Do ktorého týždňa je možná vyvolávačka?

bobika492009
4. jún 2013

ahojte maminky.. urobila som si tehot test a vysiel pozitivny . Do ktoreho tyzdna sa moze dat vyvolacka na menzes. UZ mam trojrocne dieta. Zarazil ma vysldok testum neplanovali sme, davali pozor, zajtra idem k lekarovi tak uvidim.. Mala niektora z vas podobnu skusenost. Normalne som mimo z toho....

ematko29
4. jún 2013

@bobika492009 Ahoj načo ti je prosím Ta vyvolávačka ak ti už vyšiel pozitívny test? 😕Aj ked dostaneš vyvolávačku tá nespôsobí menzes len pomôže bábu aby sa tam malo lepšie

kiki68
4. jún 2013

asi tak, nechaj si to babo, ale chod urcite na kontrolu,ci je vsetko ako ma byt. Ono dve ciarky este nemusia znamenat,ze to tehu bude ok. Ten vekovy rozdiel by bol medzi surodencami uplne super. Keby je na mne,tak aj keby mam mat deti ako Maria terezia,tak ziadne nedam prec. A vidis,ja nemam zatial ani to jedno. Dve deticky su podla mna idealne, o jedinacika sa budes bat. Ja som jedinacik,aj kamos je a rodicia robia paniku dodnes..lebo co keby o to jedno..mna prisli....
drzim palce!

bobika492009
autor
4. jún 2013

vsetko by bolo ok keby ze planujeme. Ale teraz som si hladala pracu, peniazkov je velmi malo. Nechcela som ostat iba pri jednom dietatku. Este aj lekar mi vravel, ze otehotnenie bude tazke, kedte som mala nejake zdravot problemy... Mozno je to len plany poplach, mozno aj test sa myli- uvidim zajtra rano. Sme este v podnajme, na vlastny bytik nemame, niekedy mam pocit ze tomu jednemu dietatku chybaju niektore veci (myslim materialne a tak ) ... Tearz mozno zmyslam velmi prirychlo , a s niečistou hlavou ... Je vela ludi čo sa snazia a nemozu sa dockat. vytuženeho dietatka ...

brumka
4. jún 2013

@bobika492009 treba zvazit pre a proti ale rozhodnutie je na tebe, mozno je to znamenie ked savam pekne podarilo napriek tomu co povedal doky, na vlastny byt si skoro nikto nenasetri nato su hypoteky, a ze chbyju materialne veci? tak nemozeme mat vsetko jasne ze detom doprajeme co sme mi nemali ale mat surodenca je na nezaplatenie a ved vyuzijes kocik postielku vecicky po prvej dcerke tam sa da strasnevela usetrit. dako byste to zvladli ako tisicky inych.

ematko29
4. jún 2013

@bobika492009 Ja ťa chápem.Ale aj ked si tehotná tak bábo skoro všetky veci podedí ak máš kočík po prvom postielko aanič si nepredala,tak je tam naozaj velmi malá investícia,vviem podla seba.Pri 3tom to je už horšie tam sa väčšina vecí dokupuje lebo je opotrebovaná.Akurát pôjdu peniažky na plienky.Ale neboj nejako sa pomestíte.A dieťatku naozaj vela netreba iba lásku astarostlivvosť a aby malo plné bruško,jemu je naozaj jedno aké veci má oblečené.Je to len o dospelých ktorí sa radi predvádzajú akomentujú čo má kto na sebe.

gretocka
4. jún 2013

@bobika492009 neunahli sa prosim. A nenechaj si nalinkovat dnesnym svetom co je materialny standard. Ak si mala zdravotne problemy pre ktore je otehotnenie zlozite a ty si napriek tomu otehotnela, neprepas tuto sancu, mozno uz dalsia nepride.
Materialne veci su v prvych rokoch zivota deti pre ne samotne nepodstatne, preto si nevycitaj co vsetko nie si schopna dcerke zabezpecit. A ako ti tu dievcata pisu, vela veci sa da poposuvat po starsom dietatku.
Nehovorim, ze ti nejaky vydavok nepribudne, ale myslim, ze to nie je zdaleka take hrozne, ako dnes prezentuju vacsinove nazory.

margarita
4. jún 2013

@bobika492009
suhlasim s babami, neexistuje "vyvolavacka", ak si tehu, tak to znamena - potrat.
ak Ta to ukludni, my byvame este vzdy v podnajme, a to sme 8 rokov po svadbe a mame uz 2 deti. 😉
(dalsie 3 som potratila)
ked mas este kocik a vecicky atd po dcerke, a
ak dokazes a planujes dojcit, tak jediny realny vydavok su podla mna prvy polrok akurat plienky.

j.a.n.e.7
4. jún 2013

Mne je občas ťažko, že niekto je ochotný radiť sa s neznámymi ľuďmi o živote či smrti svojho dieťaťa.... to už nemáme žiadne svedomie? Sme matky a kto iný má chrániť svoje deti viac ako matka? Kto ich má viac milovať ak nie matka? Neodsudzujem, len mi je smutno... Sama viem, že nie som ideálna mama a robím kopec chýb ktoré mi hádam raz deti prepáčia, ale aj tak si myslím, že dieťa je najväčším životným darom. Keď už je tu, prečo a akým právom sa ho chceme zbaviť? Pre ženu je nesmierne bolestné prežiť svoje dieťa, o čo viac to, ktoré sama zničila....

lenka1311
4. jún 2013

Ja na tvojom mieste ani nezvažujem dať bábätko preč. Ty si ani nevieš predstaviť ženy,ktoré sedia v centrách asistovanej reprodukcie a tajne dúfajú, že raz. A vôbec nemyslia na peniaze, či ich majú alebo budú mať. Ja som si to prežila a teraz som najšťastnejšou maminou. Síce druhé bábo prišlo až po 6 rokoch, ale to nevadí. teraz žijeme na dlh, od výpalty do výplaty, ale žijeme. Však máme dva najkrajšie poklady a tie my peniaze nič nehradia.

bobika492009
autor
5. jún 2013

@j.a.n.e.7 rozumiem ta. Ja sa len upresnim, ze ak je to babatko uz vo mne "zahniezdene" tak si ho urcite nedam vziat.. Ako pisu aj ostatne, niektore zeny cakaju a nemaju to stastie aby boli maminy. A kedze uz mam dcerku viem ake je to stastie... Ako som uz pisala, vsetko sa zbehlo velmi velmi rychlo, naozaj som to necakala, a prekvapilo nas to . Uz si myslim, ze som v nejakom tom tyzdni, takze to nebude len dve alebo tri dni , takze ako je aj vyssie napisane ziadna injekcia na to nieje , len potrat- a to ja nechcem!

linda81
5. jún 2013

@bobika492009 🙂 Vela stastia vam zelam...

bobika492009
autor
5. jún 2013

tak uz som doma od lekara ... A TT neklamal 🙂 ... Som tehotná, ale zatial, je to velmi velmi malicke, moze sa stat hocico, a kedze som mala predtym problemy (cysty atd) budem sledovana...len treba pockat. 27-ho mam ist k nemu opat, a bude mudrejsi. A ako ste mi tu vsetky pisali, dietatko je dar, treba si vazit.. tak budeme dufat ze vsetko ok skonci, a Anička bude mať sestričku alebo braceka 🙂

j.a.n.e.7
5. jún 2013

Teším sa s Tebou, dúfam, že všetko dobre dopadne. Možno naozaj prežívaš prvotný šok, ja som také šoky mala hoci obe deti sme plánovali, predsa ma to akosi "rozhodilo" a bola som ako na húpačke... Veľa šťastia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre