Som v 6.tyzdni a chcem schudnut... Vyzeram totiz ako v 6.mesiaci...
Mam z toho depku, kedze uz musim kupovat tehotenske oblecenie...
Ma niekto podobny zamer????
chudni po pôrode, nie teraz.
Asi tak..pockaj a chudni po porode..urcite nechces ublizit babtku, ono za to pockanie stoji..
@maria_mathis aj ja som silno pribrala kedze som kvoli babu prestala fajcit....samozrejme ze ma to neskutocne stve, ale tak neriskujem ze nejako ublizim babu... je pre mna dolezitejsie ako moja vaha...schudnem po porode...ked tym nebudem ohrozovat moje babo...teraz musis mat plnohodnotnu stravu....nemusis sice jest za dvoch...ale drzat dietu nie je vhodne...aj tak budes mat velke brucho... 🙂 drzim palce
@maria_mathis a to si tak vela pribrala za tych 6 tyzdnov? na chudnutie sa teraz ozaj vykasli, nejakymi hlupymi dietami mozes tak akurat ublizit babatku...nauc sa spravne a zdravo stravovat, chod na prechadzky...vsetky kila sa daju schudnut po porode 😉 a niektorym zenam jednoducho vykukne brucho skoro a potom sa uz nejako moc nezvacsi, tak nerob paniku a uzivaj si tehotenstvo 😉
suhlasim so @zivika, niektore maminy priberu hned na zaciatku a ine skor az na konci...
kasli na dietu, sustred sa na zdrave papanice a uzivaj si brusko... ked sa babo narodi, nebudes mat ani cas na pripravu jedla, nieto este jedenie :D samozrejme aj vtedy treba papkat...ale napr. u mna to bolo tak, ze som pribrala 18kg s malou a teraz mam 16 dole... vyhradne dojcenim. Mala ma uplne vycicia. Dokonca dnes som obliekla uzucke rifle spred tehotenstva a tusim este aj lepsie na mne stoja jak predtym :D
@maria_mathis a to si tolko nabrala za tych 6 tyzdnov??
Inac ja som si na stravu musela davat v tehotenstve obrovsky pozor a aj tak som neuveritelne pribrala...neviem si predstavit ako by som vyzerala keby jem klasicky
Zalezi na tom ako sa stravujes normalne, pokial si ten typ ze reznik, hranolky, osladeny caj tak bude pre teba zdrava strava ako ako dieta
Tak skus. Celozrnne pecivo, ryzu, cestoviny, ku kazdej porcii jedla vela zeleniny, ziadne mastne, vyprazane, knedliky, mucne omacky a samozrejme okrem ovocia ziadne sladkosti...namiesto majonezy smotanu alebo jogurtovy dresing, namiesto reznika kuracie prsia na prirodno, namiesto hranolkov uvarene jarne zemiacky zo smotanou a tvarohom, namiesto zemiakovych lupienkov slnecnicove semianka, oriesky, namiesto snikers kusok kvalitnej horkej cokolady... atd.
Kludne mozes skusit aj delenu stravu, napriklad masko + zelenina, ryza + zelenina . Pouzivat kvalitne oleje ( panensky olivovy, sezamovy..) na studeno do salatov.
Samozrejme kazdy den v ramci moznosti trochu sportu...dlha prechadzka, plavanie, cvicenie pre tehotne...
Je velky rozdiel ked si dat sladeny kupovany jogurt s farbivami, eckami a skrobom a je rozdiel ked si das biely domaci s nastruhanym jablckom alebo bananom. Telo dostane jogurt ale v ta druha verzia ovela viac prospeje aj tebe aj babetku
Ja nechcem ist na drasticku dietu - tych som uz prekonala strasne vela a nikdy som to neudrzala, naopak... ☹ Len co som si pokazila zdravie...
Ja som ten typ, ze priberem aj ked sa len pozriem na jedlo 😒
Uz som vymenila sladkosti za ovocie - rano ziadny chleba ale kvalitne cerealie s cerstvym ovocim... Majo za jogurt... Celozrnne pecivo... na veceru velky tanier zeleniny .. atd...
