Centrum prenatálnej diagnostiky

lussy83
7. nov 2012

caute baby...kedze som tu ohladom tohto centra nenasla ziadnu temu priamo o nom tak ju zakladam ja.jedna sa o to,ze ci mate niekto skusenosti s tymto centrom ako to tam vsetko prebieha a tak..dneska som tam odoslala objednavku na 3d ultrazvuk tak som zvedava kedy sa ozvu a tak.. 🙂 a aby som nezabudla myslím to centrum v košiciach...

rubinka
7. nov 2012

@lussy83 - Ale ktoré? Lebo už sú 2, jedno v Myslave a druhé na Masarykovej.

lussy83
autor
7. nov 2012

@rubinka na masarykovej..to som sa nejako pozabudla.. 😝

obedwix
7. nov 2012

@lussy83 ahoj ja som im poslala sms a hned v ten den mi volali.

lussy83
autor
7. nov 2012

@obedwix no super..to sa tesim..a o kolko dni ta objednali?ako to tam prebiehalo? 🙂

obedwix
7. nov 2012

@lussy83 objednali ma tušim o tri týždne neskor, oni ťa už niekam šupnu podla tt a podla toho na ake vyšetrenie ideš. my sme boli obj. na 19,30 v den vyšetrenia mi volali či to plati a ak možem tak aby som prišla na 18,00. vyšetrenie sa mi pačilo, robi podrobne sono s výkladom, v pozadi bol manžel s dcerkou, neskor vytlačili foto, dali spravu do ruk, my sme vyprazdnili penaženku 😀 a išli sme domov. no ak chceš morfolog, neviem, nerobí sa medzi 18-22tt? to už nestihaš
ja som mala rovnaký termin porodu ako maš ty, a na vyšetrenie sme boli 31.10.

lussy83
autor
7. nov 2012

no vyborne..to som zvedava kedy ma objednaju.. 😖 ale mas pravdu hento uz nestiham medzi tym 18-22tt..no uvidime co mi povedia ked sa ozvu.a porodila si nacas?teda kolkateho ak sa smiem opytat?pocuj co si platila za vysetrenie a kolko to trvalo?ja mam babo v poriadku,len mi odporucil jeden mudr.gynekolog teras cez vikend na pohotovosti v ke lebo som mala iste problemy,ktore ale nakonec nastastie zistili ze nie z gynekologickeho hladiska,ale ze pre istotu by mi to odporucal.mozs si tam vziat aj usb ci pripadne nedaju ti to na cd?myslim tie foto a video..uz som tu niekde citala nazory,ze ked sa robi tento ultrazvuk tak ti to daju..ved za tie peniaze.. 😀

ppppetra
7. nov 2012

baby a nebola ste niektora v 12tt?? Ja idem v stredu a bojim sa co ma caka. Neviete, budem mat hned vysledky, alebo treba cakat niekolko tyzdnov???

lussy83
autor
7. nov 2012

@ppppetra kocka a to preco ides takto skoro?to ta tam poslal tvoj doktor ci? 😨

obedwix
7. nov 2012

@lussy83 ja som šla len tak,aby sme mali zažitok 😀 no aj napriek tomu mi moj lekár dal odporučanie, tak som platila 40e+10e za foto (tak nejako, neviem presne). bez odporučania to bolo 60e.vyšetrenie trvalo pol hodiny? tak nejako, to sme sa rozpravali, všetko nam lekárka ukazovala, počitala palčeky, merala babo....a či ti to hodi na cd, usb, za prachy určite 😀 . ved ked sa ozvu tak sa povypytuj. ja som mala TP 20.3. a podla 3D to bolo na 12.3. a aj 12.3. som porodila, takže u mna ich vypočet sedel na jedničku 😀

ppppetra
7. nov 2012

@lussy83 hej poslal ma tam lekar, a mam strasny strach co sa bude diat, ale verim, ze bude vsetko ok, le neviem, ci mi daju vysledky hned, alebo budem trpnut zopar tyzdnov...

