dobry den, chcela by som sa opytat ci tu je nejaka buduca mamicka, ktora chudne pocas tehotenstva, som momentalne v 31 tyzdni a uz som pribrala 12kg, zda sa mi to vela a rozhodla som sa s tym nieco urobit, vyzeram ako gula a aj sa zle citim, urcite to nerobi dobre ani mojmu telu ani dietatu. nehovorim ani o tom, ze mam pred sebou este takmer 2,5 mesiaca tehotenstva a naberem dalsie kg. bojim sa, ze po porode budem vyzerat hrozne a este horsie sa citit a budem menej pohybliva, nebudem nic vladat, proste sa bojim, ze budem v zlej kondicii. inak pred tehu som mala normalnu vahu, nikdy som nebola mini chuda, ale moja vaha bola normalna, vzdy som trosku bojovala s vahou, ale to vzdy islo o maximalne 5 kozemtickych kg . oblecenie som pred tehu nosila S, maximalne M. musim priznat, ze sa mometlane stravujem hrozne- sladkosti na dennom poriadku, pecivo,dzemy, maslo, zemiaky,ovocie, obcas maso, cestoviny.... nedokazem sa kontrolovat, vzdy vecer si poviem, ze od zajtra sa zacnem stravovat zdravo a rano pred pred pracou si nakupim kilo sladkosti, v praci dalsie, najhorsie na tom je, ze precujem s potravinami, cize mam sladkosti a ine nezdrave veci uplne ako na tacke. citim sa unavena a malatna casto mi byva zle a aj napriek tomu sa vzdy nadzgam sladkym.neviem uz co so sebou robit. vzdy aj poviem partnerovi nech mi to zakaze aj vytrhne z ruky, ale ked to urobi strasne sa nastvem a nebavim sa s nim aj 3 dni, vykrikujem mu, ze mi nedopraje, odvolavam sa na tehotenstvo a kricim po nom....som jednoducho priserna....mate s takym spravanim skusenosti???chcem s tym nieco zacat robit, ale neviem ako na to, poradite mi niektora zdravu, chutnu a vhodnu stravu? dakujem pekne za kazdy nazor.
@modrakobylka1 V týždni ako si ty, som ja mala pri druhom tehotenstve už asi 22 kg navyše. Takže pri tých tvojich 12 kg, určite nie si guľa 🙂 Ja som nakoniec pribrala 32 kg, a keď som prišla z pôrodnice tak som mala navyše 23 kg, do 2 mesiacov som dala dole 16 kg. Pri prvom tehotenstve som pribrala 22 kg, a 6 týžňov po pôrode som bola na svojej pôvodnej váhe. Takže sa zbytočne nestresuj kilami, naozaj si nejak extra veľa nepribrala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@modrakobylka1 ahoj, ja som to mala podobne😉 od urciteho tyzdna tehotrnstva som sa uplne zopsula a jedla som piate cez deviate😉 nastastie bolo leto a vela ovocia tak som z velkej casti sladkosti nahradila ovocim a hlavne melonmi, tych som zjedla tolko ako za cely zivot nie... na tvojom mieste by som to tiez tak robila, jedla radsej ovocie( pomaranc, mandarinky, jablka- tych je teraz dost) niesto sladkeho, nakoniec som pribrala za tehotenstvo len 12 kil. na konci tehotenstva aj prestanes priberat, takze urcite sa netrap dietami, neni to dobre ani pre teba ani pre babo... po porode to vsetko zhodis casom😉drzim palce