Čakáme druhé dieťa a doľahol na mňa smútok

libertine
17. apr 2013

ahojte! chcela by som sa len vyrozpravat a trocha pozdvihnut naladu. cakame druhe dieta, som v 12tt, dcerka bude mat o chvilu dva roky. som uz dva roky doma a velmi na mna dolahol pocit izolacie, samoty. v mojom okoli nemam kamaratky, s ktorymi by som sa mohla pravidelne stretavat alebo ktore by mali deti. sme vlastne cele dni same doma, kym nepride manzel. cca raz za tyzden pride nachvilu niekto z rodiny, inac sa nejak nemam s kym inym stretnut a porozpravat. kamaratky a znami, s ktorymi som predtym zvykla travit cas, este deti nemaju a nejako nemaju zaujem sa so mnou stretnut, nezavolaju, asi si myslia, ze by som nikam nesla, ze som uz proste mimo diania, ja jed sa niekomu ozvem, nikto zrovna nema cas... a teraz to na mna tak dolahlo, ked viem, ze este niekolko rokov budem takto sama doma... na dietatko sa samozrejme tesim, len toto mi prislo tak luto... preco ma ti, co nemaju deti, tak vypustili zo zivota, skoda.

moni244
17. apr 2013

ahoj, viem ako sa cítiš a to som doma len 3 mesiace, ja som tiež bola furt medzi ľudmi a teraz sa mi tí ľudia ani neozvú. Aspoň sa utešujem tým, že som zistila, že to neboli ozajstný kamaráti a je mi lepšie bez nich. Horšie je, že ja tu nemám ani rodinu, ale už som si tu našla maminu od nás zo sídliska, s ktorou chodím kočíkovať. Keď tak napíš správu, môžme pokecať, nemám síce moc času pri malej, ale keď si ho nájdem, rada si s tebou pokecám 😉

matozazzo
17. apr 2013

Je to OK, je nacase zmenit priatelov... Poznam to, takze kazdy den, ked mozes, vezmi dcerku, ak ju mas doma na prechadzku, v kociari, alebo len tak... Nie hned, ale casom zacnes stretavat mamicky, ktore su na tom rovnako. A nemysli si, ze ta uz ma kamaratku, aj ona ju predtym nemala, ale niekde sa spoznali. Zacni chodit s malou na ihrisko, pripadne niekam do centra, kde su deti, aby si bola medzi ludmi 🙂

tweetynkaa
17. apr 2013

@libertine ahoj 🙂 ja síce tiež ešte nie som mamina, ale času mám habadej, tak kľudne napíš aj mne a aspoň na diaľku pokecáme ;)

libertine
autor
17. apr 2013

@matozazzo chodime von kazdy den, na ihrisko, v zime do detskych centier, no ja akosi neviem nadvazovat takto kontakty. ja sa tam neviem dat len tak s niekym do reci, no, parkrat som sa s niekym porozpravala, bolo dobre, ale som skor introvert a nejde mi to lahko. nuz ale asi na sebe popracujem a skusim byt otvorenejsia aj k neznamym, inac to asi nepojde...

matozazzo
17. apr 2013

Viem, niekedy je to tazke, ale ked vidis, ze aj ina mamicka je tam sama, mozno je na tom podobne ako ty... Ak nevies, ako sa prihovorit, tak skus napr. kolko ma vas syncek rokov? Ak su podobne ako tvoje, mozte najst spolocnu rec? o hrani, papani, povedat, vidim vas tu casto, my tu tiez radi chodime... Niekto, ak je introvert, nema rad, ak iny vela narozpravaju, mudruju alebo poucaju, tak zo zaciatku byt zdvorila, len par otazok a postupne pridat, ak vidis, ze aj ten druhy ma zaujem. Prides druhykrat, pozdravite sa, usmejes sa, mozno to nepojde hned, ale priatelstva nevznikaju zo dna na den... drzim palce 🙂

aristka
17. apr 2013

veľmi dobre to poznáme,skús manželovi povedať ,či by ste si nevyšli len vy dvaja ,aj keď len na večeru,je to síce málo,ale vedz,že aj to pomôže,drobča dajte zatiaľ varovať,ono či máš alebo nemáš kamošky,ten pocit izolácie jednoducho je tak či tak...

ewica
17. apr 2013

@libertine ahoj, ja by som ti odporúčala chodiť na nejaké stretnutia mamičiek, sú rôzne a je ich kopec, a ak nie si aj extrovert, určite by ti pomohlo že by si chodila, moja sestra (je tiež taký introvert 🙂 chodí na také niečo, malá dcérka (2r) sa jej tam vyjaší a mamičky sa dobre medzi sebou vyrozprávajú 🙂

januliku
17. apr 2013

@libertine Ahojky. Myslim, ze kazda z nas ma taketo pocity z casu na cas. A u teba urcite pracuju uz aj tehotenske hormony. Esteze existuje MK, lebo mne by uz tiez urcite "preplo" z toho casu, co som sama s dcerkou doma 😀 Skus mysliet pozitivne - prisla jar, ide leto, slniecko, prechadzky, vylety ..... Drzim palce 😉

zivika
17. apr 2013

@libertine bezdetne kamosky ti mozno nevolaju, lebo rozmyslaju podobne ako ty, ze uz mas ine zaujmy, ze ich uz nepotrebujes, ze sa nebudete mat o com rozpravat, atd...skus im este zavolat, zorganizuj stretko, mozno sa vam podari najst spolocny termin a pokecate, zabavite sa...no a ked nie, zecni hladat nove kamosky z okolia, urcite je viac mamiciek s malymi detmi, co maju rovnaky "problem" ako ty 😉 ako si napisala, popracij na sebe, bud aktivnejsia a uvidis, ze to pojde 😉

vavrenka
17. apr 2013

@libertine ja som na tom v neicom podobne, tehotna 11-12tt, kamosky, s ktorymi si rozumiem bud byvaju daleko alebo su slobodne, bezdetne.. a s malou som cele dni.. normalna ponorkova choroba ma chyta a zistila som ze ked aj s niekym vybehnem von, ze vlastne nemam o com rozpravat.. jednak somm fakt unavena, nic nove v zivote sa mi nedeje, len zabehany stereotyp, ziadne klebety som nepocula,s nikym zaujimavym-novym som sa nestretla, nebola som v kine, na inej kulture, pri telke zaspim, takze si ako spolocnicka pripadam nemozna 😉, ale snazim sa aspon nejake vztahy, na ktorych mi fakt zalezi udrziavat.. a neviem si predstavit ake to bude, ked budem mat dve male deticky...

barboritta
18. apr 2013

@vavrenka tak ja ťa úplne chápem,u nás je to podobné,len detičky o chvíľu 3 🙂 niekedy si myslím že ponorku mám už sama zo seba.ved som doma už 5 rokov...

libertine
autor
18. apr 2013

@barboritta aj ja uz mam ponorku, ja to vidim. mne ten stereotyp uz tak lezie na nervy, je mi z toho do placu. len vymyslat, co budeme robit, co mam navarit. dcere sa aj tak nic nepaci a nic nezje, ma odbobie vzdoru, mna to depta. snazim sa pre nu to najlepsie, ale jej sa to nepaci. denny program je len upratovat, varit, ist sama na ihrisko...

livocka21
18. apr 2013

@libertine chapem ta...hmm...tazko ti poradit...ked sa to male narodi, nebudes mat cas na take veci mysliet 🙂 drz sa 🙂

barboritta
19. apr 2013

@libertine ja presne viem čo myslíš,jedine fakt si nájsť nejakú mamičku s podobným problémom ako ty.možno aj takto virtuálne nájdeš nejakú z tvojho okolia 🙂

dionyzka
19. apr 2013

@libertine ja som na tom podobne, som doma skoro uz 6 rokov a niekedy som z toho uplne hotova. Popri materskej som dostudovala VS a makam na jazykoch, takze aktivity su - aj tak sa citim ako kol v plote. 7 dni v tyzdni stale to iste, je to vycerpavajuce, ziaden oddych len praca, praca, praca a studium. Ani neviem, co by mi uz pomohlo trocha vyplnut.

amouramour
19. apr 2013

@libertine a druhe babatko ste planovali?podla mna by ti fajn padli mozno prave bezdetne kamosky, ja som uz ako mama nevyhladavala velmi mamicky s detmi, lebo casto su take zacyklene len v kakani, papani a premudrelych studiach a to ja nemam chut pocuvat🙂ja som mala nastastie tehotnu rovnako sestru, teda obe, to bolo plus...ved sa ozvi kamoskam a skus zorganizovat nieco ty, niekedy len treba nastartovat tie kontaky,...a zaved aspon jeden vecer /poobedie v tyzdni, ktore bude len tvoje, deti ostanu s manzelom a ty si vyjdes medzi ludi🙂

libertine
autor
19. apr 2013

@amouramour ano, planovali, aj ked podarilo sa skor, nez som myslela. no skusim nieco zorganizovat, aj ked ma odradza, ze zrovna nikdy nikto nema cas.

juranka
19. apr 2013

@libertine a odkial si? vidim, ze okres ba ale ci nahodou nie si zo svataho jura 😀 ja to poznam a som na tom rovnako, mala mala v marci 2 roky a cakame druhe...takze to bude nadlho. ale ja zase tiez som mala take stavy ale v zime, bolo zle pocasie a nikam sa nedalo ist, ani auto nemam takze ulpna izolacia ale ako zacalo pekne pocasie tak chodim aj doobeda von a aj poobede na ihrisko, nech sa mala pohra s detmi vonku...

libertine
autor
19. apr 2013

@juranka som z dubravky. kedy sa vam ma narodit druhe? mne sa niekedy uz ani nechce niektorym ludom hovorit,ze cakkame druhe, lebo mam pocit, ze uz sa so mnou prestanu stretavat aj ten jedenkrat za rok,co sa nieco podari🙂 uprimne povedane, som necakala, ze pre druhych je take odradzajuce, ked ma niekto dieta, pritom uz mame vsetci vyse 30.

juranka
19. apr 2013

@libertine druhe sa narodi asi zaciatkom alebo v polke novembra. mam mat planovany cisarak, rovnako ako u prvej malej. Ja ked sa mi narodila mala tak som dala na modry konik odkaz, ze ci nechce niekto kocikovat so mnou v jure 😀 a na druhy den sa mi aj ozvala jedna pani, mala rovnako velke dietatko a sme si aj ludsky sadli. navstevujeme sa navzajom, ze ked niekedy je zle pocasie tak aspon takto zabijeme cas 🙂 a teraz pred tyzdnom sa jej narodil druhy skvrk 🙂 takze sme sa teraz dlhsie nevideli ale ked zacne chodit von znova sa budeme stretavat. sranda, ze sa neozvali viacere, tu v jure je nove sidlisko a plne mladych rodin s detmi. ale nic vystacim si aj s jednou ked je dobra 😉

libertine
autor
19. apr 2013

@juranka aj ja mam termin zaciatkom novembra 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre