Ahojte prosim vas na uvod tí co ma chcete odsudzovat prosim ani to robit nemusite mam uz sama so sebou problem a vycitam si to. Takze mam 23 rokov som silna diabeticka a moj lekar mi neodporucal uzivat antikoncepciu samozrejme len docasne ale spat k veci pred vyse mesiacom som ostala tehotna ano viem je to chyba mojej nezodpovednosti. Avsak prave som nastupila na vysoku a dieta neprichadzalo do uvahy a taktiez chlap s ktorym som ho mala mat to zasadne odmietol. Odovodnil to tym ze sa na dieta este neciti a plne ho chapem bol so mnou kratko cize jeho obavy si myslim boli na mieste. Tak som teda isla na potrat. Necitila som ziadnu fyzicku bolest za to ta psychicka bola silna , cez to vsetko som sa snazila usmievat, byt stastna ale proste len na oko. Cez den som prezivala a v noci silne muky... ta najhorsia cast, ktorej nemozem ani ja sama uverit je ta ze som pred par dnami zistila, ze som znova tehotna. Znova s tym istym chlapom. Nemohla som tomu uverit pretoze som si myslela, ze po tom potrate tak lahko neotehotniem. Chlap s ktorym ho mam to dieta zasadne odmieta, dal mi cas aby som sa toho dietata zbavila nerozpravame sa spolu . Zial potrat mi uz nevykonaju vraj len 1 krat do polroka. No zial nie je to zial ale aj je . Nesmierne trpim. To dietatko.... nie som financne zabezpecena, nemam skolu, nie som pripravena a hlavne musim respektovat jeho volu. On to dieta nechce. Od znamej som dostala tabletku na vyvolanie potratu, ktore na Slovensku nedostanem len tak .... toho chlapa strasne lubim, nechcem ho sklamat, nechcem si ho priviazat k sebe tymto sposobom, nechcem aby sa citil ku mne priviazany ... ale spat k veci dal mi tyzden cas aby som sa ho zbavila. Citim sa strasne sama, citim sa akoby to bola len moja starost a hlavne mam nesmierne vycitky. Neviem sa do toho dokopat. Nie je tu nejaka z vas, ktora si presla niecim podobnym? :(
@katka2423 ahoj,ja ta odsudzovat nebudem...chcem ti povedat len jedno....dietatko je dar z nebies, niwkolko rokov sa nam nedarilo otehotniet,az teraz a je to neuveritelny pocit....co sa tyka tvojho partnera,mam na teba len jedinu otazocku...on pri tom "inkriminovanom" sexe nebol? 😲
jedna taká téma (resp. veeeeľmi podobná) tu ešte neutíchla a ďalšia začína. to zas bude... 😔
OMG žena ako môžeš milovať chlapa co ta posiela na potrat 😧😧😧 ??? Ako co očakávaš od takéhoto vzťahu ?
Ja mam tiez z lekárskych dôvodov doporučene neužívať antikoncepciu. Jedine co mi ako tak odporučili bolo vnútromaternicové teliesko, ale to som odmietla. Napriek tomu sme otehotneli plánovane. Proste sme si dávali pozor.
nechces ho sklamat? on nemysli na to ze by ta nechcel sklamat? preco tolko myslis na neho a chces silou mocou byt s nim? to nie je o tom ze sa na dieta neciti. Keby s tebou planoval buducnost a chcel by s tebou byt tak by to prezil, prisposobil by sa situacii a povedal by ti ze to spolu aj s babom zvladnete, co je toto za chlapa? on nema ziadnu zodpovednost labeo co?
@katka2423 nemusis respektovat jeho volu,a Tvoju kto bude respektovat?on nechce starosti,no na to mal mysliet skor,ak ostanes sama,on bude na dieta musiet platit,ku rodicom alebo inym pribuznym ist nemozes?
a prosim Ta,povedz,ze ste sa chranili ☹ ci to on Ta s prepacenim ,,vyprasi,,a potom sa modli aby si neotehotnela,ci ako? ☹
a zbavit by si sa mala Ty jeho
Mal tazke detstvo preto nechce aby dieta islo naadopciu. A nechce dieta pretoze sa este vraj neciti natolko zodpovedny aby sa staral o dieta,ani financne ani psychicky. Navyse bolo to medzi nami take dost nahnute a preto ho urcite aj nechce. Citim sa strasne sama na to akoby som sa sama oplodnila . :(
Len jedno,...nechaj si to dietatko aj napriek tomu ze on nechce a uvidis casom,..popros rodicov o pomoc,..nic ti neujde, vsetko raz dobehnes,..dieta je dar ,tretiu prilezitost,, mozno , uz nedostanes
@katka2423 A ty uvažuješ nad tým, že by si s ním po tom potrate (už druhom!) zostala? Nechápem.
zial zijem len s otcom od neho pomoc ocakawat nemozem :( som na to uplne sama, som sama na to ay som si to nechala a sama aj na to aysom potratila...
Chlap keď povie svojej partnerke že choď na potrat!!!!!! Tak to nie je chlap, to je zbabelec. Ten ťa nelubi. Rozhodnutie je na tebe si myslím.
@katka2423 nemáš veľa na vyber, veď daj dieťa na adopciu. Co iné keď si ho nechceš nechať. Len si nemysli, ze tento chlap ta miluje. Akurát co si z teba spravil živý matrac aby mal do čoho pichnúť. A ty sa pre takého človeka ešte trápiš ze ho sklameš a ešte ho aj miluješ ?! No si ty normálna ???!! Normálne sa mi rozum zastavil. Môjmu mužovi tak isto. 😕😕😕
@katka2423 prepáč, ale Ty strašne lúbiš a nechceš sklamať úplného debila... otehotneli (NIE OTEHOTNELA!! ale otehotneLI) ste raz.. ok. Ja za tieto potraty nie som, ale dobre... vyriešili ste to, išla si na potrat. Nechápem, prečo ste sa druhý krát už nechránili.. teraz čo? Vezmeš si tabletku, ktorá je neskutočný bordel a sama píšeš, že si diabetička a nemôžeš brať ani HAK... ktorá je oproti tomuto tic-tac... on vie, že nič neberieš? Vie aké sú riziká nechráneného sexu? Vie aké riziko pre Teba tá tabletka predstavuje? Jemu na Tebe asi až tak veľmi nezáleží... Dáš si tabletku, dieťa nebude... a potom čo? budeš hroooozne prekvapená, že sa to stalo tretí krát a on Ti dá zas týždeň, aby si sa toho zbavila a pekný deň za nami?
Ak sa bojíš tej tabletky, tak zvoľ utajený pôrod a dieťatko dostane rodina, ktorá sa ho márne snaží mať a nejde to... skús si tu prečítať niektorú snažilkovskú diskusiu a uvidíš ako Tie ženy trpia a ako veľmi túžia po deťoch.
A zareagujem . Budem sa snažiť co najslušnejšie . Aj ked na jazyku mam uplne ine slova . To myslíš vážne. Ze s takým chrapunom chceš byt ? Preboha !!! Veď je to obyčajný hnusný sebecky hajzel ! Fuj . Neznášam takýchto ľudí . Uvedomuješ si preboha, ze on ti dal na vyber medzi ním a VAŠIM dieťaťom ?? Co to je za chrapúna ? Uz raz si chybu urobila , chceš to urobiť zase ? Veď to je dieťatko . Necítis sa pripravená ? Ked sa narodí , tak to príde , uvidis . Budeš pripravená . A ver mi , ze ked to male uvidis , budeš neskutočne šťastná , ze si sa nerozhodla inak . Da ti oveľa viac lásky ako henten tvoj chrapun . Aj ked z jeho strany sa o láske hovoriť nedá.
@katka2423 Si pre neho len kus handry a mala by si si to co najskor uvedomit... Po potrate si najviac plodna cize sa necudujem ze si otehotnela a este by ma zaujimalo ako je mozne ze si otehotnela ked on decko neste? Vy neviete co je ochrana? Su rozne kondomy, gely, tabletky, jednorazove tabletky, kruzky a neviem co vsetko... Zjec tu tabletku a modli sa aby si este niekedy otehotnela, a ver tomu ze ked ti vyvola potrat budes chciet radsej umriet, taka to bude bolest.... Ja som zazila samovolny potrat v 8tt a myslela som ze ma roztrhne od bolesti, neviem si ani len predstavit aka to bude bolest ked si babo odtrhnes od maternici dobrovolne.... Ako ho mozes milovat? Ved je to obycajny sebec a dobrovolne si zabije dve deti za sebou... Ach zenska, spametaj sa...
@katka2423 a ty este chces byt s takym debilom co ta na potrat posiela? Neciti sa zodpovedny aby sa staral o dieta? Ale na sex sa citil.. a vy obaja inu formu ochrany nepoznate?
Fúúúúú, tak toto je na mňa moc....., rodila som presne v tvojom veku svojho vymodleného, vytúženého syna, o ktorého sme sa dlho snažili, napriek tomu, že som navštevovala a ukončila VŠ, mojou prioritou bola mať zdravé dieťa.... Nie každý dostane takýto dar- tak ho prosím ťa prijmi. Do pôrodu môžeš predsa pracovať, niečo ušetriť, ale v prvom rade by som NIKDY nebola s chlapom, čo ma posiela na potrat. Zbav sa jeho, dieťatko si nechaj, a už nikdy nebudeš musieť napísať, že sa cítiš na všetko sama. Pretože ono tu bude pre teba celý život.....
Tak len dufam, ze toto je vymyslene, inac nechapem, ako moze niekto takyto behat po svete, jaj, tu by sa dalo napisat veci. Mala by si vyhladat odbornu pomoc, lebo to nemas v hlave v poriadku a este by si si mohla dat podviazat vajecniky
A možno máš novú šancu na to, aby si dieťa priala ako dar a vážila si život...
Trapas. Vymyslena tema.
Nechcem ta súdiť, ani uraziť, ale ty si uplna hlupana !!!!!!!!!!
Bez kúska úcty k sebe samej !!!!!!
Ano spravila som fakt sprostost. Nechranili sme sa dostatocne, on vedel ze nemam pilulky takze to som mu nezatajila .. a kondom on nepouziva ale daval si pozor ani onsam tomu nemoze uverit ze som tehotna zasa, dokonca mi ani verit nechcel a neviem ci mi vlastne aj veri. a ano milujem toho cloveka pochopte srdcu nerozkazete..
@katka2423 ako prepac ale neverim, ze ked si sexualne aktivna diabeticka a povedala si to aj doktorovi, , ze ti neodporucal antikoncepciu? vacsinou sa diabetici na tehotenstvo nastavuju aby boli v poriadku aj matka aj dieta..prosim ta vrat sa do skoly, a rozpravky na dobru noc si vymyslaj pre spoluziakov.... 😖
tuto svoju uvahu ber ako odstrasujuci priklad, co v zivote nechces ...
presne ako pises nie si na nic pripravena, nemas nic, si nepripravena na zivot ... sprav si to vsetko v zivote tak, aby si pripravena bola..dokonci si skolu, vystuduj, najdi si pracu, zodpovedneho partnera, ktory ta bude milovat a pre ktoreho dieta nebude problem, vytvorte spolocne podmienky dietatu, aby ste mohli fungovat ako rodina... raz niekedy hlboko v buducnosti ...tak za 10 rokov v tvojom pripade...mozno 2030 roku !!
ked toto je pravda, daj dieta na adopciu a pouc sa prosim ...ze ked nie si zena bez vajecnikov a maternice, tak ked chlap do teba vlozi svoj penis a dojde k ejakulacii tak mozes otehotniet... ze kazdy cicavec aj iny tvor, je prvotne stvoreny na to, sa mmozil , tak si prosim zober z toho poucenie..tie dve otehotnenia vyzeraju ako scifi a neviem ci si tak nezodpovedna, alebo uplne hlupa, alebo nepoucena..... co robili tvoji rodicia pre pana krala?
ja mam normalne dost z dnesnej mladeze... ty o potrate hovoris ako keby si vybrala kurca z truby ..boze moj hrozne ..a ten tvoj chlap mi pripada uplne od veci ...
Ten chlap je obycajny chudak!!!!A Co tak si nasadit Kondom ked nemozes brat antikoncepciu ? To sa mu tiez nechcelo? Nieeee jednoduchsie je predsa zabit plod v tebe druhykrat a riskovat tvoje zdravie!!!Si normalna? Ty chces mat niekedy vobec deti? Asi to ma nejaky dovod ze 2potraty za polroka nerobia!!!!A ze respektovat jeho volu a nechcem ho stratit!!!Si hrozna hlupana ,sorry ked to mam takto nspisat!!Takuto zenu bez sebeucty nikdy ziaden chlap lubit nebude,lez len vyuzivat na sex tak ako to robi tento!!! Strasne!!!!
@katka2423 to sa žiaľ pochopiť nedá... raz to veľmi veľmi olutuješ... len dúfam, že nebude neskoro... a čudujem sa Tebe, že keď Ťa raz poslal na potrat a bolo to pre Teba také bolestné (duševne), tak si netrvala na inej forme ochrany... lebo evidentne si pozor dávať nevie... a nehnevaj sa na mňa.. mi sme si mužom davali pozor 4 roky... ale boli sme spolu a vedeli sme, že keby sa "šmyklo" tak jednoznačne budeme rodičia, preto som na túto formu "antikoncepcie" pristúpila...
Ach jaj.. akoze nechces ho sklamat?.. ved sklamal on svojim postojom k Tebe a vasim detom.. ruky prec od takeho chlapa. Skor s tebou sucitim ohladom zabezpecenia buducnosti teba aj dietatka ak si ho nechas.. hladaj pomoc v rodine ak sa da, a na toho chlapa sa vykasli, nie je pre Teba dost dobry
@katka2423 nie nepochopím , ze miluješ človeka , ktorý ta uz druhýkrát posiela na potrat ! ! A este kadejakým pochybným spôsobom . On ta vôbec nemiluje . Pán veľkomozny nepoužíva kondom hej ? ? Boa ale bych ho vytrieskala!! Mam pre nho par stavnatych pomenovaní , ale to sa tu asi nesmie ..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katka2423 ten tvoj "chlap" sa tvari ako keby pri tom ani nebol.. tiez ako keby si sa mala zbavit pouzitych handier.
Toto ty lubis? A co na nom lubis? Ze ti robi deti a neciti sa zodpovedny?