Čo s hemeroidmi dva týždne pred pôrodom?

sissidi
3. júl 2019

Prosim Vas pekne, mam necele dva tyzdne do porodu, avsak uz asi dva tyzdne ma trapi vychadzajuci vonkajsi hemeroid na konecniku :(. Skusila som procto-gyvenol, capiky preparation H, dubovu koru.. acsak nic nezabera. Stolicu mam normalnu, papam aj troska psilium.. vsetko to pretrpim, ale bojim sa porodu ze ma este aj toto bude boliet akoby toho nebolo dost. Hybem sa, nesedim vela a snazim sa uz lezat - uz ani nevladzem posledny tyzden. Ked si ho zatlacim spat tak stale vyjde vonku, mam to tak nechat vonku? A riesili ste lekara aj takto pocas tehu alebo to nechate odist po tehotenstve?

sapetka
3. júl 2019

@sissidi no ked budes rodit tak ti vyjde cely von. Mna toto bolelo viac ako sitie.. bala som sa ist na velku.. ale uz v nemocnici som si zacala davat cipky a gel (ale neviem uz ktore-viem ze sa mohli pocas kojenia)a casto som sa sprchovala, vlastne po kazdem mensej potrebe a on sa potom vstrebal cca do 2t. Treba len vydrzat asi. A dubova kora, nie som si ista co v tehu sa moze (?)

sissidi
autor
3. júl 2019

@sapetka no toto, ze ta bolest je uz teraz a veelmi neprijemna, to je asi taka dan za dietatko 😀.. uz vydrzim.. ano tak pocas tehotenstva sa mozu, vraj, v lekarni mi povolili.. este si overim ako to je pri kojeni.. dakujem 😊

magnolia555
3. júl 2019

Z xc xc

x_mery_x
3. júl 2019

Ja mavam s tym problem..tak som tiez zvedava ked budem vo vyssom stadiu a pri porode. Mne niekedy velmi pomohla dubova kora a teraz len fine 6 ..je to drahe, ale fakt mi to naj pomohlo 🙂 je to taky olejcek na vonkajsie pouzitie

jaja23
3. júl 2019

@sissidi skus avenoc masticku, alebo čipky, je to homeopatikum tuším. Mne pomohlo len toto. Hoci po pôrode mi hemoroidy vychádzajú von pravidelne, ale aspoň nebolia.

sunny02
3. júl 2019

Avenoc masť môžem odporučiť aj ja, tiež mám problém s hemoroidmi počas tehotenstva.

eliska13
3. júl 2019

@sissidi
asi by som isla k lekarovi pre istotu nechcem Ta strasit, ale porodom a po porode sa to zvykne este zhorsit

sima1415
3. júl 2019

Neboj sa , počas pôrodu to nebudeš ani cítiť , potom sa budeš báť ísť na veľkú ale odporúčam ti vypýtať si čípok čo najskôr až to máš rýchlo zasebou , mne osobne pomohla dubová kôra, vlhčený toaletný papier ( proctogyvenol) a sedavé kúpele v repíku a harmančeku ( aj po šití to pomôže ) , mám 8 mesiacov od pôrodu a až teraz zmrd jeden zmizol :D neboj sa ak ťa to nebolí a nekrváca tak je to v poriadku 🙂 prípadne ak ťa to moc obmedzuje povedz o tom gynekológovi on ti dá lieky ale za seba poviem že na to po pôrode ani nepomyslíš keď budeš behať okolo bábätka 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre