Čakám tretie dieťa

jarkakovacc
7. nov 2015
Používateľ jarkakovacc je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jarkakovacc.

Tak a znova v tom! Teraz už po tretí krát, takže máme krásny darček na výročie s manželom :P Musela som sa s vami o to podeliť. O to väčšia radosť, že sestra čaká tiež, ale tá je už teda v druhom trimestri. Tak aspoň budú drobci vyrastať spolu. Ale teda asi to bude fuška, 3 dietky naraz :P Máte nejaká maminka rady ako to všetko zvládnuť? Nejaké typy a triky ? :P

ematko29
7. nov 2015

V prvom rade gratulujem.Ja mam tiez 3deti a myslim,ze sa to da v pohode zvladnut.Samozrejme zalezi na tom aky vekovy rozdiel je medzi detmi.Ja mam najstarsiu 10rocnu a uz sa mozem na nu vo vela veciach aj spolahnut.Napriklad ked treba skocit po mladsiu do skolky a tak .Uz je coraz viac samoatatnejsia tak je to akoby som mala len 2male deti a pomocnicu k tomu,cize je to lepsie ako ked som mala len tie 2starsie.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ematko29
7. nov 2015

@fidka79 😀. Ja sa tu asi poskladam z teba 😀 .Hovorim,ze je mi napomocna,vobec nenahradza ziadne moje povinnosti.Vidno ,ze ma nepoznas.Napisala som len ,ze v pripadoch ked treba skocit do skolky a podobne,fakt neviem preco by mala byt koli tomu sluzka.Je fakt pravda,ze sa tu mamicky chytaju kazdeho slova.A aby si bola trocha v obraze moja najmladsia je predcasniatko,je pozadu co sa tyka motoriky,cvicim s nou vojtovku,venujem sa jej a snazim sa aby napredovala,takze starsie sa snou chvilu hraju .A najstarsia v pripafe,ze nestiham koli rehabke ist po mladsiu tak ponu skoci,alebo odprevadi,popripade chvilu postrazi ked meskam.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetkab.
7. nov 2015

@jarkakovacc Blahoželám k tehotenstvu a verím, že koniec bude ako v rozprávke ... šťastný. My máme tiež 3deťúrky. Všetky boli plánované, len sme ich chceli ešte v menšom vekovom rozdiely. Pričom máme stále medzi deťmi rozdiel 18 mesiacov. Dá sa zvládnuť každý vekový rozdiel. Musíš sa na to nastaviť a ide to. Žiaden vekový rozdiel nie je ideálny. Stále to staršie dieťa alebo deti prichádzajú svojím spôsobom o čas, ktorý s nimi rodič trávi, ale Ty si to už zadelíš. Starší isto pomôžu. Už sa tu začína niekto navážať do "služobníctva", tak aj moji dvaja starší a to majú 5 a 4 sú tiež "otroci" v domácnosti, pretože mi pomáhajú s upratovaním, pri varení, najmladšia triedi prádlo pred praním, najstarší má rannú povinnosť nakŕmiť mačky ... Neviem aké máš staré deti, ale od začiatku som mojich viedla k takej zodpovednosti za mladšie deti. Hneď ako sme si z pôrodnice doniesli "balíček", tak syn, aj keď mal rok a pol, tak som mu stále hovorila, že on je už veľký a rozumný a musí sa starať o sestričku, lebo ona ešte nevie to čo on vie. Tak mal pocit, že má zodpovednú úlohu a celá taká rodinná adaptácia prebehla v poriadku. Keď sa nám narodila tretia, tak syn mal 3roky a 2 mesiace, dcérka stredná 18 a pol mesiaca a do toho sme si domov doviezli najmladšiu. Až teraz krútim hlavou nad tým, ako som to zvládla ... zvládneš, veď si predsa žena ... 😀

ematko29
7. nov 2015

@fidka79 asi hej,ja som to vlastne myslela,ze tym,ze je najstarsia samostatnejsia odpadavaju mi take povinnosti ako kupanie,uci sa uz sama tak aj to a uz si spravi papat ohreje v mikraku atd.inac je uz aj partacka vela saxrozpravane,ma uz zrelsie nazory atak

gabyvt
7. nov 2015

@jarkakovacc blahoželám, detičky sú dar od Boha, ja mám tiež tri a som za ne nesmierne vďačná. Určite to zvládneš a ak máš tie dve staršie, tak ti aj oni pomôžu. ja som mala tiež obavy ako to pôjde, ale niekedy mám pocit, že všetko ide tak nejak samo od seba a ak má človek vieru, lásku, zdravie a nájde si ten správny systém, určí pravidlá a povinnosti, tak sa niet čo obávať. Džím pršteky, spoločne to zvládnete a budete sa z malého drobčeka tešiť.

sardinka335
7. nov 2015

Ja mam tiež tri poklady - 9, 6 a 4 mes...a nemozem sa stažovať, nie je to ,,žiadna fuška,, ak si človek nastavi aj určity rezim, nehovorim ze to ide hned, začiatky su všelijaké - mne sa krpata narodila týžden pred letnými prazdninami, prišla som domov z porodnice a od dalšieho dna pekne všetci doma.
Staršie deti vypravime s mužom ráno do školy. Potom obriadim bábätko - prezliecť, napapať, psutime pračku, umyvačku. Raz týždenne ideme na kavičku k babke tak na 2 hodinky, máme to kusok tam sa nosime, hrame, kecame. Potom idem domov a dam malu spinkat do kočika a robim čo treba v domacnosti ak zvyši čas tak oddychujem. Ked sa zobudi tak zase papat, troška sa ,,pohrame,, pomojkame a pripadne ešte niečo porobim - zvyčajne si nechavam zehlenie, varenie to mozem robiť aj pri nej lebo nikde neodbieham a mala ma vidi mam ju v lehatku. 2x týždenne idem aj s malou odvieť deti na plavanie hned po škole, muž tam pride krpatu vyzdvihnuť hned po praci a ja čakam na deti. Podvečer doma klasika, ulohy, večera, čo to pokecame, alebo čo treba, sprcha a do postele. Je to taky stereoptyp.
Staršie deti občas ,,pomozu,, ze daju dudlik, podaju hrkalku ...maju par veci čo mi pomozu ako vylozenie umyvačky, smeti, odpratať si bordel po sebe, občas si nachystaju jest..zase nič dramaticke, ale tiez im nemozem davat všetko stale pod nos. Z mojho pohladu sa to da pekne zvaldnut, ziadna drama. Takze moje tipy su :
- snažiť sa urobiť čo sa da doobeda, resp. ked su deti v škole
- nezabudať na staršie deti - bábätko je zlatunke a milunke a toči s okolo neho ,,cely vesmir,, a staršie deti su na to velmi citlive, vnimaju to aj ked sa to mozno nezda ....
- mladšie dieťa sa prisposobuje staršiemu nakolko je to mozné - ak napr. deti chcu ist na bicykle tak ,,zbalim,, babätko a ideme, no teraz uz nie ale ked je čas, krpata v kočiku a ostatní bicykluju v parku.
Nechcem aby mali deti pocit, ze koli bábätku teraz nemozu niečo robiť (čo sa v podstate robiť da) - eliminujem tak nevraživost a ziarlivost.
- pochvala starších detí ak urobia niečo dobré
- staršie deti maju drobné povinnosti - umyvačka, smeti, poriadok po sebe
- z času na čas ,,odlozim,, babätko oteckovi a idem len so staršimi deťmi von
takze tak... 🙂

bonaqa2013
8. nov 2015

Neboj. my máme 4 deti. Keď som s poslednou dcérou prišla z pôrodnice, doma ma čakali deti vo veku 15 rokov - syn a dcéry vo veku 4 roky a 18 mesiacov. bývali sme ešte u mojich rodičov, 5 v jednej izbe, 4 v jednej manž. posteli. syn mal izbu sám. otec po náročnej operácii - čakala ho rádioterapia a chemoterapia. V súčasnosti spomíname na tieto časy s úsmevom - najma na to spanie v jednej posteli s 2 deťmi. Ale aj s láskou - pretože pred 8 týž. mi zomrela mama a vtedy bolo ešte všetko super lebo žila mama. aj keď v jeden posteli 4. Už 3 roky bývame vo svojom dome..... Všetko sa dá keď sa chce a keď sa musí....

ninusikik
8. nov 2015
Používateľ ninusikik je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninusikik.

Ja vás žienky obdivujem, ja teraz čakám prvé a celkom sa obávam ako to zvládnem, nie to ešte tri :/ Ale keď už ste také skúsené, viete mi poradiť čo všetko na začiatok nezabudnúť? 🙂

kikusa
8. nov 2015

Ahoj ja mam styri dcery a su mojim vsetkym i ked to je niekedy narocne a musim vela veci planovat aby bolo vsetko ok a stihali sme rozne kruzky a aktivity neboj zvladnes to aj ty prajem aby vsetko dobre dopadlo a vela zdravia 😊

celasapremenim
8. nov 2015

@ninusikik obdivuj tie, ktore cakali prve a mali trojicky :D 🙂)))

zuzana_kov
12. nov 2015
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

jej baby ďakujem vám, verím že aj moji mi naozaj pomôžu, že budem mať svojich malých veľkých pomocníkov @sardinka335 aj ja teda budem musieť zaviesť nejaký presný režim, teraz sme boli trošku rozlietaný, lebo sme dostavovali dom ale verím, že už na vianoce budeme v novom a trošku sa toho teda bojím, že tam bude tá žiarlivosť, ale verím že to nejak zvládneme a @ninusikik myslím, že keď pohľadáš na googli isto nejaký zoznam nájdeš, prípadne ak sa pohrabeš niekde tu na fóre, za seba ale musím povedať trošku som zanedbala starostlivosť o samú, nejak ma nenapadlo používať krémiky alebo olejčeky a tak som mala nepekné strie, časom ale zmizli, tentokrát som si ale už objednala olej proti striam ak sa nemylim tak to bola stranka biocare.sk, ale poslem ti kľudne do správy link len to musím nájsť... viem že to som si vtedy veľmi vyčítala, ale to je taká drobnosť, podstatné je aby malé bolo zdravé, nebolo hladné a bolo šťastné, bolo v čistučkom a dobrom prostredí 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre