Čo hovoríte na povery o tehotenstve?

hanulka26
30. okt 2011

napr. nesmies o niecom hovorit a ukazovat to na sebe, lebo sa to nejakym sposom objavi na babatku a podobne.

jarunka111
30. okt 2011

neverím takým poverám, ani žiadnym iným. Proste mi to príde ako niekoho výmysel, ktorý sa z nejasných príčin traduje až do dnešnej doby. Idem si tiež niečo vymyslieť? 😀

madamebutterfly
30. okt 2011

Podla mna hluposti ale napr ja osobne verim ze ak sa vysmievas z niecoho, napr zdruheho dietata alebo cloveka ze sa ti to vrati a ozno na vlastnom dietati. Preto aj ked vidim nieco nezvycajne na niekom druhom,mozno aj smiesne tak nehovorim nic.

sssimi
30. okt 2011

Neverím poverám. Pri malej som kupovala veci od kedy som vedela, že som tehotná. Kočík som mala mesiac pred pôrodom doma, aj postieľku postavenú a pripravenú atď....... Ale tu čo popisuješ ani nepoznám. V podstate ich nepoznám veľa, lebo ma nezaujímajú.
Tie čo tomu veria a nečo sa prihodí, tak to potom prehlasujú, že to naozaj tak je a iné možnosti si nepripúšťajú....

huterika
30. okt 2011

no tak u mna sa povera: "ak nechces ostat aj ty tehotna nemala by si hladkat brusko tehotnej zeny"... naplnila velmi rychlo a dvakrat pocas roka

katka3012
30. okt 2011

Mozno sa budem opakovat,ale tiez som taka,ze skor moc neverim.Ale ,ked vidim napr,postihnute dieta,tak tiez sa nevysmievam,ale skor mi pride vsetko luto.A vzdy sa pozriem ,nato ,co mam okolo seba a som za to vdacna a stastna.

titkovamiriam
30. okt 2011

tiež na povery neverím,ale červenu stužku som mala na postielke aj kociku-pre istotu a o tom hladkani bruska tehotnej kamoske viem tiež svoje 😉

minnie55
30. okt 2011

Hlúposti, len sa tým zbytočne zaťažuješ a trápiš. Počúvaj svoje inštinkty, ale nedaj sa manipulovať a tyranizovať takými somarinami, čo vymysleli ľudia, ktorí nemali nič dôležitejšie na práci 😝
Normálnemu človeku ani nenapadne vysmievať sa z postihnutých detí alebo z akéhokoľvek nešťastia iných ...

katkapapacova
30. okt 2011

povery platili skor v minulosti, teraz je vsak taka doba ze jednoducho je absurdne dodrziat viacere z nich, vravi sa ze o tehu by sa nemalo rozpravat druhym pocas prveho trimestra, nemala by sa kupovat vybavicka, chodit von pocas sestonedelia, ale ako pisem to platilo skor v minulosti, nie teraz ked sa treba 48h po prepusteni z nemocky hlasit u pediatra, ked ti treba vybavicku kupit, vyprat vyzehlit, v minulosti sa takmer vsetko dedilo a o tehulu sa starala cela dedina, to vsak dnes z daleka neplati, takze nie povery nie,ja som tie reci prestala pocuvat, len sa tym zbytocne znervoznujes 😉

zuzi118
30. okt 2011

Myslim si, ze povery maju urcity racionalny zaklad. Napriklad povera, ze sa nema zena pozerat na nieco skarede, aby sa jej nenarodilo skarede dieta - zena sa nema rozrusovat, stres dietatku skodi. Povera, ze zena nema chodit na pole, lebo bude slaba uroda - zena je chranena pred tazkou fyzickou pracou. Povera, ze zena nema chodit na voze, lebo sa prevrati - chranena pred drncanim, ktore sposobi predcasny porod. Povera nehovorit o tehotenstve kym zena neciti pohyby - velmi casto sa tehotenstvo konci potratom, takze zena nemusi potom vysvetlovat kazdemu preco uz nie je tehotna.

Takze treba sa z tychto povier poucit. Mysliet na dobre a pekne veci, tesit sa na babatko, nestresovat sa a nestrachovat sa a celkovo prezivat tehotenstvo tak, aby to bolo naozaj radostne ocakavanie 🙂 Jedz to co ti chuti, snaz sa vela hybat na cerstvom vzduchu a pocuvaj krasne porodne pribehy. Tehotenstvo je jedinecne a neopakovatelne obdobie v zivote zeny, mali by sme ho prezivat s radostou 🙂

happy8051
30. okt 2011

riad sa sebou, svojou intuiciou a citom.... v tehotenstve aj vo vychove.
jedine pravidlo ktore ja dodrziavam je, ze neberiem malu so sebou na cintorin. To je ale moj pocit, neriadim sa poverami

tea333
30. okt 2011

povera podla mna znamena, ze sa to povravalo..nie su to fakty, ale vymysly 😎 este aj z roku pred Kristom 😝

pingu1
30. okt 2011

otazka je, ci tomu veris a co si vsugerujes. ak ano, tak sa povera splni...

acikaa
30. okt 2011

ja poveram neverim vobec 🤐

nelicefo
30. okt 2011

Neverím. 😉

monika15
31. okt 2011

neviem... urcite ano....

mi sme nic nekupili az kym som neprisla z porodnice.....

kamoska mala milion veci zariadenych a dieta zomrelo pri porode.....
.....

diid
31. okt 2011

neverim poveram. O tehotenstve som vravela rodine hned ako som zistila, (ak by sa nieco stalo nedokazala by som sa pretvarovat ze som ok pred rodinou) veci som zacala kupovat este predtym ako som otehotnela, ziadne cervene stuzky deti nemali, odhady ci je chlapec alebo dievca by neboli spravne podla velkosti brucha alebo pleti pretoze som mala oboch d/ch dvojicky.

kepassa
31. okt 2011

malej sme nakupovali postupne cca od toho 5teho mesiaca kedy sme vedeli ze cakame dievcatko, tak sme nakupovali vsetko co trebalo: kocik, postielku, vybavicku oblecenie vsetko prosto, narodila sa nam krasna a zdrava dcerka, dokonca som pozerala pocas tehu asi 4 horory a aka je nadherna 😀 🙂 treba rozmyslat racionalne, dnes je doba kedy sa musi vsetko pokupovat a nie je to lacne, neviem si predstavit, zeby sme tolko penazi minuli jednorazovo navyse vo vysom stadiu sa mi uz ani nechcelo nakupovat a bola som rada, ze som rada a nikde uz nemusim, ze mozem oddychovat a nie to sa este teperit v poslednom mesiaci po nakupoch..ee, to nie je pre mna. Zial co sa ma stat sa asi stane 😒 druhykrat som potratila v 10 tt a urcite to nebolo tym, ze ked som sa dozvedela ze som tehotna tak som si kupila bodynka pre male...

lenkaks
31. okt 2011

Dobre ranko,ja som zacala nakupovat vybavicku od siesteho mesiaca...neviem si predstavit kratko po porode behat po meste a nahanat kocik,oblecko,veci pre babatko....Mala som doma aj kocik,ale bol zabaleny v krabici....A nic sa nam nestalo...Kamoska zacala nakupovat mesiac pred porodom ,tiez mala kocik v krabici doma a babatko jej umrelo pri porode... ☹ Tiez tym poveram neverim...Co sa ma stat,sa stane.....

janka2509
27. aug 2019

Po dvoch potratoch som kaslala na všetky blbé reči. Prioritou sa stalo iba donosit zdravé dieťa, čo sa aj podarilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre