Čo ste videli na sone v 5. týždni?

zmetena123
10. mar 2015

Ahojte maminky. Som v 5+0tt a na utzv sme nič nevideli. Ani bublinku, žĺtkovy vak nič. Endometrium som mala 7mm
Pri dcére sme videli bublinku v 4+5tt.
Posledný menzes som mala 1.2. a 17.2 som mala 1dpo. Veľmi sa bojím, či je mimco ok
Z krvi mam tehotenstvo potvrdené len ten utzv ☹ ☹ Ďakujem za každú odpoveď.

siska53
10. mar 2015

Pri synovi som ani nevedela,ze som tehotna. Pri dcere zltkovy vak. Ved bolo este prilis skoro. Bola som vtedy tam v 5+1 alebo 5+2.
Mozno si mala ovulku o par dni neskor.

bajana
10. mar 2015

@zmetena123 nič, pretože som išla k lekárke až v 7tt a po MA až v 9tt...skorou návštevou sa podľa mňa nezaručí nič len stres, ani mimomaternicové tehu sa nedá potvrdiť či vyvrátiť

lavinis
10. mar 2015

V 5tt+2 prazdny gestacny vak v maternici. Plod az neskor; )

vejula
10. mar 2015

tiež nerozumiem načo tak skoro robia sono... len zbytočne stresy a nervy... Ja som bola pri všetkých troch v 7tt a už všetkým trom bilo srdiečko

gaby21
10. mar 2015

@zmetena123 Prečo si išla na sono tak skoro? samozrejme že neuvidíš nič, mohla si mať posunutu ovuláciu alebo može byť vela iných príčin, každopádne si si zbytočne privodila starosti, namiesto toho aby si sa v klude vytešovala z tehotenstva, hned letíš na sono, nerozumné...

effkaa
10. mar 2015

obidvakrat nic. Prveho bolo vidiet cca o tyzden a druheho az v 8 - 9 tt

lavinis
10. mar 2015

prvorodička (ako napr. aj ja) fakt nevie, kedy má alebo nemá ísť na sono a už vôbec nie, či to je alebo nie je rozumné 😉 nie každý sedí celé dni na koníku alebo na googli aby hľadal informácie. Ocikáme si test a logicky ideme k lekárovi. Ak budem opäť tehu, tiež už nepôjdem skôr ako v 7-8. týždni, ale ako to má člove vedieť, keď otehotnie prvý krát?

sardinka333
10. mar 2015

Ked som druhý a tretí krát dozvedela z testu že som tehotná tak som mesiac nič neriešila. Načo? Riešiť niečo je strašne skoro. Prvé uzv. mi robili po 9tt. a aj to tam bola nejaka divna machula čo vyzerala všelijak len nie ako človek. Potom tu len stresujete a hysačíte a vobec nie je za čo.ČO tam maju vidieť, ked tam dokopy ešte nič nie je? Takže hlavne klud...

kiki68
10. mar 2015

tak ani tam este nema co moc byt vidno, nechaj tomu dalsie dva tyzdne a malo by sa ukazat v plnej nadhere 😉
Tie USG pred 8tt su tak vhodne na vystresovanie sa do aleluja, lebo vidis iba gestacny vak, je zle, nevidis ani to, je tiez zle, nebije tomu srdiecko tiez zle. Pritom to ma este cas.

sardinka333
10. mar 2015

@lavinis ved nie je prvorodička, má už dceru a okrem toho dnes sa z tehotenstva robí pomaly choroba. Chápem také čo nemohli otehotnieť, že stresuju. Ale dnes už snad každa stresuje. Vidieť to aj na otázkach na koni....prepáčte ženy, ale sedliacky rozum sa dávno vytratil. Ludia sa tu radia o takých chobotinách že to mi hlava neberie a potom su ešte viac zmätenejší....(myslím všeobecne nie na pisatelku)

lavinis
10. mar 2015

presne ako píšeš, druhý a tretí krát už je každý múdry, ale tu sa bavíme o prvom tehotenstve, lebo po bitke je už každý generál a vie, že to bolo skoro.

lavinis
10. mar 2015

@sardinka333 aha....to som si nevšimla 🙂

vejula
10. mar 2015

@lavinis ja nehovorím o tehulke, ale o tých lekaroch. Na keru onu robia sono tak skoro? Ja som tiež šla hned ku lekarovi, ale ten mi len zobral krv na HCG a progesteron ale sono mi zbytočne nerobil a ja sa s jeho prístupom absolutne stotožnujem.

lavinis
10. mar 2015

@vejula jasné, to chápem, ja som napr. už mala dátum u lekára kôli preventívke, tak som šla tak či tak. Keď budem druhý krát tehu (ak), tak do 8. týždňa sa tam neukážem, lebo sú to zbytočné stresy.

gaby21
10. mar 2015

@lavinis
@vejula Tak. tak, suhlasím, lekár by mal vysvetliť, že takto skoro sa neoplatí ani chodiť, ja ked som otehotnela prvý krát, tak som tiež ihned volala lekárovi, prvá otázka bola, dátum mojej poslednej menštrácie a podla toho mi vyrátal, kedy mozem prvý krát prísť na sono, priznám sa ma to riadne prekvapilo, že ma nevezme hned, ale tak oplatilo sa počkať 😝

lavinis
10. mar 2015

@gaby21 ja som to inak sestričke vravela, keď som sa objednávala na preventívku a ona nič, že ok a lekár ani nevedel, že som tehotná (nepovedala mu, že idem aj kôli potvrdeniu), takže môj je v tom nevinne 🙂 zbytočne som bola potom 3 týždne v napätí, že či tam bude plod a či tam bude srdiečko. No nič, nabudúce bude človek múdrejší 🙂

zmetena123
autor
10. mar 2015

Milé maminky. Bojím sa preto, keďže som mala prvé tehotenstvo veľmi náročné a už mám za sebou pár potratov.
Po prvom tehotenstve mi doktori zistili, že dcéra má RH po manželovi aj krv a ja som negatív a ony sú pozitív. Z logického dôvodu mi prikázali, aby som pri zistení tehotenstva prišla čo najskôr.
Ja nestresujem, len som počúvla doktora, ktorý ma následne naplašil, že sa môže jednať o mimomaternicové tehotenstvo.

lavinis
10. mar 2015

@zmetena123 tak potom sa naozaj zatiaľ nemusíš stresovať, v 5tt ešte ozaj nemusí byť nič vidno, ja som prišla 5tt + 2 a bol prázdy vačok v maternici, ale možno ak by som prišla o dva ni skôr, tak by tiež ešte nebolo nič vidno. Držím palce, aby bolo všetko ok

nanervy_2
10. mar 2015

@zmetena123 ja som tiez bola v 5tom, kvoli moznosti mimomaternicoveho, zjazdila ma aj sestra aj lekar, na co som tu tak skoro.. tak som im vysvetlila a obaja uz to brali normalnejsie.. nebolo nic vidno.. o tyzden na to, teda 6tt uz bol vidiet vak aj s bodkou 🙂 ale to uz som bola u ineho a ten ma aj lepsie sono...

brita
10. mar 2015

@zmetena123 Ahoj, neboj sa, je to prilis skoro, plodik je strasne malinky, nie je ho este vidiet. O tyzden uz bude vidiet bublinku a v nom take koliesko - to je zltkovy vak, ale plodik tam asi este nebude vidiet, tak tiez potom nepanikar. 😉 Plodik by malo byt vidiet do konca siedmeho tyzdna. Urcite je vsetko v poriadku. 😉 Neboj sa 😉 Clovek nevie, kym si tym neprejde. To je normalne. Drzim palce.

simsim321
15. mar 2015

@zmetena123 ahooooj,ja mam presne ten isty problem.....a co robim cely vikend len sa stresujem a modlim sa zaroven! Ja som bola u gyn vo stvrtok teda dva dni po vynechani lebo som od zaciatku spinila a dr. videl len gestacny vacok a podla sirky urcil ze to nevyzera ani na 4.tyzden a samozrejme ma naplasil ze tohto casu nevylucuje ani mimomat. tehu ale podla jeho nazoru to bude vnutromat. len potrebuje vidiet uz v tom vacku nieco....tak idem zas zajtra a bojim sa,ci stale nie je skoro...hcg som mala zodpovedajuce tomu tyzdnu co urcil....ale stale mi zdoraznoval,ze keby nieco,treba letiet na urgent....ale ja sa citim fajn dokonca som prestala aj spinit samovolne....tak som viac zmetena ako ty 😨

meaningful
18. mar 2015

@zmetena123 ahoj ja som bola teraz v pondelok na krv a aj na sone, lebo som brala duphaston a uz mi dochadzal tak som bola na konzultacii aj u dokiho pre istotu. Na sone uz videl ges.vak a 1,6mm bodku, ale to je ze veeeelmi malinke. Kolko si mala HCG? Mam ist o 10dni na to zas na sono. Teba kedy objednali na dalsie sono? Inak chapem tvoju obavu, ja som tiez nabehla hned k dokimu, no a co.... ;) Premna je to novinka zatial.

matazlata
5. apr 2015

@lavinis prosim ta ak sa mozem spytat, kolko mm mal tvoj vak v 5tt? ja mám 4mm a lekar sa tvaril ako keby to bolo zle :-/

lavinis
5. apr 2015

@matazlata ja som bola v 6.tyzdni ( 5tt+2) a mal 7mm.
Nerozumiem preco ta stresuje. Pokial tam nabuduce bude embryjko vsetko bude dobre 🙂

sense
5. apr 2015

Uprimne? Ja som nevidela nic.....s to dom bola na utz s krvadlcanim. 2.x som bola na pohozohosti s krvacanim v 10. zo uz som nieco videla....keby som nebola krvaxsla 1. Kontrolu by som mala az v 12 tt

matazlata
5. apr 2015

@lavinis dakujem za odpoved 🙂 no ved to ze oni su taki dost pragmaticky ti lekari, beru to povedala by som az necitlivo. Ja chapem ze toho vidia denne ,,namraky,,, ale mali by si uvedomit ze pre kazdu zenu je preve to JEJ tehotenstvo najvynimocnejsie a podla toho by sa mali spravat. Nechapem preco ma tak zneistil ☹ pritom sliznicu maternice mam 12mm. aj to zpochybnil, vraj to je privela. no uvidim, kontrolu mam o tyzden, tak sa bojim.

xevulax
5. apr 2015

Mne necidel nic, v 8tt tam noli uz dve srdiecka 🙂 a to ma strasil mimomatetnicovym. Pri starsej som bola az v 8-9tt a bolo uz srdiecko vidiet

lavinis
5. apr 2015

@matazlata mne ani nic zle nepovedal a aj tak som mala obavy. Je to normalne 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre