Čo hovoríte na lyžovanie a behanie v tehotenstve?

andrejka_adg
3. jan 2015

Baby, pred tehotenstvom som veľa športovala .... beh, lyžovanie, plávanie, fitnes, potápanie ...
Mám otázočku, čo si myslíte o lyžovaní v 3.-4. mesiaci? a tiež o behaní v tehotenstve? je tu niektorá z vás, ktorá takto športovala aj počas tehu? budem vám veľmi vďačná za každú vašu odpoveď alebo radu 🙂 🙂 🙂
Čo sa týka lyžovania, viem, že tu skôr ide o ľudí na svahu - nie všetci, ale poniektorí 😒 😠 , aby ma niekto "nenabral" na svahu ... ustáť to ustojím, keďže doteraz som sa lyžovala len na "strmákoch" (skôr označených čiernou farbou 😀 )

marcelatje
3. jan 2015

1+1=2 logika nepustí 🙄
Kamoška fitneska cvičila celé tehotenstvo všetko okrem brucha a všetko bolo v poriadku. Iná sa ani z postele nepohla a potratila...... ako máme vedieť ako tvoje telo zareaguje, alebo či ťa niekto na svahu nenaberie? Každá sme iná aj tehotenstvo prebieha inak. Zváž si riziká a rozhodni sa.

vroni
3. jan 2015

Myslim, ze lyzovanie v tehotenstve je len sprosta frajerina. Mozno ustojis, ze sa o teba niekto obtrie, priamy naraz neustojis ani ty ani buduce dieta. Ked uz tehotenstvo bez lyzi nevydrzis, tak zober bezky, ale na svah by som nesla. Ani na modry, zaciatocnici su vacsia pohroma ako dobri lyziari. Behanie je v pohode, si myslim.

mmmj
3. jan 2015

beh mozno v tych prvych mesiacoch, lyzovanie nie. Aj ja som vasnivy lyziar, lyzujem najradsej v lomnickom sedle (nie z frajeriny,ale kto tam lyzuje pozna ten rozdiel ), ale pocas tehotenstva som sa musela premoct Sice ked som bola tehotna s druhou dcerou, tak som tu prvu ucila lyzovat na detskom svahu, ale to som bola tak v 3.mesiaci a vyslovene len na tej somarskej lucke.
Ci ustojis nejaku zrazku nemozes povedat, lebo ked Ta niekto na svahu zvalcuje aj zabit ta moze bez ohladu na Tvoje schopnosti.

pilinka1
3. jan 2015

lyžovanie by som si odpustila - príliš veľké riziko pádu a úrazu, ak už musíš na lyže, tak skôr bežky, ale len po nenáročných trasách, skôr po rovine.a beh je myslím v pohode, pokiaľ si behávala aj pred tehotenstvom, tak by som v tom pokračovala. Klasický rekreačný beh pokiaľ nie sú nejaké problémy v tehu by nemal byť problém, ale zase žiadne pretekárske výkony a presilovanie. a konzultovala by som to s lekárom. fyziologické tehotenstvo nie je choroba, ale zase všetko s mierou 🙂

siska53
3. jan 2015

Lyžovanie určite nie..s behom podľa mňa tiež opatrne..slor skus nejakú jogu či pilates..je kopec cviceni pre tehotne... A ak beh,tak tiež opatrne..zvlast teraz keď sa smyka... Možno skôr rýchla chôdza.. Tej som sa ja teda nevyhla kvôli 1,5r..synovi,lebo on bol vrtuľa,ešte v 7.m.som visela na preliezke.🙂.. A to som si akoze davala pozor lebo po sekcii a mala som zakaz dvihat tazke bremena... No tak som sa akoze setrila..a chodila som na gravidjogu,dokial mi to doki kvoli tvrdnutiu brucha nezakazal ze ved pohybu mam pri malom aj tak dost.

daisylucky
3. jan 2015

Behanie v pohode, ak si behala aj predtym. Lyzovanie, bicyklovanie, korculovanie a ine sporty, kde je velke riziko padu urcite nie.

roamers
3. jan 2015

Ahoj, ja som lyzovala v 4 mesiaci ale na beh by som sa nedala, moc otrasov, no podla mna ako sa kto citi. Ja som tiez v tehu vela cvicila ku koncu aspon na fitloptach a plavanie, este den pred porodom som si bola zaplavat. Prave sme zitili, cca 15 min., ze cakame druhe babo a budem ucite cvicit aj s druhym babom. Beh u mna nie preto lebo ho celkovo nemam rada.

bubelko
3. jan 2015

ak si behala pred tym, tak beh je ok, moja sestra behala az pokial jej nezacalo brucho tvrdnut, ja som do fitka chodila do 28tt.
a lyzovanie - nie. nejde o to, co ty ustojis a neustojis, ale o to, ze ked ta nejaky dobrak trafi, tak to velka vyhra urcite nebude. a tiez - aj najlepsi lyziar moze nestastne sam spadnut.
bezkovanie by malo byt v pohode 😉

lennicka
3. jan 2015

Ja som lyzovala od 6-8 tyzdna tehu, ale neuzila som si to, beh ak si behavala aj predtym, tak by mal byt ok... Ja som do 4 mesiaca korculovala... Potom som radsej robila jogu a plavanie, akosi prirodzene som zacala robit iny druh sportu. Ved sa porad s lekarom a pocuvaj svoje telo, niekto zvlada aj takyto druh sportu a niekto nie, ja som sa "radila" so svojim telom 🙂

janinah
3. jan 2015

Tehotenstvo netrvá roky a nikdy som neriskovala .Ľahko sa radí v zmysle,že to nie je choroba a môžeš to i ono,ale ak nedajbože o dieťa prídeš,tak si len sama sebe môžeš vynadať,že si nesedela radšej doma na zadku .Polyžuješ ešte do konca života dooosť...a beh sú otrasy,takže ani to by som neriskovala

taami
3. jan 2015

Podla toho ako som ja robila, prvorodička, a v 37 rokoch: beh cca do 5 mesiaca, 10km, 2-3x do tyzdna, neskor uz len rýchla chôdza a fitko: 3x do tyzdna s trénerom az do 7 mesiaca. Snowboard - to som nesla, rodila som cez Vianoce. Vsetko bolo ok, ale určite je to individuálne, treba sa sledovať a počúvať telo.

1superlienka1
4. jan 2015

my sme boli na lyzovacke ked som bola v 3 mesiaci,lyzovala som normalne,ale ked sa na to pozriem spatne uz by som to nerobila,aj ked som sa pytala gynekologa,povedal,ze jasne mozem.Tersz ked mam maleho a si predstavim ze som mu mohla nejako ublizit uz by som nelyzovala,ale cvicila som do 5mesiaca vo fitku

ivkadracova
8. jan 2015

Ahoj @andrejka_adg som obycajna ale neposedna zena, ktora rada lyzuje aj si obcas zabehne, chodila som do fitka a to vsetko pred aj pocas tehotenstva. Po porode hned ako som mohla som isla na bicykel, a po pol roku aktivne na aerobik. (Furt som tlusta... katastrofa) V pohode som opat otehotnela, lyzovala som v 5 mesiaci, a mam taky dojem, ze sa to zopakuje.
Ak mas strach z ludi na svahu, pozicaj si skialpove lyze a chodte dakde do kludneho svahu, ci uz pod vlek alebo na tur. chodnicek ked bude sneh, kde je menej ludi, vyslapat si, a potom v klude zist. Napr. na dumbier.. Moj nazor je, ze spadnut mozes aj na rovnej ceste (mne sa to stavalo, lebo som bola tazka a vzdy som si vytkla kotnik..) pri sporte pradoxne nikdy nic. V prvom trimestri mam ale so sportom problem, lebo je mi zleeee 🙂 Potom to uz ide. Jasne, od 5-6 mesiaca som nebehala, natriasanie by bolo moc v takom stadiu, ale fitko, tura a pod. to sa da takmer do porodu. Chodila som aj do lahsej sauny a termalnych kupelov.
Sportu zdar!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre