Dojčenie pocas tehotenstva

vektricka16
17. máj 2019

Ahojte dievcata, som na zaciatku tehotenstva a doktor mi dnes odporucil odstavit od kojenia.Ze to sposobuje vztahy maternice.Dcerka ma dva roky ale v noci ju kojim 5-6krat a cca 2-3 pred spankom cez den...Viem je x zien co kojili cele tehotenstvo len by som chcela vediet ci su tu neake co kvoli tomu ze kojili aj potratili....Chcem ju odstavit ved uz je velka len bude to velky boj..

matejko18
17. máj 2019

Ja som kojila cca ešte 3 mesiace a všetko ok...neviem ale rob tak ako cítiš...ja som malej potom vysvetlila že maminka ma v brusku babatko a že potrebuje papať mliecko a zobrala to súper 🙂 a mala 1,5 roka...držím palce

adkalu
17. máj 2019

Ja som kojila na zaciatku tehu, dcerka mala 2 roky, ale zacala som mat problemy, hrozilo, ze o babo prideme, tak som odstavila. Tyzden mm spaval s malou a ja v detskej izbe, zobudila sa iba prvu noc, dostala vodu a poplakala 20 minut, potom uz spala celu noc a aj po tyzdni, ked som sa k nej vratila na noc, islo to prekvapivo hladko. Mozno to bude aj tvoj pripad, drzim palce🙂

vektricka16
autor
18. máj 2019

@matejko18 tak tvoja to teda zobrala paradne. hm ja tej mojej hovorim ze mam babatko v brusku ze ked bude dudkat tak nenaroste babatko ale nezajem.ide si svoje..ach nestastna som z toho kojenia..keby clovek vedel ci ozaj tym kojenim robim zle babatku v brusku :-/

vektricka16
autor
18. máj 2019

@adkalu moja sa raz zobudila v noci, ja som bola na wecku tak manzel ju zobral a plakala a kricala jak o zivot ze mamaaa :-/ ona je strasne,, srdita, jak hovori doktorka 😀 ale nemame navyber, nechcem nic riskovat ☹

adkalu
18. máj 2019

@vektricka16 nic nenarobis🙂))) musis najst sposob, ktory bude pre tu tvoju najvhodnejsi, univerzalny neexistuje... Takze vela trpezlivosti a stastia.... A samozrejme vsetko dobre

maryetta
18. máj 2019

Ja som kojila do 20.tt. Potom sa syncek odstavil sam. To uz mal 2,5 roka.
Mna naopak dr povzbudzoval. Ze sa nemam bat. A nasledne kludne dojcit tandemovo.

ankare
18. máj 2019

Pokiaľ nemáš problémy, dojci tak ako doteraz. A následne tandemovo, ak Ti to bude vyhovovať. Aj mala bude kľudnejšia a spokojnejšia. Držím palce!

ankare
18. máj 2019

@maryetta obdivuhodný dr., takých je malo.

zeytin
18. máj 2019

Moja najstarsia sa pocas mojho druheho tehotenstva odstavila sama cca v 4tom mesiaci, pretoze sa mliecko postupne menilo pre potreby babatka a jej prestalo chutit. Mala 1 rok. Mozno to bude podobne aj u teba. Ale take caste nocne kojenie ta bude unavovat, zvaz si to. Mala by si si oddychnut. Pokial tehotenstvo prebieha normalne, kojenie by nemalo prekazat, ale ano, sposobuje vztahy maternice.

meesha
18. máj 2019

Delala jsem to instinktivne. Normalne jsme pokracovali, telo si rekne. Priroda neni blba, nemelo by to logiku. Pokud nejde o patologicky stav, to je neco jineho. (U me si telo asi ve 20tt reklo, ze uz je to moc a mleko zmizlo. Kdyby bylo, kojime dal)

vektricka16
autor
18. máj 2019

@zeytin pri prvej dcerke som mala na zaciatku problemy (krvacanie,spinenie a prve tri mesiace som lezala)..tersz som podla dr.cca 5 tyzdni vsetko zatial v poriadku len podbrusko boli ale len trpnem aby vsetko bolo v poriadku:-/ hm to je moj sen ze sa sama odstavi,ze jej nebude chutit ale neviem ci vydrzim veru az do neakeho 4-5 mesiaca:-?

zeytin
18. máj 2019

@vektricka16 tak pokial si pri prvom mala problemy, tak by som uvazovala o odstaveni...

peppita
18. máj 2019

@vektricka16 mne napríklad dochadzalo mlieko,dcerka to citila a pytala sa,ze preco.vysvetlila som,chapala.skpncila som,ale v nemocnici a ked som sa vratila,uz sme sa nekojili,nepytala a ja som jej nedala,pre mna to bola ulava,byvalo mi strasne zle

matejko18
18. máj 2019

@vektricka16 ja som sa nato pýtala a že NIE...že babatko si zoberie čo potrebuje od maminky a kojenie nieje problém akurát ty budeš asi viacej unavená...ale úplne ťa chápem lebo mladšia bola zase úplný závislá 🤪 keď mala rok dostala som salmonelu a týždeň som ležala na infekčnom a po týždni ked ma zbadala nie ze mama ale cici 🙈a pokračovala s kojenie (primár povedal že môžem) tak sme pokračovali 😂 a keď mala 1,5 r tak som ju postupne odstavovala a do týždňa sme to úspešne zvládli 😚

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre