Chipsy a údený losos v tehotenstve

15. okt 2021

možem chipsy a kofolu v tehotenstve? a udeneho lososa a riasu nori? dakujem

petrinkali
15. okt 2021

údeného lososa radšej nie, ostatné áno. kofeín nevadí horší je chinín (tonic). Ale celkovo som zástanca toho že všetko s mierou a netreba sa v tehotenstve vyhýbať mnohým potravinám, samozrejme s ohľadom na tvoj zdravotný stav a odporúčania od lekára.

miriamik77
15. okt 2021

Súhlasím s tebou. Podľa toho som sa aj ja riadila. Nebola asi žiadna potravina, ktorú by som úplne vylúčila, len som teda obmedzila jej príjem.

nikpa
15. okt 2021

Okrem surového mäsa, bryndze a alkoholu som jedla a píla všetko a sme tu, netreba to zase až tak riešiť

kiki68
15. okt 2021

Toho lososa nie, chipsy mozes, riasu nori tiez. S lososom je ten problem, ze je to udene za surova studenym dymom a keby to ma v sebe nieco, tak staci jedna lyzicka a mas problem. A to zboznujem udeneho lososa. Co mozes je tepelne hi upravit ( napr dat ho na pizzu a zapiect v trube alebo na bagetu. Len tam to riziko klesa prave tym post tepelnym spracovanim. Cize takto sa to da. Na Slovensku nedostavate od Gyn 4 stranove lajstro, ze co mozete a co nie? Lebo v Rakusku to vyfasujete a na taku orientaciu v tomto je to dobre.

jaja8_9
15. okt 2021

Chipsy si doprajem, 😀 ale ostatne co si vymenovala radšej nie, ale určite pár hltov z kofoly tiež neuskodia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre