Ahoj mamičky a budúce mamičky, chcem sa opýtať po dnešnom vyšetrení čítam z tehotenskej knižky otvorená, hrdlo 1 cm mäkké, bránka voľná pre prst, hlavička nalieha. Viete mi povedať čo to cca znamená? Som 37+3tt dnes som bola na pasoch, a mala som pravidelné tvrdnutie bruška každých 9 minút. Ďakujem 🙂
Myslim normalny nalez na 38.tt,uz si kvazi v termine..Hlavicka nalieha..tlaci na krcok,tym ze je makky sa skracuje a aj tym tlakom sa otvara..ako pises,si uz na cm otvorena..babo ma optimalnu polohu a podmienky na to ist von🙂uz je len na nom kedy🙂drzim palce nech vsetko dobre dopadne🙂
Ze coskoro porodite. Vela zdravia 😉
@natalushka
@candii Ďakujem baby 🙂 už sa môžem pomaly začať tešiť :D
@betka269 mozno sa na kontrolu uz nedostavis🙂
ja mam "branka zajdena 2,3 cm otvorena, hlavka nalieha" a este stale sa drzim pokope... dokial ti zajde krcok a otvoris sa to moze byt este aj po termine 🙂 alebo staci 4,5 riadnych kontrakcii a ide sa na vec... 🙂
@horalka007 no tak uvidíme, ak budem po mamke tak tá všetkých prenášala 😀 kedy máš termín?
@betka269 8.9. no ale ci tolko vytrimem neviem..😀
@horalka007 ja mám 10.9 tak som zvedavá, prenášať by sa mi moc nechcelo 😀
@candii juuu to som ešte na tom dobre, ale beriem to ako.predpripravu na prebdene noci 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@betka269 A čo takto spýtať sa svojho lekára po vyšetrení? To znamená, že si na jeden prst otvorená - čo je v poriadku a že dieťatko je správne natočené pre pôrod.