Čo znamená fetus 1?

23. máj 2024

Čaute mamičky 🙂 bola som dnes u gynekológa a na konci mi vytlačil papier kde sú zaznamenané obvod hlavičky, dĺžka stehennej kosti atd..taký report…avšak stále som tam mala napísané aj pohlavie Female…dnes som tam mala už Fetus 1… a pohlavie nikde… co znamená fetus 1? Že je ten plod jeden alebo je tá 1 nejaké pohlavie? Nechápem vôbec prečo to je teraz zmenené…

dadka1997
23. máj 2024

Fetus 1 je ako 1 plod .. no pohlavie dietata nezvyknu lekari pisat do zaznamu zvlastne.. je si lekar 100% isty ze to bude dievcatko ?

autor
23. máj 2024

@dadka1997 ja som tam stále mala napísané Female…teraz tam je Fetus 1 …pýtam sa preto lebo mal dnes také “narážky” akoby to bol chlapček..😒

colsami
23. máj 2024

Je to proste len oznacenie "jeden plod".
A pohlavie nezadal asi preto lebo mozno dnes pri aktualnom vysetreni to nebolo jasne/nesledoval to prioritne.

autor
23. máj 2024

@colsami o 3 týždne rodím tak už by to asi malo byt jasné…

kristinka92
23. máj 2024

o 3t rodíš a doteraz si sa to nepýtala? ja že si niekde v 2.trimestri

autor
23. máj 2024

@kristinka92 doteraz to bolo stále dievča…máme aj všetko nakúpené pre dievča…až dnes gynekológ jej nepovedal v ženskom ale v mužskom rode… bola som z toho tak zaskočená že som sa ho na to ani nepýtala

colsami
23. máj 2024

Nemuselo to byt jasne, ak bolo babo na tejto kontrole zle otocene alebo tam mohla byt aj pupocna snura nazberana, vobec to nemuselo byt jasne z tohto konkretneho vysetrenia 🙂
Mne uz po zakladnom prvom screeningu nikdy nikto pohlavie nepozeral ani nepisali do zaznamov (ziadnych) takze naozaj to nie je vec na ktoru sa zameriavaju, najma na poslednych kontrolach, sleduju sa ine veci.
A kedze pravdepodobne pohlavie naisto nevidel, tak Ti ho tam nepisal a preto tam mas len oznacenie plod.

autor
23. máj 2024

@colsami stále som tam mala napísané female…až dnes tam je fetus 1…

colsami
23. máj 2024

Ved v poriadku, myslim ze som jasne vysvetlila ze pri dnesnom usg evidentne "nevidel dobre dietatu medzi nohy" tak tam nemoze s dnesnym datumom napisat nieco co jasne nevidel, preto tam mas fetus.

kristinka92
23. máj 2024

takto ku koncu tehotenstva už pohlavie ani dobre nevidno, lebo babo je veľmi veľké a ten ultrazvuk nedokáže “zabrať všetko” do toho záberu, predsa je už babo natlačené a pokrčené v bruchu, v 5.mesiaci na tom velkom ultrazvuku vam povedal dievča? a neskôr tiež?

autor
23. máj 2024

@kristinka92 ano, na každom ultrazvuku keď mi vytlačil tie merania hlavy, bruska, nohy atd bolo napísané female…neviem ci to do toho papiera zadáva ten počítať, ultrazvuk sám alebo gynekológ

kitycat
23. máj 2024

Aj si sa niekedy pytala na pohlavie ci len citala pohlavie na papieriku? 🙈

Je to zvlastne, ze zmenil oslovenie pohlavia, das vediet co to naozaj bude? Mate aj chlapcenske meno?

To len na odlahcenie 😅❤️

autor
23. máj 2024

@kitycat ano samozrejme, že mi povedal…niekedy v 20 týždni, že to je dievča… pýtal sa ma aké pohlavie je prvé dieťa…povedala som, že dievčatko a tak sa usmial a povedal, že bude ďalšie dievčatko…

ivusa1516
23. máj 2024

Ako Môžeš sa kľudne upokojiť ja keď som takto už chodila do nemocnice tak mi lekárka povedala že už mi nevie povedať čo to bude aké pohlavie lebo že dieťa je príliš veľké a všelijak zmotané ale tak ako mi povedali predtým tak tak sa aj narodilo, lebo tým že je také poprepletané že vravím už nie je tak vidieť medzi nôžky

autor
23. máj 2024

@ivusa1516 ano, ale ja stále chodím ku svojmu a tomu istému gynekológovi… hovoril mi, že to je dievčatko a zrazu už nie 😒

dadka1997
24. máj 2024

Verim, ze to je šok, ale normálne choď na zad doktorovi a spytaj sa ho 🫣🫣🫣 Ja si myslim, že dolezitejsie, aby bolo dietatko zdrave

ivusa1516
24. máj 2024

Tak ešte názor iného lekára, niektorí lekári prijímajú takto len pacientov na zistenie pohlavia respektíve ponúkajú túto službu tak skús ísť tam, neviem odkiaľ si, ale v HC to robí Dr brestansky... Ja som to využila nakoľko ešte v 19 týždni mi môj lekár stále nevedel povedať čo to bude

zuzi0911
24. máj 2024

Fetus je ľudský plod,nenarodene dieťa atd a nie chlapec
..
Female možno písal keď videl ,že je to dievčatko. Pri tomto meraní sa mu asi neukázalo tak napísal fetus..

Ale teda ležala som.s jednou co išla rodit dievku a narodil sa chlapec ..

babushkaem
24. máj 2024

@zuzi0911 aj ja som mala byt chlapec. Mama bola na ultrazvuku a doktor videl pipika, ze sice nevidi vajka, ale ked je pipik, tak musia byt aj vajka. A neviem co to videl, ale narodila som sa ako baba, ani meno pre mna nemali a vsetko som nosila modrozelene 🤣

zuzi0911
24. máj 2024

@babushkaem moja sesternica tiež mala byť chlapcek.😅 ono najväčšia istota je porod . Najlepšie kúpiť základ neutrálny a po narodení ísť do farby 😊

autor
24. máj 2024

@zuzi0911 viem po anglicky…viem co slovo fetus znamená… neviem co znamená tá jednotka…ci je to to, že ten plod je jeden alebo sa číslom vyznačuje nejaké pohlavie…

zuzi0911
25. máj 2024

Ta 1 je koľko je tam tých plodov ...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre