Darovanie krvi v prvých týždňoch tehotenstva

winchesterka
29. nov 2015

Ahojte, chcem sa spýtať, či sa vám niektorej stalo, že keď ste boli v začiatkoch tehotenstva a nevedeli o tom, ste boli darovať krv. A či bolo potom všetko v poriadku, alebo nastali nejaké komplikácie...
Mne sa to stalo, ak dobre rátam v 5tt, keď som ani len netušila, že som tehotná, lebo aj test ukázal len jednu /. Teraz som 7tt a stále mi to troška vrtá v hlave...
Za odpovede vopred ďakujem 🙂

sissy27
29. nov 2015

@winchesterka v prvom rade si mala zavolať na transfúzku a informovať ich - a oni by ti aj povedali, aké sú riziká pre teba... samozrejme akákoľvek väčšia strata krvi je riziko pre plod - menej kyslíka, menej živín, tvoje telo musí teraz doháňať stratu... ale rozhodne je to otázka na odborníka a nie na MK...

meluela
29. nov 2015

@winchesterka mysim ze ti hrozi maximalne anemia, vsak uvidis po prvych odberoch ako si na tom s hemoglobinom ... v priapade ze bude velmi nizko ti lekar predpise zelezo. preventivne sa ale uz teraz hned mozes snazit zvysit prijem zeleza v strave (pozor na vstrebavanie - veci s vitaminom c ho zlepsuju, mliecne vyrobky a kofein zhorsuju ... takze maso, salat s citronom a pomarancovy dzus je super kombinacia, mlieko treba si dat v inom jedle.)

suchana
29. nov 2015

Áno, mne sa to stalo. Darovala som krv a tri dni na to som zistila, že som tehotná. Bola som cca 7 týždeň. Bola som síce prekvapená, aj sme si z toho robili srandu, že jééžiš, pred darovaním som vypisovala xy dotazníkov, kde sa spomínalo tehotenstvo a ja som všade suverénne zaškrtla, že nie, nie som tehotná... Ale nejak som to neriešila a nič sa nestalo, bábo bolo úplne ok a ja tiež.

winchesterka
autor
29. nov 2015

@suchana @meluela Dakujem pekne, hned je ten cervik v hlave mensi 🙂

seahorse27
29. nov 2015

V tak skorom štádiu este embryo nie je napojene na krvný obeh matky, takze podľa mna si ho nijako neohrozila😉

tilka82
29. nov 2015

@winchesterka ahoj,aj ja som bola takto darovat krv,ked som este nevedela,ze som tehotna.v tehotenstve som nemala ziadne problemy a teraz uz ten drobec ma 7 rokov 🙂

milota164
29. nov 2015

ja by som sa s tym velmi netrapila cas nevratis, ale pre klud duse by som zavolala na tu hematologiu a spomenula to aj lekarovi na kontrole.

gabriela69111984
29. nov 2015

aahoj aj ja som bola darovat krv, ked som bola v 4-5 tt tiez som o tom este nevedela
a uplne v pohode, nic sa nedialo, ani mne ani baby, takze si myslim, ze to je ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre