viete zistiť v akej polohe leží, kde ma hlavičku. Kdesi som videla foto ako bábo vytŕča nôžku aj s prstami, ale mi to príde nereálne ako photoshop. Mýlim sa? Ja cítim pohyby kade tade, ale netrúfam si povedať čo je čo 🙂

acer11
7. dec 2015

hlavne u chlapčekov sa dá rozoznať čo vypučí 😀

belllinka
7. dec 2015

@limetka69 Áno, tú fotku, čo si videla bola urobená vo Photoshope, reaálne to tak nikdy neuvidíš 😉

vejula
7. dec 2015

@limetka69 jasne ta fotka nebola realna 😉 JA som polohu vedela podla toho, kde som cítila čkanie 😀 ak som čkanie cítila tam dole, tak som vedela, že je dolu hlavkou... A kopance nôžkou su také silnejšie, ručičkou väčšinou babo len tak šmátre 😀

evening_star
7. dec 2015

Nie, cítiš iba kopance, ale nevieš či je to ruka, noha, hlava.

limetka69
autor
7. dec 2015

Keď môj malý sa napína, vzpiera na všetky strany rovnakou silou. Trúfam si akurát tvrdiť, že leží priečne a rúk, nohy mam v bokoch 🙂

vejula
7. dec 2015

@limetka69 no ono hlavne ku koncu tehu tou nožkou dočiahne asi všade, takže to ťažko určiť poloha

limetka69
autor
7. dec 2015

@vejula a keď čaká skáče mi celé brucho, takže mám smolu. 🙂

limetka69
autor
7. dec 2015

To niekto zmenil názov témy? To sa da? 😀

8291
7. dec 2015

Nie nedá sa rozpoznať ci je to rúčka či nozka,maternica je dostatocne pevná a aj brušná stena,nato aby pri pohybe babatka ci nohami alebo rukami bolo vidieť obrysi.A bábätko nemá takú silu.

katrinka8
7. dec 2015

Ahoj, dá sa rozoznať akurát zadoček a hlavička 😉 Resp. moja gynekologička vie, ja som cíila, že zadoček, keď som vedela, že je hlavičkou dole (podľa sona) 🙂 Ale ruky, nohy sa nedajú rozozna.

nanulik
7. dec 2015

ja som iba hlavu poznala lebo ju mal pod pravym rebrom. niekedy som sa az bala ze mi ho zlomi

bonaqa2013
8. dec 2015

ani pri jednom tehu som nedokázala nič rozoznať. Ani ruku, nohu či hlavu....

monicm
8. dec 2015

@limetka69 Čo sa týka priamo otázky, tiež som nikdy nevedela, ktorou časťou ma kopali, dokonca som ani sama nevedela, ako sú otočení.

A čo sa týka toho, či môže niekto zmeniť názov témy, tak môže admin, aj mne sa to stalo, aby názov viac vystihoval o čo ide.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre