Dá sa zistiť týždeň tehotenstva aj na základe dátumu oplodnenia?

julienka333
21. jan 2014

Ahojte,
na zaklade testov som zistila ze som tehotna. Ale nepamatam si presny den zaciatku poslednej menzes, lebo mam vam menzes tak 4-5 krat do roka. Ale viem datum "uspesneho pohlavneho styku" 😀 .Existuje nejaka kalkulacka ktora mi to vyrata aj podla tohoto?

Volala som sestricke ze som tehotna a ked som jej povedala ze si nepamatam datum kedy som mala naposeldy menstruaciu tak na mna spustila lavinu kritiky. Snazila som sa jej vysvetlit moju situaciu ze mavam velmi nepravidelny menzes a moju dceru mame vdaka IVF a ze vlastne sme boli v tom ze prirodzene dieta nepocneme. V podstate sa tak stalo po 12 rokoch. 😀 Ale vkuse si len hudla svoje. Dokonca ju ani nezaujimalo to ze viem kedy sa to stalo.

zltalienka
21. jan 2014

tehotenstvo trvá 266 dní od dňa počatia. Lekári počítajú 280 dní, keďže predpokladajú že žena nevie kedy k oplodneniu došlo a tiež že žena má pravidelné 28 dňové cykly s ovuláciu na 14. deň. Povedzte, že si mala menzes 14 dní pred dňom úspešného oplodnenia a je po probléme 🙂

gubcikova
21. jan 2014

ja napr.som poslednú MS mala 25.4.podľa sona sme splodili malého 8.5 čo aj presne sedelo.takže skús si trebárs odpočítať fakt tcýh 13-14dní a potom zadaj do kalkulačky

awalancha3
21. jan 2014

@zltalienka povedala si to vyborne.....

@julienka333 .....dobre ti poradili...ale hlavne velka, obrovska gratulacia

saimaa
21. jan 2014

Myslim, ze Ti dobre poradili baby.
Inac neviem, co niektori lekari robia halo okolo toho,ked nevie zena, kedy mala poslednu menstruacia. Mne vzdy pride, ze je dolezitejsie, ked vie presne, kedy prislo k oplodneniu.
Ja som volakedy tiez mala menzes vselijako, a jeden cas som vobec nesledovala a nezapisovala, kedy mam, vzdy to bolo tak okolo 35-38-40dni, prip. Niekedy som zapisat proste zabudla.tehotenstvo som neplanovala,lekar povedal,ze som zdrava,nepravidelnu menstruaciu vobec neriesil. proste si myslim,ze zena niekedy ma aj inu robotu,ako si pekne zapisovat dni do kalendarika.

julienka333
autor
22. jan 2014

Baby dakujem. Ste zlate. Asi sa len sestricka potrebovala na niekom vyburit. 🙂 hlavne nech je vsetko ok. 😵

arepkoi
21. sep 2014

@julienka333
ja mam podobny problem s nepravidelnou menstruaciou. Poslednu som mala v marci a vyzera to tak ze som tehotna. len naozaj netusim ktory tyzden :D
ako si dopadla u doktorky, ako ti teda vyratali tyzden - kedy si sla prvy krat k nej ?

dasenka1203
21. sep 2014

no ved vdaka usg sa prvych dvanast tyzdnov da zistit podla velkosti babatka jeho "vek", v podstate dnes uz nepotrebujeme vediet ani datum poslednej MS ani datum pocatia

bibina23
26. feb 2015

Ahojte. Potrebujem poradit. Ked som mala plodne dni od 4.1. do 12.1. kedy by som mala doatat memstruaciu? Dakujem za vsetky rady.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre