Potrat
Nemyslim si,ze odpoved by si mala hladat tu - tato stranka je totiz venovana tym, ktore po detoch tuzia a nevedia sa ich dockat. Chod ku svojej dr a jej sa pytaj
Som asi týžden tehotná , ale chcem ísť na potraťt tak že mi dajú injekciu a rodičia nič nezistia kolko času mám ešte ??
@lucinkalajciakova kolko mas rokov? mas priatela?
@lucinkalajciakova ....sorry za uprimnost ...ALE SI HUS!!!!
Mala som pred 3 dnami 17 a nemám priatela ale ja ho nechcem toho človeka s ktorým mám mať dieťa , Hus .. tvoj názor som zúfalá , a zúfalí ludia robia zúfalé veci
@lucinkalajciakova .....to ze to chces spravit je len tvoja vec.Ale preco tu?....gynekologia funguje.A este si tam vycapis termin porodu.....a nechces to dieta.....inak ok?
@lucinkalajciakova kebyze si len tyzden tehotna...tak to este nezistis! ako vidim, ani len netusis ako biologia funguje..... ja sa pytam, kde bola zodpovednsot, ked si nozky rozkracovala? 😖
@sorciera24 ...asi je to tyzden co to zistila...asi tak to myslela
@lucinkalajciakova presne tak ako sa uvadzalo vyssie, my sa tu tesime na baby a nechceme riesit potraty.... dost mame starosti aby sme nepotratili samovolne bez pomoci doktora... a suhlasim s ostatnymi si hus ... nespi s chlapmi ked nechces otehotniet.
@lyzzy napisala, ze je asi tyzden tehotna....a v pase ma 2. tyzdne....co je volovina......to by bola asi tak v strede cyklu......mala by si to baba utriedit...... zjavne ani nevie, co robi
@lucinkalajciakova nezmätkuj,potrat nefunguje tak,že dostaneš jednu injekciu a vec je vybavená ..najlepšie, čo teraz môžeš urobiť,je poradiť sa so svojou mamou,neboj sa,hlavu ti neodtrhne,nepochváli ťa,ale ani nezabije...predpokladám,že u lekára si nebola a teda tehotenstvo máš nepotvrdené,spolu s mamou hľadaj riešenie a nerob žiadne hlúposti proti svojmu zdraviu
@lucinkalajciakova nuz, nasla som niekde vyklad zakona: Príklad: 17 ročná tehotná žena sa rozhodne pre interrupciu. Lekár k jej vykonaniu nepotrebuje súhlas rodiča a interrupciu môže vykonať bez trestnej zodpovednosti. O vykonaní interrupcie je však zdravotnícke zariadenie povinné vyrozumieť ( oznámiť ) rodiča tehotnej ženy.
... takze ak to plati, az take jednoduche to nebude ... ved tiez to nieco stoji - peniaze mas?
a ozaj ako ti radia zeny hore - padaj na gyndu a ries to s lekarom, tu ti nikto adekvatne a odborne neporadi ...
Ja ale nechcem zabiť to malinké budem plakať ale zas na druhej strane bola to osudová chyba ktorú som spravila a musím si niesť následky..
nechceš ho zabiť a pýtaš sa na potrat?????????? si najskôr daj dokopy myšlienky a potom niečo píš... už keby sa mi niečo takéto stalo.tak radšej dám dieťa na adopciu ako by som ho zabila..je toľko ľudí ktorí by mu vedeli dať lásku a vychovať ho.... dobre si to rozmysli....
chod najprv gynekologovi, nech Ti to potvrdí a potom rozmýšľaj... a hlavne, nič nie je také hrozné ako sa na prvý pohľad zdá...
:D mam pocit ze je to cele vymyslene ...
Bodaj by bolo 🙂 a máš pravdi Flavia1
@lucinkalajciakova ak zvazujes potrat, preco mas vo svojom profile "cakame babo januar 2015"??? Je to tak trosku zlastne...nabudzuje to dojem, ze si sa rano vyspala a z trucu si povedala bude potrat. Takto to posobi... Inak nemam potrebu posudzovat tvoje rozhodnutie, je to na tebe. Cenu za vykon Ti fundovane povedia tam kde treba, tu asi nie.
fakt zufale ked si niekto vymysli taketo nieco dojde sem na modrykonik :D a riesi to tu ako by slo o nieco neskutocne zaujimave... chces ist na potrat a das sa do skupiny januarovky 2015 :D nechces aby sa to rodicia dozvedeli a das si do nicku cele meno :D prosim Ta .. chod sa radsej ucit alebo nevime najdi si hobbie ,
...
zase tu riesite nieco mimo temy. lucinka nech si spytuje svedomie sama, isto ju to netesi. ja o takej injekcii neviem, pochybujem ze existuje. suhlasu zakonneho zastupcu s umelym prerusenim sa asi nevyhnes.
robila si si vôbec test alebo na základe čoho si vydedukovala že si tehotná? mne keď po vysadení HAK týždeň meškala menš. tiež som bola presvedčená, že sa podarilo a nakoniec došlo sklamanie lebo som tehotná nebola...ale my sme plánovali tak to bolo trochu o inom...len som tým chcela povedať že stresuješ a nakoniec ani nevieš či si naozaj tehotná...
Ja som otehotnela tiez v 17. Mama ma nutila ist na potrat no ja som nesla a dnes mam krasne skoro 6rocne dievcatko 🙂
Ok. Dakujem všetkým . za rady ..
@lucinkalajciakova V prvom rade treba ísť určite gynekologovi a dôverne sa s ním porozprávať. V druhom rade to musíš povedať vašim a všetko to, čo si zistila u gynekologa s nimi prebrať. A v treťom rade upovedomiť aj tvojho "trdla". A podla situácie uvidíš...
@lucinkalajciakova aky test Ti ukazal, ze si tehotna? 😕 ... bud si uplne mimo, alebo si tu robis srandu ... no, ale aspon si si mohla nieco o tehotenstve pozistovat, aby to nebolo take priehladne (myslim ta hlupost, alebo klamstvo) 😝
Zuzi keby si bola moje situácii neviem čo by si robila , môžem si ale zato sama takže ja budem niesť následky ..
@lucinkalajciakova A čo tak dať dieťatko na adopciu? Ja mám tiež dcéru a s mužom sme si povedali, žiadny rodičia nemôžu dať ruku do ohňa za svoje dieťa. No keby sa to stalo mojej dcére, nedovolila by som jej urobiť tento krok. Určite by sme našli iné riešenie. Ináč, máš 17 a nie v každom meste je interupcia povolená. Iba so zdravotných dôvodov. Takže je to spoplatnené a nejde o malú sumu. Takže ako matka ti radím, povedať to rodičom a nájsť spoločné riešenie. Prosím ťa, nerob nič bez vedomia svojich rodičov a keď už si sa dostala do situácie, ktorú si neželáš, zachovaj sa aspoň teraz ako dospelá.
@lucinkalajciakova ano, mala by si teda tie nasledky niest a nie sa ich zbavovat.... 😔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
je mi smutno z takychto tem, velmi. googlite, volajte na gynekologiu. nie je tazke zohnat si info. pomaly tu za par dni bude tema, ako potratit doma mam taky pocit.