lussy83
autor
8. nov 2012

@obedwix jaj tak.takze odporucanie sa mi ani moc neoplati ako tak citam tvoju skusenost a co som sa vcera dozvedela od svojho doktora.no a uvidim co mi povie ked jej poviem ze to chcem na usb,nic vytlacit. 😝 uz sa mi inak aj vcera ozvali,len som nemala pri sebe vysledky krvi tak som ich musela zistit a poslala som im potom zase spravu,tak ratam ze sa dneska ozvu..no inak aj ja si myslim ze pojdem skor.. 😉

@ppppetra tak oni ti isto daju vysledky hned,kedze je tam vsetko hned vidiet.a nepovedal ti doktor dovod ze preco ta tam posiela?pozri mozno si mala predtym nejake zdrav.problemy tak sa chcu len uistit ze vsetko bude v uplnom poriadku aj nadalej.nestresuj,aj ked chapem ze je to tazke,ale skodi to babetku aj tebe.. 😉

ppppetra
8. nov 2012

@lussy83 ja som totizto pred pol rokom potratila, teda od zaciatku nebolo vidiet srdiecko a chcela som od lekara aby ma niekde poslal na vysetrenie, ci to nie je nieco vaznejsie. A myslim si, ze ma tam poslal kvoli tomu, aby som aj ja bola kludnejsia. Ale velmi sa obavam. Co tam vlastne zistuju????

lussy83
autor
8. nov 2012

@ppppetra juj tak toto ma velmi mrzi... ☹ no zistia ti tam prakticky vsetko..ono to dietatko tam vidiet krasne do detailov,teda aj ci je vsetko tak ako ma byt pripadn ked je tam nejaak vada tak hned tam ti zistia ze co je vo veci..neboj,nestresuj,viem ze to mas tazke ale vystresujes aj babetko a to nebude dobre..budem na teba mysliet,neboj sa,zvladnes to a onedlho sa budes tesit tvojmu krasnemu zdravemu drobcekovi..musis v to verit,musis to brat tak ako ze to proste tak je a ine si nepripustit..to velmi pomaha 🙂

ppppetra
8. nov 2012

@lussy83 Dakujem velmi pekne. Ked budem v stredu vediet vyslekdy, tak napisem, ako som dopadla. Viem akurat, ze je rozdiel medzi genetickymi a vrodenymi vadami, nie???? na genetike som bola, ked som potratila, tam mam vsetko v poriadku.

lussy83
autor
8. nov 2012

@ppppetra ano je to rozdiel.ty ides v stredu?ja idem vo stvrtok mi volali asi pol hodinu dozadu.. 🙂 jasne daj vediet a ako vavim aj ked je to tazke nestresuj,lebo to zle dopadne upln e zbytocne sa vynervujes aj bbaetko.. 🙂 budem na vas mysliet.drzte sa aj s babikou 🙂

obedwix
8. nov 2012

@lussy83 asi sme sa nepochopili....ak budeš mať odporučanie, budeš platiť cca 40e, ak nebudeš mať tak platíš cca 60e. tak neviem ako ty, no mne bodlo ušetriť 20e, mala som na cestu 😉

lussy83
autor
9. nov 2012

@obedwix no vcera mi volali a bolo mi povedane ze si mam nachystat 39eur presne.keby chcem s tym ze aj doplnit to pre mna fotkami a videom,tak to stoji 65euro.a moj doktor mi povedal ze ak mi on da odporucanie tak jemu potom tie ultrazvuky co mi robi nepreplati poistovna..tak nebudem mu robit problemy kvoli jednemu vysetreniu...tak preto kocka.. 🙂

obedwix
10. nov 2012

@lussy83 možno už zmenili ceny, lebo ja ked som bola tak sa platilo 39e s vymenným lístkom a 59 e bez lístka. prajem pekný zažitok 😉

lussy83
autor
11. nov 2012

no napisala som im povodne ze zrejme pojdem na odporucanie doktora.asi im napisem ze tam pojdem bez toho.neviem ci to tak nepochopili teda lebo potom ked som sa snimi bavila vsetko mozne sa vypitovali ale na toto nie...asi im v pondelok poslem znova spavu radsej..nech viem na com som.. 🙂

nonika00
17. jan 2013

@ppppetra ahoj zaujalo ma to čo si písala.....ja som objednaná tiež na 12 až 13 týždeň,bojím sa lebo prvé babo som rodila pred 10 rokmi a vôbec ma niekam neposielali ....teraz keď čakám druhé tak mám isť tam na tu genetiku....neskutočne sa bojím a nespím celé noci....keď môžem vedieť ako si dopadla čo ti tam vlastne robili?....ďakujem a prajem pekný deň

ppppetra
17. jan 2013

@nonika00 ides na geneticke vysetrenie, alebo do centra prenatalnej diagnostiky???

denisafono
17. jan 2013

@nonika00 na prenatalnej diagnostike robia USG+doppler (tzv. prietoky) a podla moznosti aj 3D alebo 4D s nahravkou alebo foto. JA som bola v 12tt. Trvalo to 45min, MUDr. Holan (Medifera, BA) meral plod, vylucoval Downov syndrom. pozeral mozog, srdce... meral koncatiny, pocet prstov, dopplerom pozeral prietoky v mozgu a srdiecku a tiez v pupocniku-kolko ma zil pupocnik.... a tak pri tom rozpraval. Bola som velmi s nim spokojna, je prijemny a fakt cely cas rozpraval. Bola som tam aj s manzelom. Potom urobil 4D a dal nam aj foto. Myslim ze pre neklientov medicinskeho centra Medifery BA to stoji okolo 50-70Eur-to iba pre info ak by niekto chcel. Ja som klientom Medifery takze ja som to neplatila. Ale co poznam zname a robia im prenatalnu diagnostiku normalne napr. v nemocnici tak je to rychlo do 5min, pozru srdce-mozog,,, lebo tam nikdy nemaju cas, a povedia iba ze je vsetko tak ako ma byt.

nonika00
17. jan 2013

@denisafono ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň 🙂
@ppppetra ahoj idem do centra prenatalnej diagnostiky a neskutočne sa bojím ....... ☹

ppppetra
17. jan 2013

@nonika00 Nemusis sa nicoho bat, vazne. urobi ti kontrolne usg, kde ti pozrie nosovu kosticku, zmeria NT hodnotu a ked je vsetko ok, tak ti este sestricka zoberie krv a o tyzden su vysledky. ides am kvoli tomu, aby ti vylucili VVV ako je downov syndrom, a pozrie ako bije babatku srdiecko. ja idem teraz zas tam vo stvrtok ale uz na ten velky ultrazvuk.
Preco ta tam tvoj lekar poslal,

nonika00
17. jan 2013

@ppppetra ja viem že asi je to dobrá vec isť na takéto vyšetrenie len človek sa bojí a má trošku obavy či všetko dobre dopadne......🙂malú som mala pred 10 rokmi a nič také som neabsolvovala tak preto ten strach a aj preto keď som to čítala prečo sa robia také testy tak nič príjemne tam nepísali samé vážne choroby...:(.....a prečo ma tam poslala!no povedala že mám po tridsiatke tak preto...... 😀

denisafono
22. feb 2013

opravujem svoj prispevok z 17.1.2013- vysetrenie bolo v 22tt. 😉

borkoo393
3. nov 2014

skusim ozivit tuto temu.
neviem sa rozhodnut ci ist-neist na prenatalne vysetrenia, najblizsie mame toto centrum nejakych 130km, Dr. mi odmietol dat vymenny listok lebo ten dava len ak ma nejake podozrenie, takze by som si to musela platit sama... neviem sa rozhodnut ci ist alebo to nechat tak a chodit "len" na bezne poradne..... poradte...dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre