Chuť na tuniaka, pečienku a šumivé magnézium

riusa221
25. jún 2016

Prajem dobrý deň žienky..je o tomto xy článkov a všade píšu inak 🙂 Preto sa pýtam priamo na radu od vás 🙂 Mám rizikové tehotenstvo preto je lepšie keď sa informujem a nebudem robiť hlúposti. Niekde som čítala že áno že sa to smie a inde zasa že nie nesmie. Tak ako ste na tom boli vy ? Ja milujem tuniaka no ten vraj obsahuje veľa olova..no mám na neho nehoráznu chuť. Čo sa týka pečienky tak z tej vraj môže vzniknúť nejaká choroba :( ba dokonca môže vraj vyvolať potrat. A to šumivé magnézium tak to je vraj odpad :D čiže žienky poraďte mi prosím.čo áno a čo nie ? ako ste na tom boli vy? Vopred vám ďakujem za každú jednu odpoveď a prajem krásny zvyšok dňa 🙂

zita19
25. jún 2016

Jedna porcia tuniaka urcite nenarobi ziadne skody, pecen tiez. Vsak sa toho nechystas pojest na metraky. Sumive magnezko je samozrejme plne chemie. Ale je to v podstate len soda bicarbona a nejaky kyselina aby to sumelo, plus prichute a farbiva. Na kazdej krabicke mas zlozenie, staci si vygooglit co je kazda zlozka. Su aj nesumive alternativy magnezia, ktore neobsahuju tolko pridavnych latok a su aj magneziove mineralky. Len v tych je sice pomerne vysoky obsah horcikovych soli oproti beznej vode, ale v konecnom dosledku to zas toho tolko nie je aby to vyrovnalo poziadavky organizmu v pripade zvasenej potreby.

riusa221
autor
25. jún 2016

@zita19 ďakujem veľmi pekne !! 🙂

bosoriak
25. jún 2016

@riusa221 Ja som ako tehotna s prvou dcerou jedla 3x do tyzdna pecienku, lebo mi to strasne chutilo. Ziadny potrat ani choroba sa nekonala. Myslis asi vplyv vysokych davok vitaminu A na plod, ale tak vysoke davky sa dosahuju umelymi liekmi, nie prirodzenymi potravinami. O tom, ze je tuniak plny olova pocujem prvykrat. Opat, ak ho nebudes jest kazdy den 4x, tak sa vobec nic nestane. Rovnako ako sumive magnezium. Nemozes to prehanat s davkami a ta trocha sody bikarbony ti rozhodne neublizi. Ja som v kazdom tehotenstve pila posledne 3 mesiace sodu bikarbonu s vodou, co ma tak zaha palila a su tu 3 zdrave deti.
Takze klido pido.

riusa221
autor
25. jún 2016

@bosoriak ďakujem 🙂 ide o to že som po dvoch zamĺčaných potratoch...tak teraz sa snažím vo všetkom kontrolovať..nechcem prísť aj o toto :/ čiže naozaj ďakujem 🙂

mimla
25. jún 2016

@riusa221 Všetko s mierou. Či je šumivé magnézium odpad netuším, myslím, že existuje množstvo doplnkov, ktoré sa dajú užívať. Ja som brala Magnesium Treonate a pila som Magnéziu. Pečienka je dobrá, dokonca žiadúca, ak je správne tepelne pripravená a správne skladovaná a neješ jej tony, daj si. Tunak detto. Tuniaky sa nedoporučujú s rôzych príčin. More v kde žijú je v tých miestach naozaj dosť znečistené, ale je to otázka miery. Druhá vec je že tuniaky sú vraj na vyhynutie, pretože sa masívne lovia, tak možno aj preto niekto vypustil informáciu, že sú vlastne fuj fuj. Nevieš tuniaka zameniť napríklad za lososa? Tie sú často z chovov. Nie je to na druhej strane nejaký humánny chov, ale to už som ja odmietala riešiť.

tobnuf
25. jún 2016

Ja som pecienku nejedla .. obsahuje vela vit A co je pre plod skodlivy a moze zdeformovat plod. A aj celkovo je pecen taka filtracia pre telo a zachytavaju bordel. A ja som mala tu vyhodu ze mne pecen nikdy nechutila .. fuj. A ak mas chut na tuniaka .. daj si radsej lososa 😉 nebudes mat vycitky a obavy

sense
25. jún 2016

Tuniaka som nejedla bolo mi z n3ho zle, pecienku som jedla za tehu niekolkokrat jednu dve porcie a vsetko je o.k myslim ze vsetkeho v3la skodi a je jedno ci si tehu al. Nie takze lokial si das s mierou urcite v pohode...

evittam
25. jún 2016

Ja som počas oboch tehu jedla všetko čo aj predtým. Neriešila som a ani ma to nikdy nenapadlo čo môžem a čo nie. A všetko je v poriadku. 🙂

zuzanaete
25. jún 2016

@tobnuf Myslim, ze pri dnesnych znecistenych moriach a sposobu chovu ryb je jedno, ci si da tuniaka alebo lososa. Lososa, co bezne u nas kupis v obchodoch by som nebrala ako velmi zdravu alternativu.

sisaka
25. jún 2016

@riusa221 v prvom rade ide o obsah ORTUTE nie olova. O tom, koľko môžeš zjesť tuniaka v tehotenstve je xy stránok, treba googlit v angličtine. Len tak na rýchlo, ak tuniak tak skipjack balený ako light tuna, menej ortute ako vo White tuna tam sa používa albacore. Príjem limitovať podľa odporúčaní myslím, ze limit je nie viac ako 300 g na tyzden. Ostatne ryby, s veľkým obsahom ortute asi netreba písať, to sa na Slovensku pravdepodobne ani nepredáva, ale ide o drave morské ryby. Napísala by som tie bezpečne ryby, ale neviem slovenské názvy, ale urcite makrela, pstruh, sardinky, treska. Treba googlit odporúčania pre tehotné, aké množstvo ktorej ryby. Ale v skratke malé ryby, nie drave ryby su bezpečnejšie.
@zuzanaete nie je to jedno losos obsahuje menej ortute ako albacore

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre