Baby chodili ste do sauny pocas tehotenstva?A co kupele s horucou vodou?
vieščo ja som sa vždy kupala v horucej vode a aj počas tehu až do 9 mesiaca neviem robilo mi fest dobre vedela som si oddychnut a hlavne na kríže...samozrejme že som v tom nesedela pol hodinu... 😉 ale kedže aj v porodnici mi kazalis a osprchovat v čo najhorucejšie vode bolo to oki ale ide o to aby to nevivolalo porod vieš...a v lete ked so bola asi v 7-8 tak sme boli v mederi v termálnych ale to som bola cca 5min v tej vode....aby som endostala niaky zapal....lebo bakteriam sa v takejto vode darí 😒
sauna urcite nie! tu u nas ta do sauny tehotnu ani nepustia, je to pred vstupom velkym napisane, ze tehotne by nemali saunu pouzivat, samozrejme, na vlastne riziko mozes, ale preco riskovat? a takisto caste a dlhe horuce kupele. Ja uz ked som mala potrebu, tak som si hlavne nedala horucu vodu a vodu som mala len po brusko. Ako nemusi sa nic stat, ale moze, takisto sa zakazuje potit pri chorobe v tehotenstve, proste treba sa vyhybat prehriatiu. To, ze sa niekomu nic nestalo neznamena, ze je to bezpecne.
pri prvom tehu som v saune nebola, pri druhom v 6tt ano len na chvilu a len v 50°a potratila som do tyzdna, mozno je to len zhoda okolnosti, no pri tretom som sa saune vyhla oblukom 😝
Nie, ani jedno sa pocas tehotenstva neodporuca.
Tehotenstvo je zataz na srdce, musi pumpovat o dva litre krvi viac, ak ides do sauny, namahas ho este viac a mozes tam pekne odpadnut ci skolabovat, co to spravi s mimcom a aky stres v nom to busiace mamino srdce vyvola si ani predstavovat nechcem. Takze NIE.
ani jedno ani druhe, ak chces donosit v poriadku a dokonca, pre istotu
nie, neodporúča sa to
v prvom trimestri je sauna aj horuci kupel zakazany! citaj cast sauna a tehu..
http://najmama.aktuality.sk/clanok/223800/sauna...
http://www.prozeny.cz/magazin/deti-a-rodina/teh...
nie nechodila... a aj pri vstupe do sauny teda aspon co som ja videla je napis kedy sa saunovanie neodporuca... takze v tehu som si odpustila saunu aj virivku ... a aj masaze.. az ku koncu som bola na masazi lebo ma seklo... ale robili mi masaz , ktoru mozu aj tehotne.. ale to je uz mimo temy. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
do sauny som nechodila, a kupele s horucou vodou uz vobec nie, cez tehu sa nesmie kupat v horucej vode....