Čo si zobrať všetko do pôrodnice v Šaci?

momkaa
16. máj 2019

Ahojte mamičky som 1 rodička a mám problém taký menší nemá mi kto poradiť a potrebujem radu od nejakej mamičky čo práve rodila a bola práve v nemocnici v Šaci , že čo všetko mi bude treba do pôrodnice pre mňa a pre babätko ak by sa našla taká zienka a mamina čo by mi vedela napísať presný zoznam čo jej naozaj trebalo ďakujem za ochotu

carduelis
16. máj 2019

Ja som rodila v Šaci, riadila som sa týmto zoznamom z netu a nič mi nechýbalo. Okrem toho som si zobrala aj deku na pôrodnú sálu, aby sme mohli byť s bábatkom nahí. Možno dávajú aj vlastný zoznam, neviem, ja som nestihla kontroly v nemocnici.

rybka16
17. máj 2019

Tiež som šla podľa tohto zoznamu, plus teda deka pre bábätko. Podložky na posteľ ti netreba, dávajú ich, koľko len chceš, a sú dobré. Dávajú síce aj popôrodné vložky, ale to sú tie klasické pôrodnícke gázové, mne absolútne nevyhovovali, furt sa mi nitky z nich motali do stehov, takže som používala svoje. Toaletný papier bol jemný, takže tiež netreba vlastný. Ešte by som odporučila nejaký sprej na hojenie rán (mne odporučila rovno pôrodníčka Dermochlorophyl), ale to sa dá dokúpiť aj potom, muž alebo rodina donesie. Dole je lekáreň, takže v pohode.

rybka16
17. máj 2019

A dávajú presne tento zoznam, čo je vyššie.

dudart
7. aug 2019

@rybka16
@carduelis
@momkaa
Ako to teraz vyzerá v Šaci... Vraj to tam prerábali?

carduelis
7. aug 2019

@dudart ja som mala nadštandard sálu aj izbu na šestonedelí a super. Pri pôrode sme boli sami s manželom vo vlastnej izbe s kúpeľňou, tam som aj rodila a potom ma premiestnili na šestonedelie, kde so mnou manžel tiež mohol byť celý deň a aj spať s nami v noci.

dudart
7. aug 2019

@carduelis koľko to teraz stojí lebo cenník som našla s pred 4 rokov

carduelis
9. aug 2019

Pôrodná sála 35€, prítomnosť otca pri pôrode 30€, izba na šestonedelí 60€, otec na noc 14€. Ale treba rátať s tým, že ak by malo dieťa žltačku tak sa môže pobyt predĺžiť a aj cena výrazne stúpnuť.

rybka16
9. aug 2019

@dudart Bola som v januári a to akurát ešte prerábali sály aj šestonedelie to staré, či čo to tam robili, takže teraz to už nie je asi relevantné.

momkaa
autor
10. aug 2019

@dudart celkom dobre ja sa nemôžem sťažovať som mesiac a pol po pôrode a fakt som bola spokojná až na stravu inak prístup ošetrenie izby a tak tak s tým som bola spokojná veľmi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre