Ahojte, som v 21 týždni a hoci mi moja gynekologička vypisala vymenny lístok na vyšetrenie prenatlnym skriningom nešla som tam. Čo sa môže stať ak som toto vyšetrenie neobsolvovala? Do poradne chodím pravidelne.
V 20 tyzdny som bola u svojej gynekologičky na ultrazvuku a povedala že všetko je v poriadku. Aj na výsledky krvy a moču ktorý mi robí pri každej poradni povedala že zatiaľ všetko ok...
A ak sa môžem spýtať prečo nejdete ? Každé vyšetrenie ktoré je , je na niečo .. prečo zo nerešpektujete ?
@marika1712 to zalezi aky kvalitny usg ma tvoja gynekologicka a aky odbornik je v screeningu vyvojovych vad...
Ahojte neviem ci mi poradite ale mam taky problem poslednu menstuaciu som mala 23.08.2016 robila som si teho.test uz 4 krat a stale je neg.ziadne priznaky nemam na teho. ale uz troska vypukli brusko mam neviem co si nam o tom Dmysliet mozete mi poradit ?Krv mi brali ale vysletky budu o tyzden a na sono cakam .Dakujem
@marika1712 No neviem ako to funguje tu na SVK ale v UK to bol dost dolezite sono, kedze to bolo podrobne vysetrenie, pozerali uplne vsetko, kontrolovali a boli to odbornici na to urceni... A suhlasim s vyssim prispevkom.. Kazde vysetrenie je na nieco urcene, o to viac ked si tehotna... Mala by si to respektovat, ked ta tam gynekologicka poslala aj napriek tomu ze si bola u nej na sone, tak asi mala na to dovod
@marika1712 tak mne robí tiež zakaždým ultrazvuk aj tlak je ukážkový aj moc negatívny,ale aj tak bude robiť podrobny skreening v 21tt .
@marika1712 ultrazvuk na bežnej poradni je zameraný len na srdiečko a bežnú kontrolu. Skreening znamená, že ti dr. spraví podrobnú prehliadku, či má bábo všetko čo má mať (či má orgány správne uložené), či nemá nejakú disfunkciu, ktorá by sa dala "opraviť" a hlavne práve tento skreening je pre tvojho gynekológa kľúčový k pôrodu. Pozerá sa nie len bábo, ale aj maternica a placenta (poloha, prekrvenie, živiny...) dosť podstatné pri pôrode. A taktiež jazvy po iných operáciách či pôrodné cesty. Dôvod prečo si sa rozhodla to neabsolvovat bol aký?
@marika1712 nič sa nestane, čo by sa malo stať. To vyšetrenie je pre tvoje info, či je tvoje dieťa zdravé. Dozvedela by si sa či má nosnú kosť, šikovné prejasnenie, či nevykazuje známky nejakého syndrómu, či má správny tep, dĺžku atď, plus by ti zobral Dr krv na tiež dôležité údaje na porovnanie S utz. Povinné neni nič. V podstate suhlasis s akýmkoľvek zdravotným stavom dieťaťa A nehrá to u teba rolu aké sa narodí, čo je veľmi dôležité rozhodnutie, pretože rizika sú vždy. Je to proste tvoje rozhodnutie.
@danusskaaa je to jej rozhodnutie, nieje to povinne.
@sono2 myslím si ze všetko je podstatne co sa týka dieťaťa . Každá jedna kontrola je potrebná , inak by ju predsa nerobili . toti neni 3D sono . Kde sa len vlastne pozerá či dieťa nemá rastep a musí sa zato platiť .. och boze
@marika1712 nič sa nemusí stat. Ale v dnešnej modernejsej dobe s rôznymi možnosťami je celkom fajn vedieť, ako je na tom moje dieťa. Či nebude náhodou po pôrode potrebovať pomôcť... viem, že ak je nejaké podozrenie pri takýchto skríningoch, tak lekár môže odporucit takú pôrodnicu, kde budú vedieť babatku hneď po pôrode pomôcť. Aby ho nemuseli prevážať. Napríklad.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@marika1712 predpokladám,ze ide o podrobny ultrazvuk,ktory sa v tomto týždni robí,mne ho bude robiť moja gynekologička. Stat sa nestane nič,ale tu sa skúma podrobnjšie či sa dieťa vyvíja normálne a či nieje nejaká odchýlka pri meraní a nehrozí postihnutie ako pri ultrazvuku v bežnej poradni. Musíš sa spýtať gynekológičky,ci tam posiela bežne každú pacientku,lebo nemá tak kvalitný ultrazvuk,alebo sa jej niečo nezdalo.