Mna ale prepada taky hlad, ze rychlo naladujem vsetko do seba a to ma stve... Ale ja nechcem jest kazde 2 hodiny, to si myslim, ze je vela!?!?!
Rano medi 8 a 9 su ranajky a o 11 zacinam s hladom, no pockam aspon do 12!!! Potom ovocia a o 17 uz sa neviem dockat vecere.. hmmm
@lujza123 hmmm... delena strava.. to sa moze???? A cez den ake velke casove rozdiely ked chces prejst z zivocisnej na rastlinnu???
Lebo to bola moja dilema - Ja niekedy neviem vydzrat bez toho ovocia cez den..
@kattrin5 Ja som vsetko obedovala mojmu prvemu synovi.. toto je moje druhe tehotenstvo a pri prvom som pribrala 29 kg a zhodila z toho iba 10! ☹
Ja jednoducho nechcem vobec pribrat - ja mam tolko na sebe, ze si myslim, ze ma uz moja kostra neunesie!!!
Tak potom je chyba v zlej zivotosprave a malo pohybu...treba s tym jednoznacne nieco robiy ale az po porode..ked si s tym dokazala zit doteraz tak tych par mesiacov ta nezabije...jedz velmi zdravo a denny pohyb..ja som pocas tehu pribrala 8 kil a to som zdravo jedla a az do porodu chodila na pol az hodinove prechadzky a plavala
@maria_mathis vsak jasne ze nehladuj....zdrava strava znamena 5 porcii jedla....cize cca kazde 2 hodiny..normalne si daj ked mas hlad a nestresuj, telo najlepsie travy doobeda...cize kralovsky velke ranajky, desiatu nejake ovocie, obed
Delenu stravu kludne mozes, tam ide len o to co s cim jes...cize masko(syr, vajicko, ryba) + salat/zelenina a zvlast chleba, cestoviny, ryza, zemiaky + salat/zelenina. Proste nedavat si tu klasiku maso ryza ale napriklad zvlast ryzu so zeleninou na obed a maso s salatom na veceru. Tymto si nemas ako uskodit, za cely den zjes to iste ako normalne len inak rozdelene
@maria_mathis delenu stravu mozes, nebude ta to tak zatazovat a normalne sa natlac ale del s rozumom aby si mala zo vsetkych zivin
@maria_mathis ja sice nedrzim dijetu ale som v 12tt a som -6 kg. Od 8 tyzdna mi je tak zle ze na niektoré jedla ani pomyslieť nemôžem. Začni sa zdravšie stravovať, jesť 5 krát denne ľahké jedla v menších dávkach. Ale nehladuj!!!
Ahojte babenky, tak sa mi podarilo -2kg a ani neviem ako!!! Jasne, ze zaciatky tehotenstva su vseliake a tiez mi velmi nechutilo jest a tak trosku a podarilo sa aspon nieco zhodit.... JUPIIII!!!
🙂
@maria_mathis Ahoj ja som teraz teho z našim druhým.. Ešte som ani nevedela že som tehotná a pribrala som 10 kg z ničoho nič a to som cvičiteľka aerobiku....Mne ale bolo veľmi zle a mala som 24 hodinovú nevoľnosť takže je polka preč - nechcene ale predsa 😲 Tiež som bola trochu šokovaná z toho všetkého.... Chudnutie je blbosť ale pozor si dávať môžeš.. Na tom nie je nič zlé... Raňajkovať by si mala do pol hodiny od zoobudenia.. Začni pohárom čistej vody... Na raňajky si daj na čo máš chuť nemusia to byť cerálie ak ťa to nezasíti je to trápenie... Daj si jeden deň taký a jeden taký... Desiata ovocie, alebo jogurty, obed hlavne polievočku ktorá trochu oblbne a potom hlavné jedlo - ak si dáš jeden deň niečo nezdravé tak druhý deň si sprav taký "lightovejší" potom nasleduje klasicky olovrant a na večeru by som si dávala pozor... Ak máš vlčí neovládateľný hlad skús žalúdok oblbnúť teplým čajíkom ak si ovšem pretým papala tak ako máš.. Ak máš neskutočnú chuť na sladké sú aj zdravé sladkosti - alebo u nás zaberá a účel splní aj teplé kakauko.. Tak veľa šťastia.. A neboj nič po pôrode to dáš dole.. Hlavné je zdravie dieťatka 😀 Držím palce...
Najlepšie je zdravo papať.
@maria_mathis diéty určite nieee, ale vyberať si,čo zješ,to áno 😉 Veľa ovocia,zeleniny,celozrnné pečivo atď., obmedziť tučné jedlá,sladké a plno "somarín",ktoré nemajú takmer žiadnu výživovú hodnotu,iba sa z nich priberá 😒 Podľa mňa radšej zhodiť 1-2kg pri zdravej strave,ako priberať zo somarín..a bábo určite bude mať takto viac živín.
Napr. táto Rebecca: http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-pribehy... dostala už počas tehotenstva špeciálnu diétu,lebo keby jedla ďalej ako predtým,mohla zle dopadnúť. Tak ale to už je prípad extrémnej obezity..
@maria_mathis Musíš zmeniť jedálniček, ktorý ale budeš striktne dodržiavať. Nesmieš jedlo posúvať až na 12-tu lebo si jedla o ôsmej-deviatej. Že máš hlad je jasným znakom toho, že telu nedávaš čo potrebuje. Nechceš jesť každé dve hodiny, ale hladovaním si len rozhadzuješ metabolizmus.
Vylúč zo stravy poobede sacharidy - čiže nie ovocie, nie prílohy k jedlu - zemiaky, ryža, cestoviny ... nahraď to poriadnou kopou zeleniny. K tomu nezabudni na bielkoviny.
Napíšem môj jedálniček - približný:
raňajky - chlebík, kľudne aj dva krajce - k tomu syr, šunka, zelenina. Alebo biely jogurt s ovocím a ovsenými vločkami - nekupujem v obchode namiešané cereálie, osladím si to lyžičkou medu.
Alebo si dám párky - sleduj obsah mäsa - len so zeleninou.
Alebo ovsená kaša - povarím v trošičke vode vločky - potom prilejem mlieko, nechám prevrieť kým nie sú vločky také kašoidné, do toho zas ovocie, posypem škoricou ... mňam
desiata - ako kedy, ak ráno nebol chleba, dám si chleba + na čo mám chuť + zelenina alebo ovocie
obed - nejaké mäsko + zelenina, alebo čo je navarené, prívarky fazuľové, šošovicové, niekedy s mäskom, niekedy vajce, alebo len samé a za tým si dám samotnú zeleninu. Niekedy si k mäsu dám aj nejakú sacharidovú prílohu - ryža, zemiaky, cestovina - ale nie veľa, proste mám chuť dám si.
olovrant - včera napríklad treska bez chleba so zeleninou - dá sa na to zvyknúť 😀
večera - väčšinou čo ostalo od obeda - alebo si niečo rýchle spravím: tuniakový šalát, alebo pečená cvikla so syrom, alebo si na panvici zľahka opražím vkuse hermelín + zelenina.
Hladovaním neschudneš, musíš telu dožičiť všetko čo potrebuje a teraz duplom pretože si tehotná - čiže sacharidy-bielkoviny-tuky.
Ono to znie možno zložito kedy čo, ale je to jednoduché - doobeda môžem sacharidy- samozrejme nie čokolády a pod, ale kopec ovocia, medzi sacharidy sa ti počítajú aj prílohy ryža, zemiaky, cestoviny, atď ... poobede už nie. Keďže si ale tehotná a budeš mať na niečo sladké chuť - tak kľudne siahni po ovocí.
Držím palce a hlavne želám pevnú vôľu 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@maria_mathis No neviem teda, ale teraz na to určite nie je správny čas. 😒