Dievča či chlapec - aké povery poznáte s predpovedaním pohlavia bábätka?

trafenamamicka
15. apr 2019

Ahojte kočky, robim prieskum za účelom článku. My sme si nedali urciť pohlavie toho nenarodeného chceme sa nechať prekvapiť no rada by som o tom napísala milý článoček. Všade kam prideme sa bavime na hláškach: Narastli ti boky, dievčatko. Máš peknú pleť, chlapček a podobne 😊😊. Tak ma zaujima, či nemáte niektorá v talóne nejaké také povery, alebo babské recepty (píšanie do sódy bikarbóny). Náš folklór je bohatý, milujem
tradície a ja som zvedavá. Kludne rôzne bizarne, milé, vtipné historky po babičkách, tetách, popripade aj z inych štátov... Ďakujem

https://cajazpalaca.blogspot.com/2019/03/tehote...

lucka12399
15. apr 2019

@trafenamamicka ja som pocula ze ked ma zena pocas tehu akne a zhorsenu plet .. tak caka dievcatko lebo ubera na krase mamine 🙂 ci to je pravda netusim .. ja mam zhorsenu plet extremne ale este pohlavie nevieme 😀

kerstina
15. apr 2019

@lucka12399 ja mam zhoršenu pleť a hroznu chut na sladke. Priznaky na dievca ale cakame chalana🙂

lindusss2016
15. apr 2019

Ja som pri oboch vyzerala ako hroch 😂 ale pri oboch sa mi snivalo o spravnom pohlavi, tak asi som to nejak vedela...

lucka12399
15. apr 2019

@kerstina no tak som zvedava co budeme mat my nakoniec 😀

bejusicek
15. apr 2019

Mne sa od začiatku snívalo ze čakáme chlapčeka nikdy nie dievčatko a aj tak bolo u mna je dokonca pravda o brušku mam ho špicaté ☺️😄 Aj vlastne aj soda bikarbona mi sumela 😄

evita168
15. apr 2019

Pri dcere som bola skareda fakt ze jak noc bodkovana asi uuuplne vsade jak muchotravka a velka ako sud pri synovi som nemala ziadne akne nic cisty ksicht a ani som tolko nepribrala

dezire1000
15. apr 2019

@lucka12399 Tak to nieje pravda😁ja som mala pleť ako minove pole a mam chlapca, pri treťom som jedla všetko sladké, 2 plechovky salka na konci tehu každý druhý deň bola moja špecialita, mäso mi smrdelo a zasa chlapec🤣

livia341
15. apr 2019

@trafenamamicka pri mojich dvoch synov som opeknela, čo je aj pravdy lebo keď som nečakala ešte prvé dieťa tak som mavala akné.

dovozadokoca
15. apr 2019

Ja mám rada také *osoba sa na mňa pozrie ako veštica Teodora, prižmuri oči, skúma ma niekolko sekúnd a povie* "to bude chlapec/dievča."

vlasta1818
15. apr 2019

@trafenamamicka ja si zase myslím, že to je kravina :D podľa mňa to je len od organizmu ako berie hormonálne zmeny a ako sa na ňom prejavujú, na niekom viac a na niekom menej, a niekto vypozoroval a teraz robia závery, niečo ako americký vedci zistili... :D

paladia
15. apr 2019

Mne pri prvom vysiel cinsky kalendar pohlavia aj test so sodou. Pri chlapcoch je nevyrazna ta ciara cez brucho, tu som nemala vobec. Opeknela som, zlepsili sa mi vlasy,plet. Plus od zaciatku,od prveho pozitivneho testu mi intuicia vravela,ze to bude chlapec. A tak aj je. Teraz som znova tehotna,v 10 tt. Vlasy katastrofa,mastne,slabe,bez objemu. Plet otrasna,ciaru cez brucho pomaly zacina byt vidno a intuicia a cinsky kalendar hovoria o dievcatku. Ci to je ozaj tak, zistime o par mesiacov na ultrazvuku...snáď 🙂 .

janickacrazy
15. apr 2019

Ešte je tu jedna povera, čo si nespomínala, že ked má žena v tehu chuť na sex, tak čaká chlapčeka, u mna to teda platilo, mám 3 synov. 😀

michaliita
15. apr 2019

@trafenamamicka nam sa s manzelom v tu istu noc prisnilo ze sa nam narodilo dievcatko. Este som nebola tehotna. Nato som Po 2 mesiacoch otehotnela a cakame dievcatko😊

asia83
15. apr 2019

@lucka12399 Blbosť. Pri dcére moja pleť na tvári ako detská ritka, hladká, krásna, bez vyrážky. Teraz chlapec a ja mám furt nejaké drobné vyrážky či škvrny na tvári.

saskia_98
15. apr 2019

@lucka12399 celu pubertu som nemala akne ani nic a pocas tehu som mala katastrofalnu plet (bez makeupu som ani len smeti nesla vyniest) a mam chlapca. 😀
Dalej cele tehotenstvo som prekladala cokoladu s nealko radlerom, pricom chut na sladke by mala byt pri babe, no v mojom pripade sa to nepotvrdilo. 😀 Ale moja babka na koho pozrie tomu povie pohlavie a tak sa aj stane. Presne pozrela na mna a to som bola este len v nejakom 9 tt a ona ze budes mat chlapca. Mojej tete okolo 12tt povedala ze bude mat dievca a ma dievca a tak dookola kazdemu. Neviem ako to vie ale nieco na tom bude.

titla
15. apr 2019

Tak mne podľa veštenia z prsteňa opakovane vyšlo, že moje prvorodené dieťa bude dievča. Tiež podľa čínskeho kalendára to malo byť dievčatko a dala som si urobiť aj výpočet pohlavia podľa Jonášovej metódy a v ten mesiac sme mali počať dievča (ale akurát ten mesiac som sa výpočtom neriadila). Moja sestra 2 dni predtým ako mi vôbec meškala MS dostala silnú predtuchu, že som tehotná a čakám dievča... No ale čakáme nakoniec chlapca 😀😀😀.
Čo sa týka tých ďalších babských rečí, tak som v kategórii žien, ktoré „opekneli“ – mám krajšiu pleť, lepšiu kvalitu vlasov a ani som výrazne nepribrala. Celkovo počúvam komplimenty, ako mi tehotenstvo pristane. (Ale to hovorili aj mojej mame, keď ma čakala, aká je pekná a že to bude na 100% chlapec a nič z toho...😅).
Chuť na sladké mám, ale tú som mala vždy, teraz akurát čokoládu ládujem bez výčitiek svedomia 😀 A inak špeci tehotenské chute nemám, akurát mi veľmi chutí ovocie a zjem ho o dosť viac ako pred tehotenstvom.

kristinkakika
15. apr 2019

@trafenamamicka Ja keď som cakala dievčatko, som bola ako obrázok, veľmi malé nevoľnosti, bruško mi išlo do bokov, aj sa mi snívalo, že som porodila krásne dievčatko...keď chlapca, zdalo sa mi, že som bola menej pekná 🙈😂 vracanie od rana do vecera cele 3mesiace, bruško do predu a test so sodou mi vyšiel na dievčatko...ešte sa mi stále snívali bujaré sny všelijaké a budila som sa na silne orgazmy🤦🏻‍♀️🤷‍♀️😁

maryetta
15. apr 2019

U mna bolo aj brusko pri oboch spicate. Pri chlapcovi tvar ako krupica. Vlasy otrasne.
Pri dievcatku ok.
Pri oboch mi bolo zle. Pri oboch ma palila zaha. A obe deti holohlave.

ywana12
16. apr 2019

Moj siesty zmysel mi od zaciatku vravel, ze to bude chlapec. V praci kolegyne "videli" chlapca, vsetci doma..,dokonca aj znami, najma po tych hlaskach - "... Si krajsia nez predtym, ani si nepribrala, brucho do spica..." tak to cloveka samozrejmeuistiv tom, ze to samozrejme bude chlap, ved "tetusky" to vedia 😝 do 32tt som pohlavie vediet nechcela. No potom mi to nedalo, Dr.s krasnym usmevom na tvari hovori... Je to krasavica pi maminke 😁 do terminu mi ostava 6 tyzdnov, ale pre istotu som pripravena na vsetko 😆tak len tolko ku krase a tvare bruska 😊

alison11
24. apr 2019

Ja som pri oboch chalanoch vracala do 17tt pri prvom denne pri druhom každý druhý deň. Vlasy som mala mastnejšie hustejšie a pleť čistú a to som mala akné od 10rokov stále pri rpvom som bruško mala také akurátne pri drohom príliž okrúhle akoby som loptu nosila pod tričkami :D. Z prvým som mala nadváhu a pribrala som sním dokonca len 4kg lebo 5kg som najskôr vracaním schudla a potom nabrala späť. Pri druhom som pribrala dokopy 9kg.A to som pred ním bola schudnutá na normálnu váhu.Vlani som čakala asi dievčatko podľa veštby a aj podľa toho že som vracala len 1x týždenne a pleť som mala hrozne aknóznu,žiaľ prišli sme o bábo v 10tt odumrelo mala som kyretáž.Ale som si istá že to by bolo dievčatko.

zildo
7. máj 2019

Ja som na konci tehotenstva mala hroznú zahu. A ževraj to znamena,že budem mať vlasate dieťa. blbosť narodila sa holohlava a to presne aj u mojej mami,mala zahu a tiež som bola malý skinhed😀

alison11
8. máj 2019

@zildo A máš dcérku? Moja mama aj známa pri dcérach mali záhu.

soldi
8. máj 2019

ja mam troch chlapcov a jedno dievca. v blogu mam aj clanok o poslednom porode a tam aj porovnavam jednotlive tehotenstva pomerne podrobne, kedze pri poslednom sme si nedali povedat, co cakame (dievcatko to bolo)

v podstate som mala vsetky tehotenstva rovnake, akurat pri dievcatku som mala iny tvar brucha. pri chalanoch mi brucho islo vyslovene dopredu, pri dievcatku do bokov.
ale pri ziadnom mi nebolo zle, ani som nebola vyhadzana, ani som nemala extra chute, ja som vseobecne mala dobre tehotenstva, ze v podstate mi len brucho rastlo. 🙂

a teda este jeden rozdiel bol, ale nie viditelny 🙂
pri chlapcoch som mala placentu vpredu, pri dievcatku vzadu, mozno aj to bolo dovodom na iny tvar brucha, neviem 🙂

majkaocka
8. máj 2019

@trafenamamicka no ja som odsusala tu sodu bikarbonu nepenila cize malo by byť dievčatko a bolo , doma sme styri sestri 3 sme mali dievčata a pri nich sme mali tmave pigmentove skvrny aj nasa mama to mala len pri dievkach 🙂

zildo
8. máj 2019

@alison11 áno dcérku mám

mamcotka
9. máj 2019

Ja čakám dievča a pleť je úplne normálna ale chute na sladké mám stále. Kysele mi nič nechutí.. pri synovi som jedla piate cez deviate ale pleť bola tiež v pohode

trafenamamicka
autor
26. máj 2019

Kočky ďakujem vám za vaše postrehy a názory. Keď som chcela napisat článok o poverach ani mi nenapadlo že nakoniec ten článok bude o tom, ako ženy pohlavim svojho babatka sklamú okolie. Na predporodnych stretnutiach sa často streravam s roznymi skusenosťami mamiciek a niektoré su skutočne šokantné! Milé babičky, tetusky, susedky sa staraju a štúrajú do pohlavia našich nenarodených deticiek. A poniektore su dokonca sklamané, že to nebude dievcatko, alebo naopak chlapček.
Ja som vďačna za UTZ ktorý vie dopredu odhalit niektoré vyvojove choroby a zachranit bábätko. Ale mám pocit že niekedy zistenim pohlavia dopredu sklameme mnoho ľudí. Aj preto som sa rozhodla, že pohlavie si nechame až na pôrodnú sálu.

https://cajazpalaca.blogspot.com/2019/05/tehote...

gabci13
26. máj 2019

Ja som mala pri oboch deťoch strašné pálenie záhy, trvalo celé tehotenstvo a obaja sa mi narodili vlasáči :D Pri dcérke som mala zvacsa chut na maso a slané veci, pri synčekovi zase opačne na sladké 🙂

alison11
26. máj 2019

@trafenamamicka Super,ja tiež takto plánujem pri poslednom treťom bábätku urobiť,hoc pri synoch som tiež naťahovala starých rodičov a ostatných nechcela som nikomu prezradiť a aj oblečenie som zámerne žlté a zelené kupovala a biele a orieškové aby ma neprezradili :D . A nakoniec v 7mom mesiaci mi tak či tak svokra najmä neverila aj po pôrode sa pítala pri oboch čo sa narodilo,lebo tak veľmi chcela vnučku.Mojej mame to bolo jedno moji synovia sú jej prvý vnuci 🙂 A vpodstate aj keby som bola rada keby 3tie bolo dievčatko do tretice ale budem rada aj chalanovi veď bude naše ak bude.🙂 Hlavné je aby bolo zdravé.

karinkarisko
12. okt 2021

@lucka12399 ano aj ja mam pleť zhorsenu samé vyrážky a to som takto nikdy nemala a pohlavie budeme vedieť až o mesiac tak tiež som veľmi zvedavá ak bude dievčatko tak len nech som škaredá a skareda😆😆🥰🥰🥰

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre