Čo znamená, že hlavička nalieha?

betka269
23. aug 2016

Ahoj mamičky a budúce mamičky, chcem sa opýtať po dnešnom vyšetrení čítam z tehotenskej knižky otvorená, hrdlo 1 cm mäkké, bránka voľná pre prst, hlavička nalieha. Viete mi povedať čo to cca znamená? Som 37+3tt dnes som bola na pasoch, a mala som pravidelné tvrdnutie bruška každých 9 minút. Ďakujem 🙂

evittam
23. aug 2016

@betka269 A čo takto spýtať sa svojho lekára po vyšetrení? To znamená, že si na jeden prst otvorená - čo je v poriadku a že dieťatko je správne natočené pre pôrod.

natalushka
23. aug 2016

Myslim normalny nalez na 38.tt,uz si kvazi v termine..Hlavicka nalieha..tlaci na krcok,tym ze je makky sa skracuje a aj tym tlakom sa otvara..ako pises,si uz na cm otvorena..babo ma optimalnu polohu a podmienky na to ist von🙂uz je len na nom kedy🙂drzim palce nech vsetko dobre dopadne🙂

candii
23. aug 2016

Ze coskoro porodite. Vela zdravia 😉

betka269
autor
23. aug 2016

@evittam ja si vždy knižku prejdem až doma, stačí keď mi povie doktorka že je všetko v poriadku, a najbližšie idem na vyšetrenie až 5.9 tak som sa chcela len informovať. Ďakujem

evittam
23. aug 2016

@betka269 Ja som bola vždy zvyknutá všetko si prejsť s lekárom a prediskutovať - takto sa predíde zbytočným nedorozumeniam a strachu budúcich mamičiek. 😉 A myslím, že je to aj najlepšie - tvoj lekár vie najlepšie o čo ide...

betka269
autor
23. aug 2016

@natalushka
@candii Ďakujem baby 🙂 už sa môžem pomaly začať tešiť :D

natalushka
23. aug 2016

@betka269 mozno sa na kontrolu uz nedostavis🙂

bajana
23. aug 2016

@betka269 bohuzial to vobec nic neznamena, je to normalny nalez a este sa 3t moze nezmenit...

candii
23. aug 2016

@betka269 to ano 🙂.. poriadne sa este vyspi kym sa da lebo to je luxus, ktory ti bude potom malokedy dopriaty 😁😁😁

betka269
autor
23. aug 2016

@candii keby som nemusela ísť asi 4 krát v noci na wc, a netlačilo bruško z každej strany bolo by super, ale spim cca 10-11 hodín 😀

@bajana Ďakujem 🙂

horalka007
23. aug 2016

ja mam "branka zajdena 2,3 cm otvorena, hlavka nalieha" a este stale sa drzim pokope... dokial ti zajde krcok a otvoris sa to moze byt este aj po termine 🙂 alebo staci 4,5 riadnych kontrakcii a ide sa na vec... 🙂

betka269
autor
23. aug 2016

@horalka007 no tak uvidíme, ak budem po mamke tak tá všetkých prenášala 😀 kedy máš termín?

candii
23. aug 2016

@betka269 4x? To je v pohode ja som bezne aj 10-15x 😂

horalka007
23. aug 2016

@betka269 8.9. no ale ci tolko vytrimem neviem..😀

betka269
autor
23. aug 2016

@horalka007 ja mám 10.9 tak som zvedavá, prenášať by sa mi moc nechcelo 😀
@candii juuu to som ešte na tom dobre, ale beriem to ako.predpripravu na prebdene noci 😀

nana305
11. feb 2019

@betka269 ahoj, chcela by som sa ťa spýtať, že za aký dlhý čas si po tomto vyšetrení porodila? Lebo ja tiež mám presne taký nález a ešte skorší týždeň... ďakujem 🙂

betka269
autor
11. feb 2019

@nana305 ahoj maly sa narodil 29.8 ☺️ Ale myslim že tomu pomohol skôr môj manžel ☺️

nana305
11. feb 2019

@betka269 ďakujem veľmi pekne 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre