čawte baby včera večer som prvý krát vyskúšala colu a pomohla!!!! už som si myslela že nič do seba nedostanem.... aj dnes ráno pomohla... viem že toho veľa nemôžem ale kolko ste jej vy vypili?????? max. na deň?
Vela:-/ zo zaciatku aj malu pol litrovku pocas dna. Ale pepsi sa odporuca viac, to som vtedy nevedela :D
@janejohanna268 ja som teraz tehu a mavam dost silne nevolnosti aj migreny, coca cola je asi jedine co mi fakt pomaha. Prip.mineralka s citron.stavou. Kofola nie a pepsi mi nechuti, cize u mna jedine cola. Ale citala som, ze v tehu sa mozu max. 2 pohare denne, kazdopadne netreba to prehanat kvoli kofeinu. Ja vypijem malu pollitrovku za den.
@janejohanna268 Kofola je najzdravsia ale mne nepomahala.V Pepsi a Coca podla mna velky rozdiel nebude.A mnozstvo.....netusim.Flasu denne asi nie no presne alebo aspon priblizne mnozstvo asi nikto nevie,
snazila som sa vypit tak max 2 deci, ale ani nie kvoli kofeinu ako kvoli odvapnovaniu, kedze obsahuje kys. fosforecnu...
@rainee a čo piješ iné ked nie colu? lebo ja tiež pepsi nemusím.... tak ma len cola zachránila.....
@guiseppinka a iné ti ešte niečo pomohlo? ked si nepila to?
mne tiez velmi pomaha cola ale aj kofola.. cca aj pol litra za den.. myslim ze je to individualne kolko "kto moze" pretoze je mocopudna a rychlo ju vycikas. navyse ked viac papas tak sa vstrebava so zivinami z jedla. ked ti pomaha tak sa neboj ju pit. tehotenstvo nie je choroba. moju mamu este kedysi nutili pit tri silne kavy za den ked cakala mna kvoli tlaku. takze kofein neskodi. nenarodila som sa ani zavisla ani hyperaktivna. dalej obsahuje cola kyselinu fosforecnu ktora moze ublizit ak by si pila viac ako 6 litrov denne a to tym ze by vznikla nerovnovaha medzi vapnikom a fosforom. cize by sa ti kazili zuby a bola by si nachylnejsia na lamanie kosti. ale myslim ze 6 litrov je nevypijes 🙂 a tuto kyselinu obsahuje napriklad aj drozdie.. takze si myslim ze je to uplne ok
na zaciatku tehu som mala zaludocne problemi. vypila som 2deci Cola Coli a dr. ma sprdla, ze som mala radsej zobrat cierne uhlie. ale viem, ze su mamicky co to piju ako vodu aj pocas tehu ☹
@maxi2 je to vec nazoru aj medzi lekarmi. Mne ju na pohotovosti vyslovene odporucili a dakujem im za to. Postavila ma na nohy, mala som hrozne nevolnosti. Takze moja skusenost je tiez pozitivna @janejohanna268 Samozrejme, nepit na litre, ale po malych mnozstvach a ani to neprehanat. (Ja sa uz nepamatam na mnozstvo, mozno pohar, dva,ked mi bolo najhorsie a to skor po duskoch, naraz som nemohla). Ved coca cola vznikla povodne v lekarni 😉
V tehotenstve kofolu na litre,len to jedine mi upokojil žaludok. Ak mame pokazeny žaludok z jedlatak cola,naozaj pomaha.
skor pepsi ako coca cola...pepsi totiz obsahuje pepsín,coca cola ho neobsahuje, pepsín skludnuje steny zaludka pri podrazdeni, aj pri klasickej nevolnosti, po opici, ... lekar odporuca pit pepsi, no nesmie sa to prehnat, lebo potom to ma presne opacny ucinok...mala by sa pit po lyzickach a max pol litra za cely den. 😉
Ak už kolové nápoje, doporučujem vyberať si tie s cukrom, nie s izogukózou (u nás romanticky označovaná na obaloch ako glukózovo fruktózový sirup). Ja som vo svojom okolí našla kolový nápoj s cukrom iba ako plechovky Pepsi a občas aj Coca Cola. Zriedkavo som videla v akcii Coca Colu s českým EAN kódom a tá obsahovala tiež cukor. Pepsi má nižší obsah kofeínu ako Coca Cola. Treba čítať zloženia a držať sa na uzde. Ja si pamätám, ako som fičala na Coca Cole a ak som ju nemala, tak som bola besná. Neviem, či išlo o závislosť na sladkom, alebo konkrétne na tú Coca Colu, už po tom nepátram, teraz si dám Coca Colu tak raz za mesiac, možno menej a aj to tak pohár, dva (plechovku). Na internete existuje mnoho mýtov o Coca Cole, od toho, že dobrá akurát tak na odstraňovanie vodného kameňa a hrdze, až po jej blahodarné účinky na trávenie, či na celistosť šrobovice DNA. Welcome to the Internet!
ahoj. Ja som tiez prave tehotna a v ca. 7tt ma chytili nevolnosti. Vdaka bohu len dva tyzdne odvtedy mam pokoj.
Nic som do seba nedostala, zo vsetkeho jedla mi bolo zle. Tak som pila len colu, ca. pol litra denne a jedla slane tycinky. A vela cerstveho vzduchu a pohybu. Prvy tyzden to bolo hrozne, ten druhy uz som colu nepotrebovala. Odvtedy som kolu nepila, kedze ja ju vlastne ani nemam rada.
do 7 mesiaca som vracala ako diva, pila som denno denne coca colu pol litra ladovo vychladenu a bolo mi fajne 😀
Pepsi je dobra ak mas krce a coca cola na nevolnost zaludocnu a najucinnejsia je ak sa zajeda soletkami.
@janejohanna268 no pijem len tu cocacolu a mineralku s citronom 😉 z ostatneho je mi zle. Mne asi budebyvat zle do konca tehu ako pri prvom, treba len vydrzat 😝 ale zas colu nepijem kazdy den a ked, max.pol litra denne.
no ja som v tomto tehu mala dost silne nevolnosti a vazne ked bolo najhorsie pomohla pepsi alebo cola..jeden pohar a pomohlo..po prvej sekcii ma velmi bolela hlava zo spinalu, ale nepila som ziadnu pepsi ani colu kvoli dojceniu..radsej som si vypytala infuziu..a ta mi zabrala hned..
@janejohanna268 mne ked bolo v tehu zle.. jedla som mandarinky 😀 divne...ale pomahalo. za skusku to stoji. nic ine mi drobec v brusku nedovolil zjest... kosik s mandarinkami som mala aj v spalni pri posteli..a aj o 3:00 som si osupala ak mi bolo tazko.
Ja som pila colu pri nevoľnostiach, ale max. 2 poháre za deň, príp. decové poháriky aj štyri - päť...tak do pol litra vždy.
@rainee ani nevrav. Mne bolo zle aj z cistej vody. Nic som nemohla.Ani caj, ani kavu. Tak len ta cola este fanta. Z tej sa mi dalo fajn odgrgnut, kedze ani vyzvracat sa mi nedalo. No to boli stavy. Ale ako vravim, ja to stastny clovek, trvalo to len dva tyzdne. Potom sa to dalo takmer do normalu. Akurat, ze do ca. 12-13tt mi bolo este zle z normalnej vody. A jedno akej, ci z mineralky, s bublinkami, bez, cista z vodivodu, no hroza. Ale teraz v pohodicke. Ako keby som ani tehu nebola. som takmer v 20tt. Obcas palenie zahy ale len take mierne, to sa da prezit.
ja som aj 2 pohare vypila kazdy den.... ale zaberalo len ako kedy... mavala som nevolnosti od rana do vecera len ked som spala bolo dobre .....ale ja som pila pepsi... 🙂
@janejohanna268 pepsi - ta mi chutila - a v poho po kazdom vacsom jedle za pohar ... inac ja som pila aj kavu, aj pepsinu (kavu aj s dovolenim dok, lebo som cely cas mama velmi nizky tlak) - sao, ze nie na litre, ale s mierou - a maly je v pohode, ziadne abstinencne priznaky a zdravy ako repa ...
@ukulela mas pravdu. Ono niektore tehule to prehanaju s tym co sa ma a co nie. Ja som tiez v pohode moje dve kavy za den vypila pokym mi chutila. Ale po tych nevolnostiach mi presla aj chut na kavu. Pila som len obyckovu crema s trochou mlieka. Ani len latte a cappuccino mi zrazu nechutilo. Ale teraz uz latte mozem, ale len doma vlastnorucne urobene s vela mlieka a len jednou kapsulou espressa.
@janejohanna268 mne odporucila sestricka na gynekologii colu.tiez som stale vracala,mala nevolnosti. raz som pisla colu,raz pepsi,podla toho co som kupila,alebo na co som mala chut.snazila som sa pit cca 2dc denne,ale zvysila som davku malu pollitrovku na den.ked mi bolo lepsie,tak som uz nepila,alebo len sem tam pohar,ked som mala nizky tlak. tehu,porod,aj babatko v poriadku. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@janejohanna268 Lepšia na tieto ťažkosti je Pepsi - aj lekár Ti odporučí skôr Pepsi. Mne aj v pôrodnici kázali si Pepsi priniesť aj kvôli mojim bolestiam hlavy, že je lepšia. Muž mi doniesol Kofolu a sestrička hovorila, že nie, že radšej tú Pepsi. Takže neviem. Ale aj malému keď ho často bolievalo brucho som dala Pepsi do štamperlíka a vždy pomohlo.